Αφού έγινε γνωστό το γεγονός ότι η Apple “αποδυναμώνει” τους επεξεργαστές για βελτίωση της ζωής της μπαταρίας της συσκευής, τα παράπονα ήρθαν “βροχή” και η εταιρεία αναγκάστηκε να τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος για να αποφύγει περαιτέρω μηνύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Tim Cook ανακοίνωσε ότι οι χρήστες iOS 11 θα μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι μέσω επερχόμενου update αν θα δώσουν προτεραιότητα στις επιδόσεις της συσκευής τους ή στην μπαταρία της.

“Θα παρέχουμε στους χρήστες τη δυνατότητα να δουν την κατάσταση της μπαταρίας τους, άρα θα υπάρχει διαφάνεια”, ανέφερε ο Tim Cook σε συνέντευξή του στο ABC. Με το update, οι χρήστες θα μπορούν να ενημερωθούν επίσης πιο ξεκάθαρα για τις επιδόσεις του iPhone τους και αν αυτό αλλάζει τις επιδόσεις του, ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητες αλλαγές. Θα υπάρχει διακόπτης για να αλλάξετε τη ρύθμιση κατά βούληση, αλλά η Apple προτείνει να παρατείνετε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Cook υπερασπίστηκε την απόφαση της εταιρείας, αναφέροντας ότι “είχαν εστιάσει στην βελτιωμένη εμπειρία χρήσης”. Επίσης ανέφερε ότι ήταν “λογικό” να μειώσουν την τιμή για την αντικατάσταση της μπαταρίας αντί να μοιράσουν δωρεάν καινούριες, καθώς “όλοι οι χρήστες αγοράζουν νέα μπαταρία κάποια στιγμή”.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης