Εδώ και καιρό συζητάμε για τα πρώτα αναδιπλούμενα τηλέφωνα και φαίνεται ότι έγινε πραγματικότητα το πρώτο από αυτά: το FlexPai. Πρόκειται για tablet στην ουσία με οθόνη στις 7,8 ίντσες (4:3 aspect ratio) που μπορεί να αναδιπλωθεί περίπου στις 4 ίντσες, ενώ προς έκπληξή μας είναι το πρώτο κινητό με τον νέας γενιάς Snapdragon 8150 της Qualcomm!

H οθόνη του είναι AMOLED και θα αναδιπλώνεται στη μέση της. Το software που ονομάζεται Water OS εναλλάσσει την εικόνα που βλέπετε αναλόγως της αναδίπλωσης. Μπορείτε να επιλέξετε ποια μεριά θα χρησιμοποιήσετε, με τη μία μεριά να έχει λίγο μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης, καθώς η άλλη μεριά εμπεριέχει τη διπλή μπροστινή κάμερα (16MP+20MP telephoto).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To FlexPai είναι περίπου 7.6mm σε πάχος. Όταν διπλωθεί δεν γίνεται επίπεδο φυσικά κι έτσι το πάχος του φτάνει τα 15.2mm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H περιγραφή της συσκευής αναφέρει ότι τροφοδοτείται από chipset στα 7nm από την Qualcomm, οπότε συμπεραίνουμε ότι είναι ο αναμενόμενος Snapdragon 8150. Η συσκευή θα διατίθεται σε έκδοση 6/128GB, 8/256GB και 8/512GB. Η εταιρεία Ro-Charge έχει δημιουργήσει δική της τεχνολογία γρήγορης φόρτισης και καταφέρνει να φορτίσει στο 80% μέσα σε μία ώρα.

Η τιμή της συσκευής είναι περίπου στα 1.150 ευρώ και μας φαίνεται σχετικά καλή αν τη συγκρίνουμε με τις ναυαρχίδες που κυκλοφορούν τώρα και τις καινοτομίες που φέρνει το FlexPai.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης