Είτε απολαμβάνετε παιχνίδια στον υπολογιστή σας είτε θέλετε απλώς μία αποδοτική οθόνη για να σας «λύσει τα χέρια» στη δουλειά σας, η MateView GT είναι ιδανική πρόταση, καθώς είναι γεμάτη με λειτουργίες που θα ικανοποιήσουν τους ενδιαφερόμενους κάθε τύπου.
 

Αρχικά, πρόκειται για οθόνη που συναρμολογείται σε δευτερόλεπτα, με την απλή ένωση δύο κομματιών, και έτσι δεν θα ταλαιπωρήσει κανέναν, όποια κι αν είναι η εξοικείωση με το στήσιμο περιφερειακών. Συγκεκριμένα, το μόνο που έχετε να κάνετε για να στήσετε τη MateView GT είναι να συνδέσετε τη soundbar -που λειτουργεί και ως βάση- με την οθόνη, να βάλετε τα καλώδια στις υποδοχές και είστε έτοιμοι.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο σχεδιασμός της οθόνης και της μπάρας του ήχου είναι υψηλής ποιότητας, σταθερός, κομψός και «εύκολος» στο μάτι, ενώ δίνει και μια premium αισθητική στο προϊόν. Η soundbar επίσης είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το φουτουριστικό ντιζάιν, και πάνω της βρίσκουμε μία μικρή οθόνη RGB που προσθέτει στην κομψότητα ενώ περιλαμβάνει και touch controls για τη ρύθμιση της έντασης του ήχου, με μία κίνηση του δαχτύλου -κάτι πολύ βολικό. Φυσικά, δίνεται και η δυνατότητα προσαρμογής του ύψους και της κλίσης της οθόνης, για να μπορεί να καλύψει κάθε είδους ανάγκη σε απόσταση και γωνία λήψης. Εργονομία, στιλ και άνεση.
 

Όσον αφορά τις εισόδους, έχουμε 2 USB-C, μία για τροφοδοσία και μία για μετάδοση εικόνας/ήχου (φόρτιση κινητού, σύνδεση laptop), βρίσκουμε 2 θύρες HDMI, 1 DisplayPort και μία υποδοχή για ακουστικά ή μικρόφωνο (3.5mm). Για να μην φαίνεται «φορτωμένη» αισθητικά η οθόνη, ένα μαγνητικό κάλυμμα «κρύβει» τις υποδοχές και έτσι διατηρείται η ομοιομορφία και δεν πλήττεται η κομψότητα του σχεδιασμού. Οι θύρες είναι αρκετές, αλλά προκύπτει ένα παράπονο: οι υποδοχές HDMI είναι 2.0 και όχι 2.1, κάτι που κάνει τα χαρακτηριστικά της οθόνης να μένουν ελαφρώς πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα, ας πάμε στην ίδια την εικόνα που δίνει η MateView GT. Πρόκειται για μια οθόνη Ultra Wide με αναλογία 21:9, 34 ιντσών, και κυρτότητα 1500R. Έχουμε ανάλυση 3440×1440 και έτσι ο χώρος που παρέχεται στον χρήστη για να δουλέψει είναι υπεραρκετός σε κάθε περίπτωση. Η απόκριση είναι ικανοποιητική, και ο ρυθμός ανανέωσης στα 165 Hz προσφέρει ομαλή εμπειρία με ρευστή κίνηση και υψηλή ευκρίνεια.
 

Αν διαθέτετε μία δυνατή κάρτα γραφικών θα απολαύσετε κάθε λειτουργία της οθόνης της HUAWEI και θα δείτε πως τα χαρακτηριστικά της κάνουν τη διαφορά, είτε χρησιμοποιείτε τη MateView GT για δουλειά είτε για ψυχαγωγία. Αν παίζετε βιντεοπαιχνίδια, μάλιστα, θα δείτε πως η οθόνη υποστηρίζει κάποιες χρήσιμες λειτουργίες, όπως τo FreeSync της AMD. Το VA panel μπορεί να απεικονίσει 1,07 δισεκ. χρώματα, τα επίπεδα του μαύρου είναι σε εξαιρετικές τιμές, και έχουμε επίσης υποστήριξη HDR10 που πιάνει θεωρητική μέγιστη τιμή φωτεινότητας στα 350 nits (πρακτικά πιάνει 400+). Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό, αν και υπάρχει ένα μελανό σημείο, καθώς ο χρόνος απόκρισης είναι στα 4ms, σε αντίθεση με άλλες οθόνες που έρχονται με 1ms και αποδίδουν καλύτερα σε δραστηριότητες, στις οποίες κάτι τέτοιο έχει σημασία, όπως για παράδειγμα στο online gaming. Φυσικά, δεν μιλάμε για deal breaker, καθώς και πάλι είναι αστραπιαία. Όπως και να ‘χει, πάντως, οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, σε θέαση ταινιών/σειρών, σε εργασία και σε παιχνίδια.

Το μενού είναι διακριτικό, ευτυχώς, με έναν μικρό μοχλό στο κάτω μέρος για να ρυθμίζουμε τα διάφορα χαρακτηριστικά, μέσα από μια πληθώρα επιλογών που περιλαμβάνει ό,τι χρειάζεται για να μας δίνεται η δυνατότητα πλήρους εξατομίκευσης της εμπειρίας. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί ο ήχος, που ξεχωρίζει από εκείνον που «βγάζει» η πλειοψηφία των οθονών. Η ενσωμάτωση της soundbar που συνοδεύει την οθόνη απομακρύνει την ανάγκη για τη σύνδεση εξωτερικών ηχείων και ο ήχος είναι εξαιρετικός στην απόκριση, τα πρίμα και τα μπάσα, και το συνολικό αποτέλεσμα κερδίζει τις εντυπώσεις. Ακόμα, υπάρχει ένα σύστημα που λειτουργεί με διπλά μικρόφωνα και αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για τη μείωση του ανεπιθύμητου θορύβου, εντοπίζοντας παράλληλα με άνεση τη φωνή μας ακόμα και σε μεγάλη απόσταση (έως και 4 μέτρα). Πρόκειται για καλοδεχούμενες και καλοσχεδιασμένες λειτουργίες που, σε συνδυασμό με τον όμορφο και εργονομικό σχεδιασμό, ενισχύουν την premium αίσθηση της οθόνης, σε κάθε τομέα.

Η είσοδος της HUAWEI στον χώρο των περιφερειακών για gaming, λοιπόν, στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Η νέα οθόνη MateView GT αξιοποιεί την τεχνογνωσία της εταιρείας και παρέχει ανέσεις και λειτουργίες που «λύνουν τα χέρια» και εντυπωσιάζουν ταυτόχρονα. Είτε ψάχνετε για οθόνη που θα σας συντροφεύσει στα παιχνίδια σας ή στην ψυχαγωγία με ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, είτε θέλετε ένα monitor για εργασία, πρόκειται για πρόταση που θα σας αφήσει ικανοποιημένους, αδιαμφισβήτητα.

Βαθμολογία

Το προϊόν μάς παραχωρήθηκε για τις ανάγκες του review από την κατασκευάστρια εταιρεία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης