Τεράστια αύξηση στις τιμές των high-end κινητών είδαμε φέτος σε σχέση με την περυσινή χρονιά, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά, που έχει παρατηρηθεί ανά έτος, ενώ οι βελτιώσεις στις συσκευές δεν φαίνεται να δικαιολογούν τις τιμές, που ορίζονται πλέον πάνω από τα 700 δολάρια για τα high-end μοντέλα.

Οι Apple, Samsung και LG σταθερά παρουσιάζουν όλο και ακριβότερα μοντέλα τα τελευταία δέκα χρόνια, με το πρώτο iPhone συγκεκριμένα να κοστίζει τότε 500 δολάρια, ενώ το iPhone 8 ξεκινά στα 700 δολάρια. Το πρώτο Samsung Galaxy επίσης κόστιζε 500 δολάρια, ενώ το Galaxy S8 ξεκίνησε στα 750 δολάρια. Φέτος είναι η χρονιά των κινητών των 1.000 δολαρίων, ένα φράγμα που ξεπέρασαν τα Note 8 και iPhone X.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι ναυαρχίδες του 2016

Οι ναυαρχίδες του 2017

Οι Κινέζοι κατασκευαστές επίσης που ανέκαθεν προσέφεραν ναυαρχίδες στα 400 δολάρια πλέον έχουν ξεπεράσει και αυτοί τα συγκεκριμένα στάνταρντ. Κατασκευαστές όπως η Huawei, honor και η OnePlus δείχνουν να ακολουθούν αυτήν την… τάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδόν όλα τα φετινά μοντέλα είναι πιο ακριβά από τα αντίστοιχα περυσινά, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι εταιρείες όπως η Google που προσέφερε παλιότερα value for money συσκευές πλέον προσφέρει το Pixel 2 XL, που επίσης θα κοστίζει πάνω από 1.000 δολάρια.

Τιμές συσκευών ανά έτος

Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτές τις αυξήσεις, ειδικότερα όσον αφορά το κόστος των συσκευών με τα νέα υλικά κατασκευής και τους νέους σχεδιασμούς: Τα τηλέφωνα του 2017 έχουν μικρότερα bezels (περιθώρια), απέκτησαν 18:9 HDR οθόνες και αύξησαν τους αποθηκευτικούς τους χώρους. Είναι αρκετά όμως αυτά;

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης