Του Παύλου Κρούστη

H Huawei μοιράστηκε μαζί μας τα νέα της wearables κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις τελευταίες ημέρες τα δύο νέα Huawei smartwatches: το Huawei Watch GT 2 Pro και το Huawei Watch FIT. Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε μια πρώτη εικόνα από το νεό lifestyle fitness smartwatch της εταιρείας, με το ολοκαίνουργιο design και τα quick workout animations που μπορείτε να δείτε στην οθόνη του!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε την παρουσίαση:

Aυτό που μας άρεσε περισσότερα στα φετινά smartwatches της HUAWEI είναι ότι άρχισαν να δίνονται περισσότερες επιλογές στους χρήστες. Αφού είδαμε το υπερπλήρες και στιλάτο WATCH GT 2 Pro, ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και το HUAWEI WATCH FIT, το lifestyle fitness smartwatch της εταιρείας, που δηλώνει πολύ πιο ξεκάθαρα τις προθέσεις του για… άσκηση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο πράγμα που εντοπίζει κάποιος στο νέο WATCH FIT είναι φυσικά η εντελώς ανανεωμένη εμφάνιση. Έχουμε ορθογώνια οθόνη AMOLED στις 1,64 ίντσες με ανάλυση 280×456 pixels. Η πυκνότητα είναι στα 326 ppi, ιδιαίτερα ευκρινής και η αναλογία οθόνης προς σώμα φτάνει το 70%. Έχουμε καμπυλωτό γυαλί 2,5D και μεταλλικό ματ πλαίσιο. Το λουράκι από ανθεκτικές πολυμερείς ίνες συνδέεται χωρίς να φαίνονται οι ενώσεις, ενώ μπορείτε να το αλλάξετε φυσικά ή να επιλέξετε από την αρχή ένα από τα 4 διαφορετικά χρώματα, που αυτήν τη φορά είναι πιο φανταχτερά.

Το δεύτερο πράγμα που εντοπίζει κάποιος που θα πιάσει το WATCH FIT είναι το πανάλαφρο σώμα του. Ενώ εμφανισιακά φαίνεται ιδιαίτερα συμπαγές, μας έκανε εντύπωση ότι ζυγίζει μόλις κάτι παραπάνω από 20 γραμμάρια. Στο πίσω μέρος έχουμε μαγνητικές επαφές για τη φόρτιση, με τον φορτιστή που υπάρχει στο πακέτο. Το ρολόι φτάνει έως και 10 ημέρες χρήσης με μία φόρτιση, ενώ με 5 λεπτά φόρτισης, μπορούμε να έχουμε μια ημέρα χρήσης.

Φυσικά, σε ένα lifestyle fitness ρολόι η εμφάνιση είναι σημαντική και η πεντακάθαρη ορθογώνια οθόνη δίνει… χώρο για να παίξουμε με τα διαθέσιμα watchfaces, τα οποία τα βρήκαμε πολύ δημιουργικά. Μπορείτε και πάλι να τραβήξετε δική σας φωτογραφία και να την ορίσετε ως watchface ή να επιλέξετε από την τεράστια γκάμα που είναι διαθέσιμη στο watchface store. Η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη, με watchfaces που θα σας καλύψουν για τις πιο «κυριλάτες» εμφανίσεις σας, δημιουργικές εμφανίσεις, αν το WATCH FIT προορίζεται για το παιδί σας, ενώ φυσικά υπάρχουν πολλαπλές επιλογές για παραμετροποίηση, ειδικότερα όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά για την κατηγορία fitness. Πολλά είναι τα watchfaces που επιδέχονται παραμετροποίηση για να ορίσετε εσείς ποιες θα είναι οι μετρήσεις και τα στοιχεία που θα εμφανίζονται στην οθόνη σας. Παράλληλα, φυσικά έχουμε και λειτουργία always on με επιπλέον επιλογές.

Το ρολόι διαθέτει 96 λειτουργίες προπόνησης και παρέχει ακριβείς μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο για 11 επαγγελματικές αθλητικές λειτουργίες, όπως τρέξιμο, κολύμπι και ποδηλασία. Εντύπωση κάνει όμως η ολοκαίνουργια και αποκλειστική λειτουργία του Personal Trainer! Το WATCH FIT σάς δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσετε προπόνηση με τη βοήθεια ενός εικονικού γυμναστή, που σας δείχνει με animations (κινούμενα σχέδια) επί της οθόνης σας τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι ασκήσεις. Είναι μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες που έχουμε δει τελευταία σε ρολόι της κατηγορίας.

Οι αισθητήρες περιλαμβάνουν ό,τι χρειάζεστε, αφού μπορείτε να δείτε ανά πάσα ώρα τους παλμούς σας μέσω του TruSeen 4.0, τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα σας, υπάρχει μέτρηση άγχους, ενώ παρακολουθείται και η ποιότητα του ύπνου σας. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή Health της Huawei (μπορείτε να συνδέσετε smartphone οποιασδήποτε σχεδόν κατασκευής) μπορεί να σας δίνει συμβουλές για να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας, τον ύπνο σας και γενικότερα διάφορους άλλους τομείς.

Μια νέα επιπλέον λειτουργία είναι η παρακολούθηση της εμμήνου ρύσεως, που μπορεί να υπολογίσει για εσάς ημερομηνία ωορρηξίας και να σας στείλει ειδοποιήσεις. Επιπλέον λειτουργίες που είδαμε και στα αμέσως προηγούμενα smartwatches, όπως ο έλεγχος μουσικής στο κινητό μας από το ρολόι ή η απομακρυσμένη λήψη φωτογραφίας με το κινητό, υπάρχουν και εδώ.

Γενικά, το WATCH FIT είναι ένα από τα καλύτερα fitness ρολόγια που κυκλοφορούν και συνδυάζει απίθανο σχεδιασμό με χορταστική οθόνη, πανάλαφρη κατασκευή και όλες τις fitness λειτουργίες που θα χρειαστείτε, σε μια ασυναγώνιστη τιμή.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης