Η εταιρεία Sony Mobile παρουσίασε δύο εντυπωσιακά mid-range μοντέλα στην MWC 17 για την ανανεωμένη της σειρά «Χ», το Xperia XA1 και τον μεγάλο του «αδερφό», το Xperia XA1 Ultra, με τη μεγάλη οθόνη των 6’’. Ακολουθώντας τη συνταγή της επιτυχίας των περσινών μοντέλων XA, τα XA1 και XA1 Ultra διαθέτουν όμορφο σχεδιασμό σχεδόν χωρίς καθόλου πλαίσιο οθόνης για προβολή από άκρη σε άκρη της, κάμερες που αξίζουν μια θέση στις ανώτατες κατηγορίες και οκταπύρηνο επεξεργαστή.

Δείτε όλες τις συσκευές της Sony Mobile ΕΔΩ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες καλύτερες και από τις προσδοκίες σας
Αξιοποιήσαμε την τεχνογνωσία του Τμήματος Ψηφιακής Κάμερας της Sony για να σας προσφέρουμε μια κορυφαία βασική (πίσω) κάμερα τόσο για το XA1, όσο και για το XA1 Ultra, με υψηλή ανάλυση 23 MP, με αισθητήρες Exmor™RS τύπου 1/2.3’’, φωτεινό φακό F2.0 και εξαιρετικές επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο χρόνος μεταξύ εκκίνησης της κάμερας και λήψης της φωτογραφίας είναι πλέον εκπληκτικά μικρός, αφού απαιτούνται μόλις 0,6 δευτερόλεπτα για την ταχύτατη και ακριβέστατη υβριδική αυτόματη εστίαση με το σύστημα Hybrid AutoFocus. Ακόμα και οι πιο αυθόρμητες στιγμές μπορούν, λοιπόν, πλέον να απαθανατιστούν.

Οι μπροστινές κάμερες αποτελούν την κινητήρια μηχανή του κόσμου των selfie· ο ευρυγώνιος φακός των 23 mm της κάμερας των 8 MP του Xperia XA1 θα σας επιτρέψει να καταγράψετε και την παραμικρή κίνηση, ακόμα και σε μια ομαδική selfie, χωρίς να μείνει κανείς εκτός του κάδρου. Το XA1 Ultra διαθέτει μπροστινή κάμερα 16 MP με λειτουργία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας (OIS) για αντιστάθμιση του δυσάρεστου αισθήματος του «κουνήματος» και βελτίωση των selfie σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς και ένα έξυπνο φλας για τις selfie, με το οποίο φωτίζεται φυσικά το πρόσωπό σας. Και με τα δύο μοντέλα μπορείτε να βγάλετε εύκολα την τέλεια selfie με μία μόνο κίνηση του χεριού σας μέσω της λειτουργίας «Κλείστρο με χειρισμό μέσω κινήσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ομορφιά δίχως όρια
Ο όμορφος σχεδιασμός με το εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο που παρουσιάστηκε το 2016 τελειοποιήθηκε τώρα, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση μιας οθόνης δίχως όρια. Το καμπυλωτό τελείωμά της ταιριάζει απόλυτα στην παλάμη σας. Η HD (720p) οθόνη 5 ιντσών του XA1 και η Full HD (1080p) οθόνη 6 ιντσών του XA1 Ultra, αμφότερες με εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο, υποστηρίζονται από τεχνολογίες προβολής οθόνης που προσφέρουν μια καινούργια και ανεπανάληπτη εμπειρία.

Η δεξιοτεχνία της Sony διακρίνεται και στην ίδια τη συσκευή, αφού το τελείωμά της στο επάνω και κάτω μέρος έχει κοπεί με ακρίβεια διαμαντιού, καθώς και στην επιλογή των υλικών, για παράδειγμα στα πλαϊνά από αλουμίνιο, που δημιουργούν ένα αίσθημα γερού κρατήματος στο χέρι του χρήστη.

Επιδόσεις που κρατούν μια ζωή
Με τους οκταπύρηνους επεξεργαστές Mediatek helio P20 απολαμβάνετε μια γρήγορη και ξένοιαστη εμπειρία είτε σερφάρετε στο διαδίκτυο είτε παρακολουθείτε κάποιο βίντεο είτε παίζετε το αγαπημένο σας παιχνίδι.

Τα XA1 και XA1 Ultra σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν στο smartphone σας επιδόσεις που ξεπερνούν ακόμα και τη διάρκεια ζωής του. Η τεχνολογία Qnovo Adapt Charging φροντίζει για την καλή κατάσταση της μπαταρίας σας και προσαρμόζει τα επίπεδα του ρεύματος φόρτισης ανάλογα, ώστε να αποφευχθούν βλάβες και να μεγιστοποιηθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ η λειτουργία Αντοχής (Stamina) επιτρέπει στην μπαταρία σας να διαρκεί περισσότερο, όταν πραγματικά το χρειάζεστε, απενεργοποιώντας κάποιες από τις λειτουργίες και παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ο Έξυπνος Καθαριστής (Smart Cleaner) της Sony διαχειρίζεται έξυπνα τις επιδόσεις και τη μνήμη της συσκευής σας καθαρίζοντας αυτόματα την κρυφή μνήμη και τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη ταχύτητα και επίδοση χωρίς να υπάρξει υποβάθμιση κατά την πάροδο του χρόνου. Επίσης, και τα δύο μοντέλα προσφέρουν τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης, για να απολαμβάνετε αρκετές ώρες ενέργειας με λίγα μόλις λεπτά φόρτισης.

Κάνοντας εύκολη την καθημερινότητά σας
Η λειτουργία Xperia Actions αποτελεί μια νέα προσθήκη στη σειρά των Xperia, συμπεριλαμβανομένων των XA1 και XA1 Ultra. Στόχος της είναι να μάθει τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το κινητό σας, για να διευκολυνθεί η καθημερινότητά σας, προτείνοντάς σας εξατομικευμένες ρυθμίσεις και συμβουλές. Για παράδειγμα, σχετικά με το καθημερινό σας πρόγραμμα, το Xperia σας μπορεί να μάθει το καθημερινό ωράριο του ύπνου σας και να προσαρμόσει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης και την ένταση του ήχου κλήσης. Ή, επίσης, αν πρόκειται να ταξιδέψετε, το Xperia σας θα μπορεί να σας βοηθήσει πριν την αναχώρηση και κατά την άφιξή σας στον προορισμό σας εντοπίζοντας την τοποθεσία σας στο εκάστοτε αεροδρόμιο και προτείνοντάς σας να του επιτρέψετε να μεταφορτώσει χάρτες εκτός σύνδεσης και ένα λεξικό για την εκάστοτε τοπική γλώσσα.

Διαθεσιμότητα
Τα Xperia XA1 και Xperia XA1 Ultra θα κυκλοφορήσουν την άνοιξη του 2017 με λογισμικό Android N και θα προσφέρονται σε μια ποικιλία μοντέρνων χρωμάτων: λευκό, μαύρο, ροζ και χρυσό. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ασορτί βάση-κάλυμμα σε λευκό και μαύρο χρώμα, καθώς και μια γκάμα συμπληρωματικών εξαρτημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης