Του Παύλου Κρούστη

H Huawei για μία ακόμη χρονιά παρουσίασε τη φωτογραφική της σειρά στα κινητά, τα P30. Ανάμεσα στα P30 Pro και P30 lite, έχουμε το βασικό μοντέλο, το απλό P30, που… μόνο απλό δεν φαίνεται. Για την ακρίβεια, η Huawei φέτος φαίνεται πως έχει κοστολογήσει εξαιρετικά τα τρία μοντέλα με βάση τα χαρακτηριστικά που προσφέρουν. Το αποτέλεσμα είναι μια από τις πιο δελεαστικές σειρές που έχουν κυκλοφορήσει που συνδυάζει ποικιλία χαρακτηριστικών για όλες τις τσέπες. Κοινός παρονομαστής σε όλα τα μοντέλα: οι μοναδικές φωτογραφικές δυνατότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο P30 πλασάρεται στα 749 ευρώ, 200 ευρώ πιο κάτω από το Pro, ενώ παράλληλα είναι αρκετά γενναιόδωρο, προσφέροντας πολλά χαρακτηριστικά που βλέπουμε στην κορυφαία επιλογή της σειράς. 

 

Δείτε την παρουσίαση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

Συνήθως οι διαφορές του απλού με το Pro μοντέλο σε κάθε σειρά έχουν να κάνουν με τη διαφορά στο μέγεθος της οθόνης και της μπαταρίας. Εδώ όμως βλέπουμε μερικές πιο έξυπνες διαφορές, που κατεβάζουν το κόστος και παράλληλα δεν θυσιάζουν ποιότητα ιδιαίτερα.

Σημαντικό ρόλο παίζει το πολύ μικρότερο βάρος, που είναι στα 165 γραμμάρια, με την οθόνη να είναι ελάχιστα μικρότερη, στις 6,1 ίντσες, και παράλληλα έχουμε ελαφρώς πιο λεπτό σώμα. Στο πίσω μέρος, η τριπλή κάμερα πετάγεται λίγο περισσότερο απ’ ότι θα θέλαμε σε σχέση με την πλάτη, ενώ η πιστοποίηση για νερό και σκόνη είναι IP53, που σημαίνει ότι δεν είναι αδιάβροχη, όπως θα περιμέναμε. Είναι πιο βολική όμως στο χέρι και ο εξαιρετικός σχεδιασμός της σειράς P30 δίνει μια πραγματικά όμορφη συσκευή. Η ομορφιά αυτή τονίζεται από την μπροστινή οθόνη, η οποία δεν έχει κυρτές άκρες όπως το Pro μοντέλο αλλά παραμένει εξαιρετική χάρη στην OLED τεχνολογία της με φοβερά χρώματα, φωτεινότητα και ευκρίνεια, ανάλυσης FullHD+. Διαθέτει και αυτή, την ίδια εγκοπή με το Pro μοντέλο, δηλαδή dewdrop, ενώ παράλληλα έχει πολύ λεπτό πλαίσιο.

Η ισχύς του P30 δεν διαφέρει σημαντικά από του P30 Pro, αφού φορούν το ίδιο πανίσχυρο chipset, Kirin 980, με τη διαφορά στη RAM που δεν είναι 8GB, αλλά παραμένει υπερ-αρκετή στα 6GB.

Η αυτονομία επίσης είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει, με μπαταρία που φτάνει σε χωρητικότητα τα 3.650 mAh, ενώ υποστηρίζει το SuperCharge της Huawei. Σε πλήρη χρήση φτάνει τη 1,5 μέρα εύκολα και η φόρτιση είναι από τις πιο γρήγορες της αγοράς. Οι βιομετρικοί έλεγχοι περιλαμβάνουν αναγνώριση προσώπου μέσω της μπροστινής κάμερας, αλλά και αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη αυτήν τη φορά, ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα προσδίδει “το κύρος της ναυαρχίδας”.

Το σημαντικότερο κομμάτι φυσικά είναι οι κάμερες. Πέραν της περισκοπικής κάμερας και του TOF αισθητήρα που διαθέτει το Pro μοντέλο μόνο, δεν λείπει τίποτα άλλο από το “απλό” P30. Για την ακρίβεια, έγινε μια προσεκτική επιλογή αισθητήρων για την τριπλή κάμερα, που προσφέρει κανονικό wide φακό στα 40MP, έναν απίστευτα χρήσιμο υπερ-ευρυγώνιο, στα 16MP και έναν telephoto στα 8MP. Όπως και στο Pro, ο βασικός αισθητήρας είναι RYYB και “ρουφάει” έως και 40% περισσότερο φως σε σχέση με τους κλασικούς RGB αισθητήρες, ενώ το λογισμικό της Huawei υποβοηθά για μοναδικές φωτογραφίες σε λειτουργία νυκτός. Το οπτικό ζουμ είναι στα 3x και η AI κάνει θαύματα και πάλι με τα σενάρια, βελτιώνοντας τις φωτογραφίες μας. Το απλό P30 είναι σημαντικά ανώτερο ακόμη κι από το περσινό P20 Pro μοντέλο.

Τo Huawei P30 είναι μια πραγματική ναυαρχίδα, που δεν υπολείπεται σε τίποτα και μάλιστα βάζει τα γυαλιά σε άλλα αντίστοιχα μοντέλα της αγοράς, που επιμένουν να προσφέρουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα ακριβότερα “αδερφάκια” τους, χωρίς λόγο όμως. Η Huawei έκανε μια πολύ έξυπνη επιλογή σε χαρακτηριστικά, αλλά και κοστολόγηση για να παρουσιάσει ένα πολύ δελεαστικό πακέτο, διατηρώντας τις απίστευτες φωτογραφικές δυνατότητες και παράλληλα ικανοποιώντας στο έπακρο στους υπόλοιπους επιμέρους τομείς, φτιάχνοντας έτσι ένα από τα καλύτερα Android τηλέφωνα της κατηγορίας του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης