Η Qualcomm επεκτείνει τα chipsets που διαθέτουν 5G δυνατότητες με τη νέα σειρά Snapdragon 400 που θα δούμε από το 2021. Τα νέα chipsets θα αποτελούν φθηνότερες επιλογές και θα “φορεθούν” σε smartphones, που μπορεί να κοστίζουν ακόμη και κάτω από 200 ευρώ.

Το 2019 μόνο τα κορυφαία τηλέφωνα με επεξεργαστές της σειράς 800 είχαν 5G δυνατότητες. Φέτος, τα 5G ήταν περισσότερα, αφού η εταιρεία ξεκίνησε να προσθέτει 5G modems ακόμα και σε chipsets της σειράς 700, αλλά και 600. Τα chipsets της σειράς 400 θα μπορούσαν όμως να είναι τα σημαντικότερα καθώς το κόστος τους θα είναι σημαντικά χαμηλότερο, το οποίο σημαίνει ότι οι 5G συσκευές θα γίνουν διαθέσιμες ευρύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Qualcomm δεν έχει ανακοινώσει το μόντεμ που θα χρησιμοποιήσει, αλλά ούτε και αν θα ενσωματωθεί στο chipset, αν θα χρειαστεί αυτόνομη μονάδα ή αν θα υποστηρίξει δίκτυα mmWave ή μόνο κάτω των 6GHz.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα επερχόμενα Snapdragon 4-series 5G chipsets θα έχουμε σύντομα, με την Qualcomm να έχει τις πρώτες εμπορικές κυκλοφορίες το πρώτο τρίμηνο του 2021. Οι Oppo, Xiaomi και Motorola είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες που έχουν δεσμευτεί να σχεδιάσουν κινητά τηλέφωνα 5G με το νέο chipset της σειράς Snapdragon 400.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης