Θήκη κινητού με... αντανακλαστικά για τις πτώσεις

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018, 15:45
Θήκη κινητού με... αντανακλαστικά για τις πτώσεις
Πόσες φορές σας έχει πέσει το κινητό σας; Εκείνες τις στιγμές ακριβώς που σταματάει ο χρόνος ή το βλέπετε σε αργή κίνηση, ενώ χτυπάει η καρδιά σας, καθώς όλη η πανάκριβη τεχνολογία με τα λεπτεπίλεπτα μέρη ετοιμάζεται να χτυπήσει στο έδαφος. Θα σταθείτε τυχεροί ή θα είναι το τέλος;

Μια θήκη που έχει τον ρόλο του «αερόσακου» για το κινητό σας παρουσιάστηκε από τον Philip Frenzel, μηχανικό του Πανεπιστημίου Aalen στη Γερμανία. Η ιδέα του Frenzel κέρδισε το βραβείο από την German Society for Mechatronics.Η θήκη του Frenzel δεν χαλάει την εμφάνιση του τηλεφώνου με κάποιο άσχημο κάλυμμα, αλλά διαθέτει ειδικό πτυσσόμενο μηχανισμό με ελατήρια. Ο Frenzel χρησιμοποιεί αισθητήρες στη θήκη, ώστε να μπορεί να "αντιληφθεί" πότε βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση το κινητό.

Ο σχεδιαστής της θήκης είχε σκεφτεί αρχικά να χρησιμοποιήσει έναν ειδικό αερόσακο ή μια άλλη πατέντα με ειδικό αφρό, αλλά δεν ήταν πολύ πρακτικές λύσεις.

Η λύση που βρήκε ο μηχανικός, η ADcase, όπως ονομάζεται, αποτελείται από οκτώ μεταλλικά ελάσματα, που βρίσκονται εντός της θήκης διπλωμένα. Με την πτώση, ενεργοποιείται το σύστημα και τα ελάσματα πετάγονται έξω για να προστατεύσουν το κινητό. Αφού χρησιμοποιηθεί το σύστημα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διπλώσετε ξανά τα ελάσματα και να τα βάλετε μέσα στη θήκη.Ο Frenzel ήδη έχει κάνει αίτηση για την πατέντα του και έχει τυπώσει ακόμη και μπλουζάκια. Η επόμενή του κίνηση θα είναι η προσπάθεια χρηματοδότησης μέσω του Kickstarter.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018, 15:45