Του Παύλου Κρούστη

Πληροφορίες
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συσκευή: HUAWEI Watch GT 2

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά:

Μέγεθος: 45.9 x 45.9 x 10.7 mm
Βάρος: 41 gr
Οθόνη: 1.39″ AMOLED (454×454 HD) – 462 ppi
Επεξεργαστής / Αποθ. χώρος: Kirin A1 chipset / 4GB αποθ. χώρος
GPS: Ναι
Συνδεσιμότητα: Bluetooth / ΒΤ5.1, BLE / BR / EDR
Αισθητήρες: Accelerometer sensor, Gyroscope sensor, Geomagnetic sensor, Optical heart rate sensor, Ambient light sensor, Air pressure sensor, Capacitive sensor
Μπαταρία: 455 mAh / 14 ημέρες τυπικής χρήσης 
Υλικό: Μέταλλο + Πλαστικό
Χρώματα: Black Stainless Steel, Stainless Steel, Titanium Grey Stainless Steel
Απαιτεί:  Συσκευή με Android 4.4 / iOS 9.0 ή πιο πρόσφατο
Τιμή: €249

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Δείτε την παρουσίαση του zougla.gr:

 

 

H Huawei επιστρέφει στα wearables με μια πρόταση στην κατηγορία των smartwatches που δικαιωματικά φέρει το νούμερο «2» στην ονομασία του και όπως περιμέναμε, έχει ουσιώδεις βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ενώ το πρώτο Watch GT είχε κυκλοφορήσει σε μια εποχή που δεν ήταν τόσο κορεσμένος ο χώρος, το Watch GT 2 έρχεται μετά το… ενδιάμεσο Watch GT Active να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό με στιλ, άνεση, νέα χαρακτηριστικά και κυρίως λογική τιμή.

Ο χώρος των wearables έχει μεγαλώσει κατά πάρα πολύ τα τελευταία 2 χρόνια, ειδικότερα στη χώρα μας. Η Huawei πάντα είχε προτάσεις που εύκολα έμπαιναν στον ανταγωνιστικό χώρο, με το νέο Watch GT 2 να είναι πιο πλήρες από ποτέ και να φέρει πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά που ζητούσαν οι fans εδώ και καιρό.

Φέτος, κυκλοφορούν δύο μοντέλα, με βασική διαφορά το σχέδιο και το μέγεθός τους: ένα στα 46mm κι ένα στα 42mm, που πρακτικά απευθύνεται στο γυναικείο κοινό. Στα χέρια μας είχαμε το νέο μοντέλο των 46mm, που είναι και αυτό με τα περισσότερα νέα χαρακτηριστικά.

Για αρχή να αναφέρουμε ότι το νέο ρολόι έρχεται με πολύ κομψή όψη, αισθητά μικρότερο πλαίσιο οθόνης και 3D γυαλί με πιο καλαίσθητα κυρτώματα. Έχει ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει, αφού φτάνει πλέον τις 1,39 ίντσες. Πρόκειται για AMOLED με ανάλυση μεγαλύτερη αυτήν τη φορά, στα 454×454 pixels και πυκνότητα 462 ppi.  Τα καινούργια faces που έχουν γίνει διαθέσιμα δίνουν το κάτι παραπάνω για να τονίσουν την υψηλή αισθητική, ενώ η μεγάλη ποικιλία βοηθά να… μην βαρεθείτε εύκολα. Ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία στην εμφάνιση δίνεται από τη δυνατότητα αλλαγής στο λουράκι, για το οποίο έχετε πραγματικά δεκάδες επιλογές για κάθε στιλ.

Το μοντέλο των 46mm έρχεται με αρίθμηση περιμετρικά της οθόνης, η οποία δεν έχει κάποια χρησιμότητα πέραν της διακόσμησης, ενώ το αισθητά μικρότερο βάρος είναι ακόμη μια πολύ σημαντική διαφορά.  H συνολική αίσθηση ακόμα και σε χέρια με μικρότερους καρπούς είναι αυτή μιας πολύ άνετης συσκευής, που πολλές φορές θα ξεχνάτε ότι φοράτε ή έστω ενός άνετου συμβατικού ρολογιού.

Το ενσωματωμένο chipset Kirin A1 σε συνδυασμό με το LiteOS λειτουργικό προσφέρουν βελτιωμένες επιδόσεις και νέες δυνατότητες με καλύτερη απόκριση. Για αρχή, έχουμε έναν από τους σημαντικότερους τομείς που είναι αυτός της αυτονομίας. Το Watch GT 2 φτάνει, υπό συνθήκες, έως και 2 εβδομάδες, κάτι που το βγάζει χιλιόμετρα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Φέτος, έχει προστεθεί η δυνατότητα για always-on οθόνη, που αλλάζει την απεικόνιση για να δείχνει τις βασικές πληροφορίες. Ενώ είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, μειώνει την αυτονομία σε περίπου μία εβδομάδα. Φυσικά, ακόμα κι έτσι, πάλι η συσκευή κρατά πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι φορτίζει μέσω USB Type-C στη βάση του που διατίθεται με τη συσκευή.
 

Ίσως η πιο σημαντική προσθήκη του Watch GT 2 έχει να κάνει με την προσθήκη ηχείου. Μπορείτε πλέον να λάβετε και να ξεκινήσετε κλήσεις από το ρολόι σας, πάντα βέβαια ενώ το έχετε συνδεδεμένο με το κινητό σας, αφού δεν υπάρχει LTE μοντέλο (και δεν υποστηρίζονται στη χώρα μας ακόμη). Οι δυνατότητες που ανοίγουν είναι περισσότερες: μπορείτε να ακούτε μουσική από το ρολόι σας, είτε τραγούδια που έχετε αποθηκεύσει στο ρολόι, είτε τραγούδια που έχετε στο κινητό σας μέσω streaming, ενώ το χαρακτηριστικό που λατρέψαμε έχει να κάνει με το Bluetooth που «σηκώνει» πλέον περισσότερες συσκευές και σας επιτρέπει να συνδέσετε και τα ακουστικά σας, χρησιμοποιώντας το ρολόι για τον έλεγχο της μουσικής που ακούτε από τα ακουστικά σας, παρέχοντας μάλιστα πληροφορίες στην οθόνη του ρολογιού. Φυσικά, μπορείτε και πάλι να διαβάζετε μηνύματα και ενημερώσεις από το ρολόι, χωρίς όμως να μπορείτε να απαντήσετε μόνο με αυτό.

Οι δυνατότητες fitness του Watch GT 2 έρχονται και αυτές να εμπλουτιστούν, καθώς περιλαμβάνουν ακόμη περισσότερες επιλογές από τους προκατόχους του, που θεωρούνται από τους καλύτερους στον χώρο. Νέα είδη ασκήσεων, μετρήσεις και ιδέες. Ακριβείς καταγραφές από τους αισθητήρες, με ακριβές σήμα GPS, αλλά και μέτρηση χτύπων καρδιάς ανά πάσα στιγμή, που σας ενημερώνει με ειδοποιήσεις για τις ασκήσεις και τις ενέργειές σας. Αυτόματα μπορεί να κρατά τις μετρήσεις για τα βήματα που έχετε διανύσει, τους παλμούς σας, τον ύπνο και τα επίπεδα στρες, εφόσον του δώσετε πρόσβαση μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής Health. Δυστυχώς, το λογισμικό της Huawei δεν επιτρέπει απεριόριστο πειραματισμό και εγκατάσταση επιπλέον εφαρμογών, όπως επιτρέπουν άλλα λειτουργικά, όμως όσα περιλαμβάνει είναι αρκετά καλορυθμισμένα για να καλύψουν τις ανάγκες σας.
 

Συμπέρασμα

Το Huawei Watch GT 2 φέρνει περισσότερα χαρακτηριστικά με πιο κομψό σχεδιασμό και ακόμη περισσότερες επιλογές τόσο για την εσωτερική παραμετροποίηση, όσο και για την εξωτερική του εμφάνιση. Τοποθετείται, όπως και οι προκάτοχοί του, ανάμεσα στις φθηνές σχετικά προτάσεις, συνδυάζοντας την εμφάνιση ενός ακριβότερου ρολογιού, με το λογισμικό ενός πλούσιου smart band με μπόλικες επιπλέον δυνατότητες, οι οποίες φαίνεται να εμπλουτίζονται συνεχώς.

Μόνο και μόνο η νέα δυνατότητα κλήσεων μέσω του μικροφώνου και του ηχείου που προστέθηκαν αξίζει για να το προτείνουμε ως ανανέωση στους φίλους της σειράς, ενώ οι fitness fans γνωρίζουν ήδη ότι πρόκειται για την καλύτερη value for money επιλογή, που αυτήν τη φορά προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές ασκήσεων. Δεν σταματά όμως εκεί: η ανανεωμένη εμφάνιση, το μικρότερο βάρος και η λεπτομερής AMOLED οθόνη του σφραγίζουν τη νίκη του.

Βαθμολογία: 8/10

 

Το smartwatch μας παραχωρήθηκε από τη Huawei Ελλάδος για τις ανάγκες του review.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης