Η Google παρουσίασε πριν λίγο επίσημα τα δύο νέα Android smartphones της, τα Google Pixel 6 και Google Pixel 6 Pro. Κι ενώ πέρυσι, η εταιρεία είχε επιλέξει να μην φέρει κάποια hi-end πρόταση στην αγορά, η σειρά 6 επιστρέφει και πάλι στην premium κατηγορία με την αιχμή της τεχνολογίας.
 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αρχή, τα δύο τηλέφωνα ενσωματώνουν το custom chip, Tensor, κατασκευασμένο από την ίδια την Google, για πρώτη φορά. Πρόκειται για SoC στα 5nm με 8-πύρηνη CPU και δύο Cortex-X1, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε smartphone. Υπάρχουν επίσης 2 mid-level cores, αλλά και 4 power-efficient. Ο νέος custom επεξεργαστής εικόνας θέτει νέα στάνταρ για τη φωτογραφία.

Υπάρχει το Magic Eraser που αφαιρεί αυτόματα εμπόδια στη φωτογραφία, το Face Unblur που επιλέγει αυτόματα την πιο καθαρή φωτογραφία για το πρόσωπο από ένα σύνολο και την ενσωματώνει σε φωτογραφία που δείχνει κίνηση. Η λειτουργία πορτρέτου διαχωρίζει καλύτερα το αντικείμενο και απεικονίζει καλύτερα το χρώμα του δέρματος, ενώ έχουν βελτιωθεί αντίστοιχα και τα Night mode και Astrophotography.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Google Pixel 6 και 6 Pro διαθέτουν επίσης λειτουργία μετάφρασης σε ζωντανό χρόνο, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μηνύματα, λεζάντες ή μέσω της κάμερας και υποστηρίζει 55 γλώσσες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διερμηνέας για Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Πορτογαλικά και Ισπανικά χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο (offline).

Το Tensor έχει επίσης ενσωματωμένο το τσιπ Titan M2, που λειτουργεί για την ασφάλεια. Προστατεύει τις φωτογραφίες, τα κείμενα και τα ευαίσθητα δεδομένα από εξωτερικές απειλές. Παράλληλα, για πρώτη φορά, η εταιρεία υποσχέθηκε ενημερώσεις ασφαλείας για 5 χρόνια για τη σειρά Pixel 6.

To Pixel 6 Pro έχει αρκετά σημαντικές διαφορές σε σχέση με το Pixel 6. Διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη, στις 6,7 ίντσες, με υψηλότερη ανάλυση, 1440p και ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz. Είναι τεχνολογίας LTPO AMOLED και προσφέρει κυμαινόμενο ρυθμό για τις ανάγκες της αυτονομίας. Από την άλλη, το Pixel 6 διαθέτει AMOLED στις 6,4″ με ανάλυση 1080p και έως 90Hz ρυθμό ανανέωσης. Και οι δυο συσκευές προστατεύονται από Gorilla Glass Victus, όμως του Pro είναι πιο κυρτή. Και τα δύο διαθέτουν αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη.

Το σύστημα της κάμερας του Pixel 6 Pro είναι επίσης πιο εντυπωσιακό: διαθέτει κάμερα με 4x zoom, μπροστά από έναν αισθητήρα στα 48MP και η Google αναφέρει ότι μπορεί να φτάσει έως 20x “Super Res Zoom”. Η selfie κάμερα του Pro είναι επίσης καλύτερη απότ ου απλού μοντέλου: 11.1MP με fixed focus, έναντι 8MP.

Οι άλλοι δύο αισθητήρες είναι κοινοί: 50MP 1/1.3″ Samsung GN1, που συνδυάζει τα pixels για την τελική φωτογραφία στα 12.5MP και ένας ultrawide αισθητήρας στα 12MP. Ο βασικός αισθητήρας στα 50MP αποτελεί τεράστια βελτίωση σε σχέση με τα περσινά μοντέλα (τα οποία είχαν ίδιο μέγεθος αισθητήρα με τα Pixel 4, 3 και 2) και παράλληλα απορροφά 150% περισσότερο φως.

Το Pixel 6 Pro διαθέτει μπαταρία στα 5,000mAh, ενώ το Pixel 6 είναι στα 4,600mAh. Και τα δύο φορτίζουν ενσύρματα στα 30W και ασύρματα στα 21W/23W μέσω του νέου Pixel Stand. Τα πακέτα των συσκευών δεν θα συμπεριλαμβάνουν τους φορτιστές.

Εμφανισιακά,  το Pixel 6 Pro διαθέτει γυαλισμένο αλουμινένιο πλαίσιο και έρχεται σε 3 χρώματα: Cloudy White, Sorta Sunny, Stormy Black σε εκδόσεις 12/128GB, 12/256GB και 12/512GB.

Το Pixel 6 διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο με διαφορετική υφή και είναι διαθέσιμο στα χρώματα: Sorta Seafoam, Kinda Coral, Stormy Black σε εκδόσεις 8/128GB και 8/256GB.

Οι τιμές τους ξεκινούν από τα €898 για τo Pixel 6 Pro και από τα €649 για το Pixel 6. Οι προπαραγγελίες έχουν ανοίξει και οι αποστολές αναμένονται στις 28 Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης