Του Παύλου Κρούστη

Φτάσαμε στη στιγμή που η HUAWEI μας παρουσιάζει και πάλι την εξέλιξη της φωτογραφίας στα κινητά, ξεπερνώντας ακόμη και τον εαυτό της, αφού έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να πλασαριστεί ως ηγέτης σε αυτόν τον τομέα, με τον ανταγωνισμό να ακολουθεί… καταϊδρωμένος. Ήρθε η ώρα λοιπόν να γνωρίσουμε το P30 Pro, τη νέα πρόταση της HUAWEI, και να δούμε πώς ακριβώς σκοπεύει η εταιρεία να διατηρήσει τη φήμη της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η lifestyle ναυαρχίδα της HUAWEI είναι επιτέλους στα χέρια μας και είχαμε τη δυνατότητα να τη δοκιμάσουμε, ώστε να δούμε αν και πάλι θα καταφέρει η εταιρεία να μας ενθουσιάσει. Και ναι, το HUAWEI P30 Pro είναι το πρώτο smartphone που πιάνουμε στα χέρια μας με περισκοπική κάμερα και έρχεται από το μέλλον, όπως το φανταζόμασταν. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.
 

Δείτε την παρουσίαση του zougla.gr:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Το P30 Pro αποτελεί ένα βελτιωμένο στα σημεία Mate 20 Pro που δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της φωτογραφίας και είναι σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με το περσινό P20 Pro. Tο πρώτο πράγμα που προσέχει κάποιος είναι φυσικά ο πανέμορφος σχεδιασμός. Ναι μεν, κάπως συντηρητικές οι αλλαγές, καθώς δεν διαφέρει ιδιαίτερα σε σχέση με το περσινό μοντέλο, προσφέρει όμως λεπτομέρειες που του εξασφαλίζουν το premium design και τη στιβαρή κατασκευή.

Η μπροστινή οθόνη πλέον είναι κυρτή στις άκρες, όπως είναι και του Mate 20 Pro, αλλά με πιο απότομο κύρτωμα, κάτι που το κάνει ελαφρώς πιο εύχρηστο. Ο λόγος οθόνης προς σώμα είναι ο μεγαλύτερος από τις ναυαρχίδες ως τώρα, αφού είναι περίπου στο 88,6% με τις ίντσες να φτάνουν τις 6,47, αλλά παράλληλα να έχει μειωθεί και η επιφάνεια της εγκοπής, η οποία είναι πλέον σε σχήμα dewdrop. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε μια πιο εύχρηστη οθόνη στα σημεία, με χαμηλότερη όμως ανάλυση από αυτή του Mate 20 Pro, αλλά ολόιδια σε χρωματική απόδοση απ’ όσο έχουμε προλάβει να το δούμε ως τώρα. Για όσους ανησυχούν για το περιορισμένο μεν, σημαντικό δε πρόβλημα με τις «πράσινες οθόνες» του Mate 20 Pro, ο κατασκευαστής της οθόνης είναι διαφορετικός αυτήν τη φορά για την AMOLED οθόνη που φορά το P30 Pro.

H συσκευή κατά τ’ άλλα είναι στα 192 γρ., 3 γρ. βαρύτερη από το Mate 20 Pro. Ο όγκος της είναι ίδιος περίπου και διαθέτει και αυτό αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, ο οποίος βρίσκεται πιο χαμηλά και λειτουργεί ελαφρώς πιο γρήγορα. Στο πίσω μέρος βλέπουμε τη χαρακτηριστική κάθετη διάταξη της τριπλής κάμερας, η οποία περικλείεται σε ένα ενιαίο πλαίσιο αυτή τη φορά, ενώ παράλληλα δίπλα της υπάρχει το LED flash και ο τέταρτος αισθητήρας, που είναι ο time-of-flight, ο οποίος βοηθά για την καλύτερη απόδοση του βάθους πεδίου.

 

 

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά του στοιχεία είναι τα χρώματα στα οποία κυκλοφορεί, με το πανέμορφο Breathing Crystal να είναι το νέο, που τραβά την προσοχή μας, ενώ παράλληλα υπάρχει και το Aurora που θυμίζει το περσινό Twilight, αλλά φυσικά και το πιο «σοβαρό» μαύρο. Η συσκευή διαθέτει φέτος IP68 πιστοποίηση για νερό και σκόνη, που είναι η βέλτιστη και τέλος έχουμε να αναφέρουμε ότι το επάνω και το κάτω μέρος της συσκευής είναι επίπεδα και όχι κυρτά όπως στα προηγούμενα μοντέλα.

Άξιο αναφοράς είναι το ότι το P30 Pro διαθέτει μόνο ένα ηχείο στο κάτω μέρος και χρησιμοποιεί δονήσεις της οθόνης για να παράγει ήχο κατά τη διάρκεια των κλήσεων, αφού δεν διαθέτει ακουστικό. Για την μπαταρία του και τη φόρτισή του ισχύει ό,τι και για το Mate 20 Pro, με χωρητικότητα στα 4,200 mAh και φόρτιση στα 40W. Η αυτονομία είναι απίστευτη και η φόρτιση ταχύτατη και αποτελούν πολύ δυνατά χαρτιά για τη συσκευή.

Όσον αφορά την «ιπποδύναμη», έχουμε τον κορυφαίο Kirin 980 επεξεργαστή της HiSilicon που υπάρχει και στο Mate 20 Pro και συνδυάζεται με 8GB RAM και 256GB ή 128GB αποθηκευτικού χώρου. Διαθέτει υποδοχές για δύο κάρτες SIM ή μία κάρτα SIM και μία nanomemory card. 

Και πάμε στο σημαντικότερο κομμάτι που είναι η κάμερα. To P30 Pro διαθέτει selfie κάμερα στα 32MP αυτή τη φορά και διάφραγμα f/2.0. Προσφέρει εξαιρετική λεπτομέρεια και είναι βελτιωμένη σε σχέση με τα P20 Pro και Mate 20 Pro, αλλά ο πρωταγωνιστής είναι η πίσω κάμερα.

Το Mate 20 Pro είχε βελτιώσει το «πακέτο» προσθέτοντας έναν πάρα πολύ εύχρηστο υπερ-ευρυγώνιο φακό στο setup του P20 Pro, ο οποίος είχε τη δυνατότητα όχι μόνο για λήψεις πολλών μοιρών, αλλά και ταυτόχρονα για μοναδικές macro φωτογραφίες από πολύ κοντινή απόσταση. 

Το P30 Pro βελτιώνει σημαντικά την εξαιρετική αυτή τριπλέτα, προσθέτοντας μεγαλύτερο διάφραγμα f/1.6 αντί για 1.8 στον βασικό αισθητήρα των 40MP,  κρατά τον πολύ χρήσιμο υπερ-ευρυγώνιο και προσθέτει μια ανεπανάληπτη περισκοπική κάμερα στη θέση του telephoto φακού, με οπτικό ζουμ στα 5x. Αυτό δίνει ένα απίστευτα χρήσιμο υβριδικό 10x zoom που προσφέρει πολύ καθαρά αποτελέσματα. Παράλληλα, σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση έχουμε ένα ζουμ 50x, που μπορεί να αντικαταστήσει ακόμη και… κυάλια. Πρόκειται για άκρως εντυπωσιακό χαρακτηριστικό, που λειτουργεί εξαιρετικά χάρη στο λογισμικό, αλλά και τις κατασκευές των οπτικών σε συνεργασία με τη Leica.

Το δεύτερο σημαντικότερο ατού της κάμερας, εκτός του ζουμ, είναι οι νυχτερινές λήψεις. Χάρη στο νέο RYYB αισθητήρα, η Huawei υποστηρίζει ότι μπορεί να λάβει έως και 40% περισσότερο φως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση στο θόρυβο των νυχτερινών λήψεων, ενώ θα εκπλαγείτε όταν δείτε το αποτέλεσμα σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού από το γεγονός ότι καταφέρνει να «δει» καλύτερα κι από τα μάτια σας! Επιπρόσθετα, ο TOF αισθητήρας έχει βελτιώσει σε εξαιρετικό βαθμό το εφέ του θολώματος με πολύ καθαρότερα αποτελέσματα.

Το P30 Pro είναι το πιο εξελιγμένο κινητό της εταιρείας ως τώρα και καταφέρνει και πάλι να φέρει καινοτομίες στον τομέα της φωτογραφίας. Η Huawei μας έχει καλομάθει, όμως παρά τις υψηλές απαιτήσεις, το P30 Pro δεν απογοητεύει. Σύντομα θα δούμε τα πάντα για τη συσκευή, τα οποία θα αναλύσουμε σε άρθρο μας στο zougla.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης