Πληροφορίες

Τίτλος: LEGO City Undercover
Διαθέσιμο σε: PC / PlayStation 4 / Nintendo Switch / Xbox One / Wii U
Δοκιμάστηκε σε: PlayStation 4
Εταιρεία Ανάπτυξης: TT Fusion
Εκδότρια Εταιρεία: Warner Bros. Interactive Entertainment
Είδος: Platformer, Action-Adventure
Ηλικίες: 7+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 7 Απριλίου 2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισαγωγή
Τα LEGO παιχνίδια έχουν εισβάλει για τα καλά στις κονσόλες μας. Τις περισσότερες φορές, όμως, αφορούσαν μεταφορές διάσημων franchises στον κόσμο των LEGO. Αυτήν τη φορά, τα γνωστά τουβλάκια επέστρεψαν με μία ολοκαίνουργια ιστορία που βασίζεται σε ένα σετ παιχνιδιών της εταιρείας και φυσικά αναφερόμαστε στα LEGO City.

Δείτε περισσότερα παιχνίδια της Warner Bros. Interactive Entertainment ΕΔΩ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, η Traveller’s Tales κυκλοφορεί το LEGO City Undercover για πρώτη φορά το 2013, αποκλειστικά για το Wii U. Τέσσερα χρόνια αργότερα, βλέπουμε τον τίτλο να επανακυκλοφορεί στις υπόλοιπες οικιακές πλατφόρμες, δηλαδή το PC, το PlayStation 4 και το Xbox One, ενώ ο τίτλος κυκλοφόρησε και για το Nintendo Switch. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με την έκδοση του PlayStation 4.

Σενάριο
H ιστορία ξεκινά με την επιστροφή του αστυνομικού Chase McCain στην LEGO City αφού τον είχαν στείλει εκτός της πόλης μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα δύο χρόνια πριν το παιχνίδι. Ο Chase καλείται να καταδιώξει για άλλη μια φορά τον εγκληματία Rex Fury, μιας και η δήμαρχος της πόλης πιστεύει πως σε αυτόν οφείλεται η αυξημένη εγκληματικότητα που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα, ο πρωταγωνιστής συναντά και την πρώην κοπέλα του, Natalia Kowalski, η οποία δεν είναι καθόλου χαρούμενη επειδή έδωσε -άθελα του- στη δημοσιότητα την ταυτότητα της ως μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση του Rex Fury με αποτέλεσμα να βρίσκεται κάτω από την προστασία της αστυνομίας.

Στην προσπάθειά του να λύσει το μυστήριο, ο Chase θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει πολλά ανθρωποκυνηγητά, να εκπαιδευτεί για επιπλέον δυνατότητες στις μάχες και, τέλος, όπως λέει και ο τίτλος να ενταχθεί στις ομάδες των παρανόμων ως undercover αστυνομικός. Παράλληλα, ο πατέρας της Natalia εξαφανίζεται, με την ίδια να τον αναζητά και να πιστεύει πως τον έχει απαγάγει ο Rex Fury. Όλα αυτά εκτυλίσσονται μέσα από 15 κεφάλαια, άλλα μικρότερα, άλλα μεγαλύτερα. Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι αρκετά για να αναπτυχθεί η ιστορία και θα σας κρατήσουν συντροφιά για πάνω από δέκα ώρες.

Gameplay
Το LEGO City Undercover είναι ένα platformer σε ένα open-world περιβάλλον. Ο κόσμος του τίτλου είναι ικανοποιητικά μεγάλος με τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε σε άλλες περιοχές με τη χρήση συγκοινωνιών όπως τρένα και πλοία. Στον χώρο αυτόν, εκτός από τις κύριες αποστολές, έχουμε τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουμε πολλές μυστικές αμφιέσεις, να χτίσουμε super builds με διάφορα blocks που συλλέγουμε και να πραγματοποιήσουμε διάφορες δραστηριότητες με τη μορφή των mini-games.

Φυσικά, για να τα κάνουμε όλα αυτά θα χρειαστεί να παραβιάσουμε κτήρια, να σπάσουμε πέτρες, να χτίσουμε ξανά τουβλάκια που μόλις καταστρέψαμε και πολλά άλλα. Όλα αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν με τις ειδικές στολές του πρωταγωνιστή, Chase McCain, οι οποίες ξεκλειδώνονται καθώς προοδεύουμε στην κύρια ιστορία. Αξίζει να επαναλάβουμε πως ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος και όσοι επιθυμούν να ολοκληρώσουν τον τίτλο στο 100% του θα πρέπει να ξοδέψουν αρκετή ώρα προκειμένου να βρουν όλα τα collectibles. Αυτό δίνει μεγάλη αξία στο replayability του τίτλου και αυξάνει τις ώρες που μπορούμε να ασχοληθούμε μαζί του κατά πολύ.

Μπορεί το open-world στοιχείο να κυριαρχεί, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν αυτό που λέμε… πίστες. Αρκετές αποστολές της ιστορίας λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένους και περιορισμένους χώρους. Εξαιτίας αυτού, κάθε αποστολή έχει ένα stud bar το οποίο έχουμε δει και σε προηγούμενους τίτλους της σειράς. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι παίκτες καλούνται να συλλέξουν όσα περισσότερα studs -το νόμισμα των παιχνιδιών LEGO- μπορούν μέσα από ένα επίπεδο προκειμένου να γεμίσει η μπάρα. Όταν αυτό γίνει και ολοκληρωθεί το επίπεδο, υπάρχει μια ειδική επιβράβευση, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα χρυσό τουβλάκι.

Ένα ακόμη collectible που βρίσκουμε αποκλειστικά στις αποστολές της ιστορίας είναι τα εμβλήματα της αστυνομίας. Τα εμβλήματα αυτά είναι σπασμένα σε τέσσερα κομμάτια και μπορούμε να τα βρούμε σπάζοντας κατασκευές ή κάνοντας συγκεκριμένες ενέργειες που δεν γίνονται γνωστές. Για αυτό τον λόγο, αν θέλουμε να είμαστε τέλειοι και να συλλέξουμε τα πάντα, θα πρέπει να ασχοληθούμε παραπάνω με ένα επίπεδο προκειμένου να εξερευνήσουμε κάθε μικρή λεπτομέρεια. Φυσικά, υπάρχουν και ενέργειες που δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε μέχρι να ξεκλειδώσουμε την αντίστοιχη δύναμη μέσα από μία νέα στολή του Chase που βρίσκουμε παρακάτω στην ιστορία. Αυτό μας αναγκάζει να παίξουμε ξανά την αποστολή για να συλλέξουμε τα πάντα.

Τα είδη των αποστολών πολλά και διάφορα. Ανθρωποκυνηγητά, συλλήψεις εγκληματιών, κλοπές σπάνιων αντικειμένων από την τράπεζα της πόλης, κατασκοπία και άλλα πολλά μέσα σε ένα χιουμοριστικό κλίμα όπως μας έχει συνηθίσει η Traveller’s Tales μέσα από τη σειρά παιχνιδιών LEGO. Όπως έχουμε ήδη αναφερθεί, για να γίνουν όλα αυτά ο Chase χρειάζεται διαφορετικές αμφιέσεις.

Από τη μία με τη στολή του αστυνομικού να έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει την περιοχή για στοιχεία, να μπορεί να τραβάει φωτογραφίες εγκληματίες και να ακούει συζητήσεις μέσα από την ειδική συσκευή που έχει στα χέρια του (που δεν θυμίζει καθόλου το gamepad του Wii U). Από την άλλη, με τη στολή του κλέφτη να μπορεί να παραβιάζει πόρτες και θησαυροφυλάκια και να χειρίζεται ειδικά όπλα με μπογιές. Όλο αυτό το μοτίβο επαναλαμβάνεται για οκτώ διαφορετικές στολές, που προσφέρουν διαφορετικές δυνάμεις και δίνουν μια ποικιλία για να αποφευχθεί η επαναληψιμότητα του gameplay.

Εκτός από τις ικανότητες που προσφέρουν οι στολές για την πρόσβαση σε νέες περιοχές και όχι μόνο, σημαντικό ρόλο παίζει και η μάχη και η οδήγηση οχημάτων. Ξεκινώντας με τη μάχη, μπορούμε να πούμε πως στην αρχή απογοητευτήκαμε μιας και ήταν δύο πατήματα του τετράγωνου και ένα πάτημα του κύκλου στο DualShock 4 προκειμένου να ακινητοποιήσουμε και να συλλάβουμε τους αντιπάλους μας. Ευτυχώς αυτό αλλάζει μετά τα πρώτα chapters και μας παρουσιάζεται το advanced combat δίνοντας μας περισσότερες επιλογές στη μάχη, με αστεία animations να δίνουν τη θέση τους σε finishers. Έτσι, αντί να βλέπουμε τον αντίπαλο μας να σπάει σε κομμάτια, τον βλέπουμε να γαργαλιέται μέχρι να μη μπορεί να κουνηθεί και να βγει εκτός μάχης.

Περνώντας στην οδήγηση, τα πράγματα δεν είναι εξίσου ευχάριστα. Το γεγονός πως αποτελεί σημαντικό κομμάτι των αποστολών, αλλά και της μετακίνησης του παίκτη από τη μία περιοχή στην άλλη, θεωρούμε πως θα έπρεπε να δοθεί περισσότερο βάρος. Το κύριο ελάττωμα που συναντήσαμε ήταν ο έλεγχος του οχήματος, μιας και με το παραμικρό έφευγε εκτός ελέγχου περιορίζοντας τις κινήσεις μας κατά πολύ. Θεωρούμε πως η ευαισθησία αλλαγής κατεύθυνσης θα έπρεπε να είναι διαφορετική. Το nitro βοηθάει στο να γίνουν ενδιαφέροντα τα πράγματα κατά τη διάρκεια κυνηγητών, ωστόσο η ευαισθησία της κατεύθυνσης του οχήματος μπαίνει και πάλι στη μέση και μένουμε με… μισή χαρά.

Αν εξαιρέσει κανείς το συγκεκριμένο πρόβλημα, ο χειρισμός του LEGO City Undercover είναι εξαιρετικός και βολικός. Όλα γίνονται με ιδιαίτερη ευκολία, ακόμα και η αλλαγή των στολών που γίνεται με το πάτημα των πίσω κουμπιών του χειριστηρίου. Δυστυχώς, συναντήσαμε πτώση των καρέ κατά τη διάρκεια μιας αποστολής και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση μιας και μιλάμε για μεμονωμένο περιστατικό. Το γεγονός, όμως, πως είναι μια επανακυκλοφορία και μάλιστα σε ισχυρότερες κονσόλες σε σχέση με αυτή που κυκλοφόρησε η αρχική έκδοση, δεν υπάρχουν περιθώρια τέτοιων λαθών. Όπως και να’χει, δεν συναντήσαμε άλλα τέτοια προβλήματα. Ακόμα και το draw distance του τίτλου είναι ικανοποιητικό. H μουσική επένδυση του τίτλου ταιριάζει απόλυτα με τον χιουμοριστικό χαρακτήρα του τίτλου, ενώ τα γραφικά είναι στα καλύτερα τους αν τα συγκρίνει κανείς με άλλους τίτλους των LEGO παιχνιδιών.

Συμπέρασμα
Κλείνοντας, το μόνο που μπορούμε να πούμε για το LEGO City Undercover είναι ένα μεγάλο μπράβο. Το γεγονός πως επανακυκλοφόρησε σε περισσότερες πλατφόρμες, δίνει στους φίλους του είδους να απολαύσουν μία εξαιρετική ιστορία με στοιχεία ακόμα και από το Grand Theft Auto, με άπειρο χιούμορ για μικρούς και για μεγάλους. Το υλικό είναι αρκετό για να σας κρατήσει αρκετές ώρες είτε αποφασίσετε να παίξετε μόνο την κύρια ιστορία, είτε να συλλέξετε τα πάντα.

To LEGO City Undercover είναι ένας εξαιρετικός τίτλος με ελάχιστα και μικρά προβλήματα. Οι πολλές “μορφές” που μπορεί να πάρει ο πρωταγωνιστής δεν αφήνει τον τίτλο να κάνει κοιλιά, με την ιστορία και το χιούμορ να συμβάλλουν για ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Το replayability του τίτλου φτάνει στα ύψη με πολλά collectibles να είναι σκορπισμένα στον τεράστιο χάρτη που μας έχει ετοιμάσει η Traveller’s Tales.

O τίτλος είναι η τρανή απόδειξη πως η εταιρεία δεν χρειάζεται να βασιστεί σε άλλα franchises για να δημιουργήσει κάτι αξιοσημείωτο και ενδιαφέρον. Βασιζόμενοι μόλις σε ένα σετ πραγματικών παιχνιδιών LEGO, έχουμε έναν από τους καλύτερους τίτλους που έχουμε δει στη σειρά. Το LEGO City Undercover είναι το Grand Theft Auto που θα έπρεπε να παίζουν τα παιδιά, ενώ το έξυπνο χιούμορ του το κάνει ευχάριστο και για παίκτες μεγαλύτερων ηλικιών.

Βαθμολογία:  7/10
Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Zegetron S.A. για τις ανάγκες του Review.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης