Είναι δυνατόν φωτογραφίες τραβηγμένες με ένα smartphone να αξίζουν 10.000 ευρώ, μία φωτογραφική εκδρομή και δημοσίευση σε ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά του πλανήτη; Όχι απλά είναι, αλλά και κάτι περισσότερο! Δείτε τι προσφέρει ο διαγωνισμός φωτογραφίας μέσω κινητού Next Image της Huawei.

Οι κάμερες των smartphones άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε και αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο. Έχοντας εξελιχθεί πλέον σε πανίσχυρα εργαλεία, επιτρέπουν σε χιλιάδες κόσμου να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με μία απλή κίνηση του δαχτύλου τους. Χάρη στην ταχύτατη ανάπτυξη των δυνατοτήτων των καμερών αλλά και του κυρίαρχου ρόλου της εικόνας στα social media, η φωτογραφία μέσω κινητού αποτελεί τη βάση της οπτικής κουλτούρας του σήμερα.
Με το λανσάρισμα του P9, του πρώτου smartphone με διπλή κάμερα στον κόσμο, η Huawei έθεσε εκ νέου τα στάνταρ στην αγορά των καμερών smartphones. Έκτοτε δεν έχει σταματήσει να μας εκπλήσσει και σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, καινοτομεί ξανά ταράζοντας για άλλη μια φορά τα νερά με το Huawei P20 Pro, το πρώτο smartphone με κάμερα τριπλού φακού και προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα των φωτογραφιών και ανεβάζει τον πήχη της φωτογράφισης μέσω smartphone ακόμα πιο ψηλά. Συνδυάζοντας τα δεδομένα και των τριών αισθητήρων του, το P20 Pro χαρίζει μοναδική ποιότητα εικόνας σε σκηνές υψηλής και χαμηλής αντίθεσης για ισορροπημένες λήψεις, ευκρινείς και χωρίς θολώματα, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς τη χρήση τριπόδου.
Θέλοντας να εξερευνήσει περαιτέρω τις δυνατότητες των smartphones, να επιβραβεύσει αλλά και να τιμήσει τους πιο ταλαντούχους φωτογράφους ανά τον κόσμο, η Huawei ανακοινώνει τον διαγωνισμό φωτογραφίας μέσω κινητού Next Image – http://campaign.consumer.huawei.com/gr/. Αποτελείται από έξι θεματικές κατηγορίες, στόχος των οποίων είναι να εξερευνήσουν τα όρια της έκφρασης μέσα από τη φωτογραφία – Faces, Good Night, Hello,Life!, Check-In, Nature και Story Board. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους στις κατηγορίες που επιθυμούν από τις 10 Ιουλίου μέχρι και τις 20 Αυγούστου 2018.
«Ανέκαθεν θεωρούσαμε τις κάμερες βασικό χαρακτηριστικό των smartphones μας και παρακολουθούμε με ικανοποίηση ακόμα περισσότερο κόσμο να αποτυπώνει εκπληκτικής ποιότητας φωτογραφίες με τη βοήθεια των τελευταίων τεχνολογιών. Με τον διαγωνισμό Next Image θέλουμε να δώσουμε φωνή σε αυτή τη νέα σχολή φωτογραφίας», ανέφερε ο Πέτρος Δρακόπουλος, Marketing Manager της Huawei Ελλάδος. «Τα smartphones δεν αποτελούν απλά μια νέα μορφή φωτογραφίας αλλά έναν ολοκαίνουριο τρόπο φωτογράφησης και πιστεύω ακράδαντα πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης. Αυτό που μετρά εν τέλει είναι το μήνυμα και τα smartphones επιτυγχάνουν τη μεταφορά του ακόμα πιο εύκολα χάρη στη φωτογραφία. Ελπίζω ο διαγωνισμός Next Image να μας επιτρέψει να εξερευνήσουμε περαιτέρω το μέσο», συνέχισε.
Με την προσθήκη τους στις online γκαλερί, οι φωτογραφίες που έχουν υποβληθεί από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, θα τίθενται στη δικαιοδοσία του κοινού μέσω ψηφοφορίας που θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου. Την επόμενη εβδομάδα, η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα επιλέξει τους νικητές μεταξύ των 50 φωτογραφιών που έχουν συγκεντρώσει την προτίμηση του κοινού από κάθε κατηγορία. Η σύνθεση της επιτροπής είναι η ακόλουθη:

• Yanmin Wang – Πρόεδρος της Huawei Consumer Business Group στην περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας
• Dominic Bracco – Επίσημος φωτογράφος National Geographic
• Alex Lambrechts – Πιστοποιημένος φωτογράφος Leica
• Tomasz Lazar – Βραβευμένος φωτογράφος Ιδρύματος Παγκόσμιας Φωτογραφίας Τύπου
• Bobby Anwar – Δανός φωτογράφος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
• Gal Gadot – Ηθοποιός, πρόσωπο της σειράς Huawei P20
Οι κορυφαίες 50 φωτογραφίες από την περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, θα συμμετάσχουν και στον παγκόσμιο διαγωνισμό Next Image.

Οι νικητές κάθε κατηγορίας θα πάρουν ως δώρα ένα Matebook X και 2.000 ευρώ σε μετρητά, με τις φωτογραφίες τους να δημοσιεύονται στο περιοδικό National Geographic. Οι δεύτεροι και τρίτοι κάθε κατηγορίας, θα κερδίσουν smartphones Huawei P20 Pro και P20. Το τελευταίο θα δοθεί ως δώρο και στη δημοφιλέστερη φωτογραφία σε καθεμία από τις έξι κατηγορίες βάσει της ψηφοφορίας του κοινού. Τέλος, η επιτροπή θα απονείμει και ένα μεγάλο βραβείο, με έπαθλα ένα Matebook X, 10.000 ευρώ σε μετρητά, τη δημοσίευση της φωτογραφίας στο National Geographic και τη συμμετοχή στη δεκαήμερη φωτογραφική εκδρομή του National Geographic στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης