Το Google Maps είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες της Google, ενώ μεταξύ άλλων διαθέτει turn-by-turn navigation, πληροφορίες για την κίνηση κλπ. και επίσης είναι ad-free. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία τις ενοχλητικές διαφημίσεις, όπως έχουν άλλες υπηρεσίες της.

Μελλοντικά αυτό μπορεί να αλλάξει, αν λάβουμε υπόψη μας τα λεγόμενα του CEO της Google. Σε σχετική ερώτηση από αναλυτή της Wall Street αν η Google σκέφτεται να μετατρέψει το Maps σε υπηρεσία που θα αποφέρει χρήματα στην εταιρεία, ο Sundar Pichai απάντησε: «Είμαι βέβαιος ότι έχετε παρατηρήσει τις αλλαγές που έχουν γίνει στο Google Maps τους τελευταίους μήνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν ανοίξεις το Google Maps, είτε για να ταξιδέψεις, είτε για να πας έξω Παρασκευή βράδυ, έχουμε αρχίσει να προσθέτουμε πολλές πληροφορίες για το τι μπορείς να κάνεις, μέρη να φας κλπ», λέει ο Pichai.

Ο Pichai δεν είπε ξεκάθαρα τη λέξη «διαφημίσεις», αλλά τα λεγόμενά του υπονοούν αυτό ακριβώς. Ακόμη δεν είναι σαφές πώς θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις αυτές, αλλά θα μπορούσαν να είναι σε μορφή προτεινόμενων locations που εμφανίζονται όταν είσαι σε κάποια περιοχή. Αυτό που ελπίζουμε είναι οι διαφημίσεις του Google Maps, να είναι λιγότερο παρεμβατικές από άλλες υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης