Η Nintendo βρίσκει πάντα τον τρόπο να αποκαλύπτει με εντυπωσιακό τρόπο και δημιουργώντας αρκετό hype τον κάθε νέο χαρακτήρα στο μεγαλύτερο fighting game της, το Super Smash Bros. Ultimate (διαβάστε εδώ το review). Το δεύτερο Fighter Pass ολοκληρώθηκε τελικά με την προσθήκη του έκτου και τελευταίου χαρακτήρα, του Sora των Kingdom Hearts. Αξίζει άραγε κανείς να επενδύσει στην αγορά ολόκληρου του πακέτου ή μήπως είναι καλύτερη η μεμονωμένη αγορά των χαρακτήρων που σας ενδιαφέρουν; Πώς στέκει το πακέτο των 6 αυτών χαρακτήρων σε σχέση με τους ήδη υπάρχοντες;
 

Η αρχή έγινε πέρυσι τον Ιούνιο με την κυκλοφορία της Min Min από το ARMS, ένα από τα πρώτα παιχνίδια του Nintendo Switch. Η πρώτη κινέζα μαχήτρια του Smash έχει την δυνατότητα να χτυπά τους αντιπάλους από μακριά τεντώνοντας τα ελαστικά της χέρια. Με τις τρεις διαφορετικές επιθέσεις της δεξιάς γροθιάς της είναι ικανή να κάνει είτε μεγάλο damage, είτε να χτυπάει σε περισσότερες γωνίες είτε να πετάει βλήματα φωτιάς. Το αρνητικό είναι πως τα hit points της ειναι αμεσα συνδεδεμένα με τα χέρια της οπότε είναι εύκολο να δεχθεί και η ίδια χτυπήματα. Γενικά, αποτελεί έναν ενδιαφέροντα και διαφορετικό χαρακτήρα, αλλά όχι και τόσο ευχάριστο στον χειρισμό του έτσι, δεν κατάφερε να μας κερδίσει ιδιαίτερα.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Steve του Minecraft, μαζί με το ζευγάρι του, τον Alex, είναι η δεύτερη προσθήκη του pass και είναι από τους πιο αργούς χαρακτήρες του ρόστερ. Παρ’ όλα αυτά, οι επιθέσεις του Steve, που έχει την “πιξελιασμένη” μορφή όπως και στο Minecraft, βασίζονται στο mining. Σκαλίζοντας το έδαφος των επιπέδων, αποθηκεύει υλικά για να κατασκευάζει νέα όπλα, αλλά και τουβλάκια που μπορούν να χτιστούν και να κάνουν damage στους εχθρούς. Ο Steve, τη μορφή του οποίου μπορείτε να αλλάξετε μέσω της επιλογής κουστουμιού σε Enderman και Zombie, είναι ένας αρκετά πολύπλοκος χαρακτήρας για να τελειοποιήσετε και όμως στα πιο competitive τουρνουά θεωρείται, μαζί με την Min Min, από τους πιο overpowered χαρακτήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον Sephiroth αρχίζει το δεύτερο “κομμάτι” του Fighter Pass που κατα την γνώμη μας αποτελείται από πιο απλούς στον χειρισμό χαρακτήρες με ξεκάθαρα moves. Πρόκειται για τον δεύτερο χαρακτήρα στο Smash που προέρχεται από το Final Fantasy VII και αποτελεί βασικό ανταγωνιστή του Cloud. Παρ’ ότι είναι ένας melee ήρωας δεν είναι τόσο ικανός στις κοντινές επιθέσεις, καθώς με το τεράστιο σπαθί του, το Masamune, χτυπάει κυρίως σε μέτριες αποστάσεις, όπως και με τα projectiles του. Ο Sephiroth είναι ένας από τους χαρακτήρες που έχουν την counter-attack κίνηση που αποκρούει και αντεπιτίθεται αυτόματα, ενώ η final smash κίνησή του θα ενθουσιάσει τους φίλους των Final Fantasy.
 

Από το αγαπημένο μας Xenoblade Chronicles 2, ένα από τα καλύτερα action RPGs όλων των εποχών, στο ρόστερ του Smash έρχεται και η -αναμενόμενη για πολλούς- Pyra και με τη δεύτερη μορφή της ως Mythra. Με την ενεργοποίηση της κάτω special επίθεσης εναλλάσσεστε μεταξύ Pyra και Mythra. H Pyra είναι πιο αργή με μικρότερο range, αλλά προκαλεί μεγαλύτερο damage με τις επιθέσεις φωτιάς της, ενώ η Mythra αρέσκεται στα γρήγορα combos με πολλά χτυπήματα. Από τους πλέον εύκολους χαρακτήρες στην εκμάθησή της, ενώ χαρήκαμε ιδιαίτερα με την εμφάνιση του Rex (έστω) στο Final Smash move των κοριτσιών.
 

Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε την παρουσία ενός χαρακτήρα από το θρυλικό Tekken στο ποικίλο ρόστερ του Smash Bros. O Kazuya Mishima κάνει την εμφάνισή του και είτε τελικά σας αρέσει το moveset του, είτε όχι, αυτό που κατάφερε να κάνει η Nintendo με το συμπεριλάβει μεγάλο μέρος των πραγματικών κινήσεών του από το Tekken και να το μεταφέρει τόσο άψογα στο Smash Bros. είναι πραγματικά αξιέπαινο. Ο Kazuya κατά μεγάλο ποσοστό του “παίζει” σαν χαρακτήρας σε παιχνίδι Tekken, μεταφερόμενος στον κόσμο του Smash. Σήμα κατατεθέν του: η μεταμόρφωση του σε Devil, κατά την οποία πετάει laser σε μακρινές αποστάσεις, ενώ και τα throws του έχουν μεταφερθεί εξαιρετικά από τη σειρά Tekken. All- around χαρακτήρας από τους αγαπημένους και τους πιο ιδιαίτερους του Fighter Pass 2.
 

Η εξάδα των DLC χαρακτήρων του Fighter Pass Vol. 2 κλείνει με έναν ακόμη δημοφιλή, αλλά και πολυαναμενόμενο χαρακτήρα που πολλοί ζητούσαν την παρουσία του στο fighting game της Nintendo. Ο Sora, πρωταγωνιστής των Kingdom Hearts παιχνιδιών τελικά βρίσκεται στο ρόστερ, κρατώντας το κλειδί που δουλεύει σαν σπαθί στο χέρι του. Παρ’ ότι είναι ένας τυπικός χαρακτήρας σε εύρος κινήσεων, με κοντινές και μακρινές επιθέσεις, αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η εναλλαγή μεταξύ magic attacks φωτιάς, πάγου και κεραυνού, εμπνευσμένη από τα αρχικά παιχνίδια Kingdom Hearts. Δεν προκαλεί θαυμασμό σαν χαρακτήρας, αλλά είναι αρκετά καλός για το κλείσιμο του Pass, ενώ χρησιμοποιεί και αυτός μια counter-attack κίνηση, όπως είναι η αντίστοιχη του Sephiroth.

Τα 6 αυτά DLCs, τα οποία μπορείτε να τα αγοράσετε στην τιμή των 5,99 ευρώ έκαστο, πλην των χαρακτήρων περιέχουν αντίστοιχα soundtracks από το κάθε παιχνίδι, αλλά και μια δεκάδα από spirits για να πολεμήσετε από τον κόσμο του κάθε παιχνιδιού. Φυσικά, κάθε DLC εχει και ένα αντίστοιχο stage και κάθε πίστα από δύο-τρεις παραλλαγές της. Οι πίστες της Min Min και του Sora φέρνουν περισσότερο σε κλασικές αρένες που ενδείκνυνται για τη διεξαγωγή τουρνουά, ενώ εντυπωσιακές είναι τόσο η πίστα του Sephiroth, αλλά και η λεπτομέρεια του σκοτεινού Mishima Dojo του Kazuya, βγαλμένη απευθείας από το Tekken.
 

To δευτερο Fighter Pass του Super Smash bros. καταφέρνει να κρατά το ενδιαφέρον για το παιχνίδι σε υψηλά, για τους φίλους του, επίπεδα. Είναι ένα παιχνίδι που εξελίσσεται και αλλάζει συνεχώς, τόσο με την προσθήκη εκατοντάδων spirit battles, αλλά και με το ήδη πλούσιο ρόστερ του και τα events του. Το υλικό που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στο παιχνίδι είναι τεράστιο και το Fighter Pass Vol. 2 το εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο, τόσο με ουσία όσο και με ποικιλία. Σαν σύνολο αξίζει η αγορά του Pass στην τιμή των 29,99 ευρώ, αλλά αν υπάρχουν μόνο 2-3 χαρακτήρες από τους 6 που σας ενδιαφέρουν πραγματικά, ίσως θα ήταν καλύτερη η μεμονωμένη αγορά τους.

Βαθμολογία


 

Πληροφορίες

Τίτλος: Super Smash Bros. Ultimate – Fighter Pass Vol. 2 (DLC)
Διαθέσιμο σε: Nintendo Switch
Δοκιμάστηκε σε: NIntendo Switch
Εταιρεία Ανάπτυξης: Bandai Namco Studios / Sora Ltd.
Εκδότρια Εταιρεία: Nintendo
Είδος: Fighting game
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 2020 – 2021
Ηλικίες: 12+
 

Το DLC μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες της παρουσίασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης