Πριν μερικές ημέρες κυκλοφόρησε η σειρά Redmi K20 στην Κίνα. Το sub-brand της Xiaomi έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί τουλάχιστον ονομαστικά, όμως εντύπωση κάνει η επιλογή της εταιρείας για την ονοματοδοσία στον υπόλοιπο κόσμο. Απ’ ό,τι φαίνεται, η συγκεκριμένη σειρά, σε κάποιες χώρες θα ονομάζεται Redmi K20, σε άλλες Mi 9T και σε άλλες… Pocophone F2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το  Redmi K20 Pro (με τον Snapdragon 855) θα είναι το Pocophone F2 Pro και το απλό K20 (με τον Snapdragon 730) θα είναι το “απλό” Pocophone F2.

Άλλη πηγή, από την Πολωνία αυτή τη φορά, αναφέρει ότι αναμένεται νέο μέλος στην οικογένεια Mi 9, που θα ενσωματώνει πτυσσόμενη κάμερα (όπως και τα K20) και θα ονομάζονται Mi 9T και Mi 9T Pro.

Τα K20 ανήκουν στο υπο-brand Redmi, ενώ τα Pocophone αποτελούν διαφορετικό υπο-brand. Κανείς δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους οι υπεύθυνοι για την κάθε περιοχή και προκαλούν τέτοιο μπέρδεμα. Το σημαντικό είναι όμως τα χαρακτηριστικά που θα έχουν αυτές οι συσκευές, όπως κι αν ονομαστούν τελικά.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Redmi K20 / Pocophone F2 / Xiaomi Mi 9T (τα ονόματα συσκευής σε διαφορετικές χώρες)

Αν εμφανιστεί στη χώρα μας, πιθανώς να το δούμε ως Pocophone F2 και θα έχει οθόνη AMOLED 6,39″ ανάλυσης 1080×2340 (403 ppi) με υποστήριξη HDR και με προστασία Corning Gorilla Glass 5.

Επεξεργαστή θα διαθέτει τον ολοκαίνουργιο mid-range Snapdragon 730 (8πύρηνος, όπως και όλοι πλέον σχεδόν νέοι επεξεργαστές), που παραδόξως βασίζεται σε αρχιτεκτονική 8nm και λέγεται ότι εστιάζει κυρίως στη βελτίωση του τομέα της φωτογραφίας και gaming, ενώ σημαντική θα είναι και η βελτίωση στην αυτονομία. Θα υπάρχουν δυο μοντέλα: 8GB RAM / 256GB ROM και 6GB RAM / 128GB ROM, όπως έχει γίνει πλέον το στάνταρ.

Η μπροστινή κάμερα είναι μηχανικά πτυσσόμενη στα 20MP (f/2.2) και η βασική κάμερα θα είναι τριπλή: 48MP (Sony IMX586)/13MP(ultrawide)/8MP(tele)

Θα έχει μπαταρία 4000mAh με φόρτιση στα 18W και θα διατίθεται σε 3 χρώματα: carbon black, flame red και glacier blue.

Η τιμή, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί προφανώς ακόμη, λέγεται ότι θα είναι κοντά στα 300€.

Redmi K20 Pro / Pocophone F2 Pro / Xiaomi Mi 9T Pro (τα ονόματα συσκευής σε διαφορετικές χώρες)

Η “Pro” εκδοχή έχει μία βασική διαφορά που είναι ο επεξεργαστής και από mid-range γίνεται ο κορυφαίος Snapdragon 855. Πέρα από τη φόρτιση που θα είναι στα 27W, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά φαίνεται να είναι ολόιδια.

Η τιμή του λέγεται ότι θα είναι ξεκινά για το μοντέλο των 6/64 κοντά στα 400€.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης