Του Παύλου Κρούστη

Πληροφορίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συσκευή: HUAWEI Watch GT 2e

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά:
 

Μέγεθος: 53 x 46,8 x 10,8 mm
Βάρος: 43 gr (χωρίς το λουράκι)
Οθόνη: 1.39″ AMOLED (454×454 HD) – 462 ppi
Επεξεργαστής / Αποθ. χώρος: Kirin A1 chipset / 4GB αποθ. χώρος
GPS: Ναι
Συνδεσιμότητα: Bluetooth 5.1, BLE / BR / EDR
Αισθητήρες: Αισθητήρας επιταχυνσιόμετρου, Αισθητήρας γυροσκοπίου, Γεωμαγνητικός αισθητήρας, Οπτικός αισθητήρας καρδιακού ρυθμού, Αισθητήρας φωτισμού περιβάλλοντος, Αισθητήρας πίεσης αέρα, Χωρητικός αισθητήρας
Μπαταρία: 455 mAh / 14 ημέρες τυπικής χρήσης
Υλικό: Μέταλλο + Πλαστικό / Λουράκι: Μαύρος ιμάντας φθοροελαστομερούς, κόκκινος & μαύρος ιμάντας TPU, ιμάντας πράσινου & μαύρου TPU, ιμάντας λευκού φθοροελαστομερούς
Αδιαβροχοποίηση: 5 ATM αδιαβροχοποίηση *Οι συσκευές που αντέχουν στο νερό σε βάθος 5ATM έχουν βαθμολογία αντοχής στο νερό 50 μέτρα σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22810: 2010. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δραστηριότητες σε νερό όπως κολύμπι σε πισίνα ή θάλασσα. Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για καταδύσεις, θαλάσσιο σκι ή άλλες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν νερό υψηλής πίεσης ή βύθιση κάτω από το ρηχό βάθος.
Χρώματα: Κάσα ρολογιού: Μαύρο ανοξείδωτο, ανοξείδωτο ατσάλι / Graphite Black, Lava Red, Mint Green
Απαιτεί: Συσκευή με Android 4.4 / iOS 9.0 ή πιο πρόσφατο, με εγκατεστημένο το Huawei Health/Υγεία και HMS services
Τιμή: €179

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε την παρουσίαση:

 

H Huawei φέρνει στην αγορά το Watch GT 2e, τον διάδοχο του πολύ επιτυχημένου Watch GT 2, που είδαμε πριν μερικούς μήνες. Η συσκευή είναι διαθέσιμη ήδη για προπαραγγελία στα 179 ευρώ με δώρο τα Freebuds Lite ακουστικά, ενώ μπορείτε να το έχετε στα χέρια σας από τις 4 Ιουνίου.

Για μία ακόμη χρονιά, η εταιρεία κυκλοφορεί μια ενδιάμεση έκδοση από τα βασικά μοντέλα κι ενώ πέρυσι είδαμε το Watch GT Active σε αντίστοιχο ρόλο, αυτήν τη φορά, το Watch GT 2e φαίνεται να στοχεύει λίγο διαφορετικά σε σχέση με το απλό Watch GT 2.
 

Για αρχή, έχουμε να κάνουμε με μια πιο σπορ έκδοση του Watch GT 2, με νέο σχεδιασμό, που αυτήν τη φορά είναι unisex, εν αντιθέσει με το προηγούμενο μοντέλο που είχε δύο διαφορετικές εκδόσεις για ανδρικό και γυναικείο. Έχουμε πιο δυναμική εμφάνιση, με πολύ καλύτερη εφαρμογή στο χέρι, η οποία επιτυγχάνεται με δυο τρόπους. Ο ένας είναι το ότι φεύγουμε επίτηδες από την κομψότητα με τις γωνίες για να πάμε σε κάτι πιο στρογγυλεμένο και ο άλλος είναι το ενσωματωμένο πλέον λουράκι στο καντράν, που αυτήν τη φορά τυλίγεται στον καρπό με πιο φυσικό τρόπο.

Ο νέος σχεδιασμός του καντράν έρχεται με εντελώς επίπεδη οθόνη και πιο αθλητική εμφάνιση. Φυσικά μπορείτε να αλλάξετε το λουράκι με όποιο επιθυμείτε, αλλά η Huawei δίνει 3 διαθέσιμες επιλογές. Όλα ταιριάζουν με τη μεταλλική μαύρη κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι και μπορείτε να δώσετε τη δική σας πινελιά με κάποιο φανταχτερό χρώμα που ξεχωρίζει ή να εστιάσετε σε κάτι πιο διακριτικό.

Ένα από τα αγαπημένα μας χαρακτηριστικά παραμένει η τεράστια ποικιλία των προσόψεων. Μπορείτε να παραμετροποιήσετε δεκάδες και να δοκιμάσετε ακόμη περισσότερες, ώστε να βρείτε κάποια που θα ταιριάζει ακριβώς στο στιλ σας. Για όσους νιώθετε πιο δημιουργικοί, μπορείτε ακόμη και να βάλετε κάποια δική σας φωτογραφία, που θα έχετε τραβήξει με το κινητό σας και να την προσαρμόσετε αναλόγως με watchface “Gallery”.
 

Φυσικά, το παραπάνω είναι μόνο ένα από τα πολλαπλά χαρακτηριστικά, στο οποίο έχετε πρόσβαση μέσω σύνδεσης με την εφαρμογή Huawei Health στο κινητό σας. Μπορείτε να συνδέσετε σχεδόν οποιοδήποτε Android ή iOS κινητό (δείτε στις παραπάνω πληροφορίες περισσότερα), με την εφαρμογή να ανοίγει περαιτέρω δυνατότητες, αλλά και να σας ενημερώνει με πολλαπλά στοιχεία και λεπτομέρειες για τις ασκήσεις σας, για τον ύπνο σας, το στρες, κλπ. Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής μπορείτε να διαβάσετε συμβουλές, αναλόγως των μετρήσεών σας και να προσαρμόσετε έτσι το πρόγραμμά σας, τη γυμναστική ή τον ύπνο σας.

Όλα αυτά μετρώνται φυσικά από τους αισθητήρες του Watch GT 2e, αναλόγως δραστηριότητας. Η πιο σημαντική νέα προσθήκη του Watch GT 2e είναι τα 100 διαφορετικά προγράμματα άθλησης που διαθέτει. Από τρέξιμο, βάδισμα, αναρρίχηση, πεζοπορία, ποδηλασία και κολύμβηση, μέχρι extreme σπορ, σπορ αναψυχής, γυμναστική, θαλάσσια σπορ, αθλήματα με μπάλα, χειμερινά σπορ, αλλά και δραστηριότητες, όπως breakdancing, παρκούρ, αναρρίχηση, yoga, μπαλέτο και μποξ… ανάμεσα σε άλλα. Ναι, η ποικιλία έχει μεγαλώσει αισθητά, με καθεμία δραστηριότητα να μετρά και να δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα για υπενθυμίσεις, ορισμό στόχου με βάση τον χρόνο, την απόσταση ή τις επαναλήψεις, αλλά και γραφήματα με χρήσιμες πληροφορίες, όπως θερμίδες, καρδιακούς σφυγμούς και πολλά άλλα.
 

Μια ακόμη σημαντική προσθήκη που ζητούσαν οι χρήστες είναι η μέτρηση οξυγόνου στο αίμα, που τη βλέπουμε για πρώτη φορά στα μοντέλα της σειράς Watch GT, η οποία έρχεται να προστεθεί κι αυτή στις δυνατότητές του. Γενικότερα, η γκάμα αισθητήρων της συσκευής είναι πλήρης και έχουμε αρκετά καλή ακρίβεια, ειδικότερα στη μέτρηση των παλμών και την καύση θερμίδων βάσει κίνησης. Η παρακολούθηση του ύπνου μπορεί να ξεφύγει ελαφρώς αν δεν υπάρχει σαφής κίνηση, αλλά σε βάθος χρόνου δεν αλλοιώνει τα αποτελέσματα.

To Watch GT 2e σάς δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε στην εσωτερική μνήμη του τη μουσική σας, ενώ παράλληλα, η bluetooth συνδεσιμότητα σας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε τα ασύρματα ακουστικά σας απευθείας στο ρολόι, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση του κινητού, αν θέλετε να το αφήσετε στο σπίτι όταν βγαίνετε για τρέξιμο, για παράδειγμα. Αν έχετε μαζί σας το κινητό, μπορείτε να streamάρετε οτιδήποτε θέλετε στα ακουστικά και παράλληλα να έχετε τον έλεγχο από το καντράν του ρολογιού για την αναπαραγωγή.
 

Η αυτονομία της συσκευής είναι και πάλι από τις καλύτερες που υπάρχουν στην αγορά, με μέγιστη διάρκεια τις δυο εβδομάδες, ενώ ακόμη κι αν επιλέξετε τη λειτουργία always on, που δείχνει την ώρα μόνιμα και πάλι βγάζει εύκολα μια εβδομάδα. Σχεδόν όλοι οι αισθητήρες έχουν έξυπνη λειτουργία, ώστε να μην καταναλώνουν ενέργεια όσο δεν χρησιμοποιούνται. Η πλήρης φόρτιση με τη βάση που δίνεται στο πακέτο επιτυγχάνεται σε κάτω από δυο ώρες, άρα όλα βαίνουν ιδανικά σε αυτό το κομμάτι.
 

Η πλοήγηση είναι αρκετά βολική με το μέγεθος της οθόνης φυσικά να μην επιτρέπει τεράστια ακρίβεια, όμως το μενού βοηθά να βρείτε εύκολα τις επιλογές που ψάχνετε. Από τα δυο πλαϊνά κουμπιά, το κάτω είναι προγραμματιζόμενο για να ορίσετε εσείς τη λειτουργία του όπως θέλετε από το μενού των ρυθμίσεων. Η οθόνη είναι AMOLED στις 1,39 ίντσες, διαθέτει μεγάλη ευκρίνεια στα 462 ppi και δίνει τη δυνατότητα να διαβάσετε μηνύματα και ειδοποιήσεις πολύ εύκολα.

Συμπέρασμα

H Huawei δίνει διαφορετικό στόχο στο Watch GT 2e, εστιάζοντας πιο πολύ στη fitness πλευρά, ενώ παράλληλα αλλάζει ελαφρώς τον σχεδιασμό του και εμπλουτίζει γενναία το πρόγραμμα των δραστηριοτητών με 100 διαθέσιμα προγράμματα. Η μέτρηση οξυγόνου είναι κάτι που έλειπε και συμπληρώνει αυτήν τη φορά τις λειτουργίες και η δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής είναι ωραίο μπόνους, με το δώρο προπαραγγελίας να είναι πολύ ταιριαστό. Η αφαίρεση του ηχείου και του μικροφώνου θεωρούμε ότι είναι εύστοχη σε σχέση με το fitness προφίλ της συσκευής και ακόμα πιο χρήσιμη για τη μείωση της τιμής, που πλέον είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική. Κάπως έτσι, έχουμε πιθανώς το καλύτερο smartwatch της κατηγορίας του.

Βαθμολογία: 8/10

Η συσκευή μάς παραχωρήθηκε για τις ανάγκες του review.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης