Του Παύλου Κρούστη
 

H Huawei δεν χρειάζεται συστάσεις φυσικά, καθώς έχει σημειώσει σημαντική πορεία με πολλές διαφορετικές προϊοντικές κατηγορίες στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μία από αυτές είναι και τα προϊόντα ήχου. Μάλιστα στο κομμάτι των ακουστικών, η εταιρεία πρόσφατα μας ενημέρωσε πως είδαν 609% αύξηση πωλήσεων σε ετήσια βάση! Δεν είχαμε δει όμως πολλά μοντέλα σε ηχεία bluetooth.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα χέρια μας έχουμε το HUAWEI  Sound Joy. To νεότερο φορητό ηχείο της HUAWEI, που χρησιμοποιεί μερικές εξαιρετικές λειτουργίες και βασίζεται στην ποιότητα ήχου και την αυτονομία του για να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα προϊόντα της αγοράς.
 

 

O σχεδιασμός του ηχείου ξεκάθαρα ευνοεί τη φορητότητα, καθώς είναι κυλινδρικό, αρκετά compact, στα 20,2 εκ., και παράλληλα έρχεται μαζί με ένα κορδόνι, από το οποίο μπορείτε να το κρεμάσετε, ενώ είναι αρκετά μικρότερο σε όγκο απ’ όσο… ακούγεται. Το βάρος του είναι στα 680 γρ. αν θέλετε μπορείτε να το τοποθετήσετε τόσο κάθετα, όσο και οριζόντια, αφού είναι φτιαγμένο να στήνεται και στις δύο αυτές διατάξεις. Συγκεκριμένα για την οριζόντια τοποθέτηση, έχει δύο διακριτικά «στοπ», για να μην κυλά.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μια μεριά του θα βρείτε δύο τεράστια κουμπιά +/-, που χρησιμοποιούνται για την αυξομείωση της έντασης και βρήκαμε ότι είναι και πολύ χρηστικά, πέρα από ωραίο «σχόλιο» στον σχεδιασμό. Λίγο πιο πέρα βρίσκουμε τα υπόλοιπα κουμπιά του ηχείου, που είναι το κουμπί ενεργοποίησης, το κουμπί της φωνής, το play/pause, το κουμπί για τη σύνδεση Bluetooth και το κουμπί για stereo συνδεσμολογία με άλλο ηχείο Sound Joy.
 

Στις άκρες του κυλίνδρου (ή στο επάνω και κάτω μέρος, αν το έχετε κάθετα) έχουμε τα δύο woofers, που συνοδεύονται από έναν LED κύκλο περιμετρικά, ο οποίος μπορεί να δείχνει είτε χρώματα στον ρυθμό της μουσικής, είτε την ένταση, κλπ. αναλόγως επιλογής του χρήστη. Τα δύο woofer μάλιστα είναι ακάλυπτα, ώστε να φαίνεται η δόνησή τους, κάτι που επίτηδες έχει επιλεχθεί για οπτικό εφέ.
 

Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από τη HUAWEI σε συνεργασία με τη γνωστή εταιρεία ήχου, Devialet. Έχουμε τρομερά μπάσα, που δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση βάσει του μεγέθους του ηχείου και μας εξέπληξε επίσης με την απίστευτη έντασή του. Η ρύθμιση του ήχου δίνει περισσότερη βαρύτητα στα μπάσα, όμως φτάνει έως τα 20 KHz η απόκριση και θα καλύψει τις ανάγκες των χρηστών από ένα φορητό ηχείο.

Υποστηρίζει SBC και AAC, τα οποία είναι ιδανικά για να παίζετε Spotify και YouTube, και παρ’ ότι δεν θα εκπλαγείτε από την καθαρότητα, αφού το sound stage σε ένα τέτοιο ηχείο είναι περιορισμένο, σίγουρα θα εκπλαγείτε από το πόσα μπορεί να καταφέρει. Δοκιμάσαμε διάφορα είδη μουσικής, αλλά και βίντεο και το αποτέλεσμα ήταν, αν μη τι άλλο, δυνατό!
 

Το Sound Joy ενσωματώνει μπαταρία στα 8,800 mAh, που μπορεί να κρατήσει έως και 26 ώρες, κάτι το οποίο είναι παραπάνω ικανοποιητικό, ενώ με μόλις 10 λεπτά φόρτισης μέσω USB-C, μπορεί να παίξει έως και μία ώρα.
 

Ο τομέας της συνδεσιμότητας είναι ικανοποιητικός, όμως εάν διαθέτετε άλλες συσκευές της HUAWEI, γίνεται απολαυστικός. Μπορείτε για παράδειγμα να ακουμπήσετε το κινητό σας επάνω του για να συνδεθεί αυτόματα και να παίξει το τραγούδι που του δίνετε. Παράλληλα, πάλι με συσκευές της εταιρείας, υποστηρίζεται auto-pairing για τάχιστη σύνδεση, ενώ έχετε επιπλέον λειτουργίες μέσω του AI Life, της εφαρμογής της HUAWEI, η οποία όμως δυστυχώς δεν υπάρχει για iOS.

To ηχείο έχει πιστοποίηση IP67 για αδιαβροχοποίηση, ενώ η κατασκευή του είναι πολύ στιβαρή. Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα αν πιτσιλιστεί με νερό, σας πέσει στις λάσπες ή ακόμα και για λίγα δευτερόλεπτα μέσα στη θάλασσα. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι αν του αφαιρέσετε το λουράκι, το HUAWEI Sound Joy μπορεί πολύ εύκολα να πάρει θέση στο σαλόνι σας και μάλιστα να ταιριάζει. Έχει ένα προφίλ που ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις και αυτό αποτελεί επίσης ατού.
 

Το νέο ηχείο Sound Joy της HUAWEI καταφέρνει να εντυπωσιάσει με την τρομερά δυνατή ένταση και τα πολύ ισχυρά του μπάσα, ενώ οι δυνατότητες συνδεσιμότητας είναι εκτενείς, αν και όχι για όλες τις συσκευές. Το προφίλ «σαλονάτης» συσκευής που παράλληλα προσφέρει και τρομερή φορητότητα, το κάνουν ακόμα πιο χρήσιμο.
 

Βαθμολογία

 

Η συσκευή μάς παραχωρήθηκε για τις ανάγκες του review

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης