Η πρώτη οθόνη της Philips 25 ιντσών με υπερ-υψηλής ταχύτητας σύνδεση USB Τύπου C

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016, 13:33
Η πρώτη οθόνη της Philips 25 ιντσών με υπερ-υψηλής ταχύτητας σύνδεση USB Τύπου C
Λευτέρης Ξυκομηνός


Τον τελευταίο χρόνο έχει εμφανιστεί ο νέος τρόπος συνδεσιμότητας USB Τύπου C. Είναι πάρα πολύ πρακτικός, καθώς υλοποιείται από μια αρκετά μικρή υποδοχή, ενώ παράλληλα διαθέτει πολύ υψηλή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων και μεγαλύτερο φορτίο. Έτσι, είναι λογικό που εμφανίζεται σε ολοένα και περισσότερες συσκευές. Η Philips, παραμένοντας κοντά στις εξελίξεις, παρουσιάζει πρώτη οθόνη της με USB-C. Το USB Τύπου C υπόσχεται πως είναι η μόνη υποδοχή που χρειάζονται οι χρήστες για εύκολη σύνδεση ενός μόνο καλωδίου, που επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά δεδομένων σε υπέρ-υψηλές ταχύτητες, τη σύνδεση οθόνης με τηλέφωνα και notebooks, καθώς και τη σύνδεση με τις περιφερειακές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στους φορητούς υπολογιστές.
Η οθόνη 258B6QUEB, διαθέσιμη από τον Ιούνιο, είναι η πρώτη οθόνη με συνδεσιμότητα USB Τύπου C, έχοντας σκοπό να φέρει επιπλέον δύναμη και ευκολία στους χρήστες, ιδιαίτερα στους επαγγελματίες με τους πιο σύγχρονους επαγγελματικούς φορητούς υπολογιστές που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη της νέας σύνδεσης USB.Μεγαλύτερη ευκολία

Η οθόνη υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς έως και 10 Gbps (ή 1280 MegaByte ανά δευτερόλεπτο) με το Gen-2 USB 3.1 και έως 5 Gbps με το Gen-1 USB 3.0. Το USB 3.1 είναι έως και 20 φορές ταχύτερο από το USB 2.0 - gια παράδειγμα, μια ταινία ανάλυσης «4Κ» μπορεί να μεταφερθεί σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα. Η λεπτή υποδοχή κάνει τη σύνδεση ιδανική για υπέρ-φορητές συσκευές αλλά και στάνταρ notebooks, ενώ ο προσανατολισμός του καλωδίου είναι αναστρέψιμος προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ευκολία. Οι επιλογές για video είναι επίσης πολλαπλές: πέραν του DisplayPort 1.2, υποστηρίζονται και τα HDMI, DVI και VGA.
Σχολιάζοντας την επερχόμενη κυκλοφορία της οθόνης, ο Albert Ulfman, Product Manager των οθονών Philips στην MMD αντιπρόσωπο εταιρεία για την Ευρώπη, αναφέρει: «η αποτελεσματική συνδεσιμότητα παίζει ζωτικό ρόλο στις μέρες μας προκειμένου να παραμείνουν οι άνθρωποι παραγωγικοί. Συνεπώς, είμαστε ευτυχείς που προσφέρουμε στους χρήστες τη νέα αυτή οθόνη 25 ιντσών με την καλύτερη συνδεσιμότητα USB τελευταίας τεχνολογίας στην αγορά. Το USB-C επιτρέπει ακόμα στους χρήστες την ηλεκτροδότηση και τη φόρτιση του notebook τους από την οθόνη, εξαλείφοντας την ανάγκη για επιπλέον καλώδια ρεύματος. Όλες οι συνδέσεις - ρεύμα, βίντεο και δεδομένα - γίνονται πλέον μέσω ενός μοναδικού καλωδίου.»Η νέα υποδοχή είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους η Quad HD οθόνη 25 ιντσών είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους επαγγελματίες. Πέραν της συνδεσιμότητας, μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που χάρισαν στις οθόνες Phillips τη φερέγγυα φήμη τους στην αγορά, όπως το SmartErgo Base που επιτρέπει στους χρήστες να γείρουν, περιστρέψουν κι ανεβάσουν με ακρίβεια την οθόνη στη θέση που βολεύει καλύτερα – ιδανικό για την υγεία και την ευημερία στην εργασία. Επίσης, η βάση κρύβει τα καλώδια. Το ultra λεπτό πλαίσιο της οθόνης δημιουργεί μια ομοιογενή εμφάνιση, μεγιστοποιώντας την περιοχή προβολής, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την ενόχληση στα μάτια. Η στιβαρή κατασκευή, με 65% ανακυκλωμένο πλαστικό καθιστά την οθόνη μια εξαιρετική επιλογή για παραγωγικότητα φιλική προς το περιβάλλον.Τέλος, η νέα οθόνη Philips 258B6QUEB QHD με ενδεικτική λιανική τιμή 399 ευρώ, είναι διαθέσιμη στα μεγαλύτερα καταστήματα ηλεκτρονικών από τον αυτόν τον μήνα.

Προδιαγραφές – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016, 13:39