Του Παύλου Κρούστη

Το νέο κινητό της Huawei θα είναι πολύ σύντομα στα καταστήματα κι εμείς είχαμε τη δυνατότητα να το δοκιμάσουμε και να σας το παρουσιάσουμε λίγο νωρίτερα από την κυκλοφορία του. Ο λόγος για το νέο HUAWEI nova 9, το νέο mid-ranger της εταιρείας, που στοχεύει στο στιλ, πάντα σε συνδυασμό με το σήμα-κατατεθέν τους, που είναι φυσικά οι φωτογραφικές δυνατότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά nova είναι γνωστή για τον συνδυασμό στιλ και τεχνικών προδιαγραφών υψηλότερων από αυτών που θα περίμενε κάποιος σε αυτό το εύρος τιμής, κάτι που αποδεικνύεται από την εξαιρετική πορεία των προηγούμενων μοντέλων της σειράς. Φέτος, το nova 9 έρχεται να επιβεβαιώσει αυτήν τη φήμη, με ολόφρεσκη εμφάνιση και εξαιρετικές επιδόσεις.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση είναι η απαστράπτουσα πλάτη του nova 9 από το ιριδίζον μπλε του Starry Blue, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο χρώμα, σε συνδυασμό με τον εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό του, με πάχος μόλις 7,77 χιλ και βάρος μόλις στα 175 γρ. Ο εξαιρετικά μοντέρνος σχεδιασμός συνδυάζεται με κυρτή οθόνη στις 6,57 ίντσες, με πραγματικά πολύ μικρό πλαίσιο επάνω και κάτω, ενώ στο πλάι, η οθόνη ξεχειλίζει από τις άκρες.

Η οθόνη είναι πραγματικά έργο τέχνης, καθώς διαθέτει εξαιρετική φωτεινότητα, τρομερή χρωματική πιστότητα και υψηλή ανάλυση. Συγκεκριμένα, έχουμε 2340×1080 pixels με 1,07 δις χρώματα. Η τεχνολογία είναι OLED φυσικά και ο ρυθμός ανανέωσης είναι στα 120Hz με touch sampling rate στα 300Hz. Η κίνηση είναι εξαιρετικά ομαλή και βοηθά σε αυτό πάρα πολύ και το γεγονός ότι έχουμε υφή που προστατεύεται από αποτυπώματα, αλλά και δεν γλιστράει.

Φυσικά, το σύστημα της κάμερας δεν θα μπορούσε να υπολείπεται, αφού το μότο της εταιρείας είναι “capture your story” και δίνει τα απαραίτητα εφόδια γι’ αυτό. Το Ultra Vision Camera System της HUAWEI διαθέτει έναν βασικό αισθητήρα στα 50MP μεγέθους 1/1.56” και RYYB colour filter για υψηλότερη ευαισθησία στο φως (έως και 40% περισσότερο φως σε σχέση με τους RGGB), κάτι που σημαίνει ότι σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού έχουμε εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τον βασικό αισθητήρα συμπληρώνουν ένας υπερευρυγώνιος στα 8MP, ένας depth sensor στα 2MP και μια κάμερα για macro λήψεις. Η selfie camera είναι στα 32MP με διάφραγμα f/2.0, ενώ τόσο η μπροστινή, όσο και η πίσω κάμερα μπορούν να τραβήξουν βίντεο σε 4K30.

H HUAWEI αποφάσισε να κληροδοτήσει στο nova 9 το σύστημα XD Fusion, που είχε ως τώρα στην flagship κατηγορία μόνο. Πρόκειται για τεχνικές computational photography που μπορούν ενισχύουν τις λεπτομέρειες και την ποιότητα της κάθε φωτογραφίας σας.

Για να «σφραγίσει» το πακέτο του… story, το HUAWEI nova 9 έρχεται με προεγκατεστημένη την εφαρμογή “Petal Clip”, μέσω της οποίας μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας κλιπ κυριολεκτικά με ένα κλικ. Το vlogging γίνεται πανεύκολο, όπως και το ανέβασμα στα social media.

Για να ανταπεξέλθει σε όλες τις τεχνικές διεργασίες που απαιτούνται, το nova 9 έρχεται με τον 8-πύρηνο Snapdragon 778G 4G της Qualcomm, μαζί με 8GB RAM. Η gaming εμπειρία είναι απρόσκοπτη, καθώς η AI ρυθμίζει τις προτεραιότητες, ενώ ενισχύεται από ένα πανίσχυρο σύστημα ψύξης που συνδυάζει γραφένιο με υδρόψυξη.

Η αυτονομία διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα με τη χωρητικότητα της μπαταρίας στα 4,300 mAh, αλλά ακόμα σημαντικότερη είναι η απίστευτα γρήγορη φόρτιση, από τις ταχύτερες που έχουμε στην αγορά, στα 66W. Μέσα σε μόλις 15 λεπτά έχουμε 53%, ενώ η πλήρης φόρτιση απαιτεί 38 λεπτά.

To Huawei nova 9 έρχεται με EMUI 12 με HarmonyOS 2.0, καθώς τα τηλέφωνα της HUAWEI πλέον δεν διαθέτουν Google Services. To EMUI 12 όμως φέρνει παρόμοιο σχεδιασμό με Android 12 με ταχύτερη απόκριση. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει όμως η συνεργασία των συσκευών της HUAWEI, που είναι εφικτές χάρη στο EMUI 12.

Μπορείτε με το πάτημα ενός κουμπιού να συνδέσετε το κινητό σας στο HUAWEI laptop ή tablet σας και να έχετε ένα κοινό περιβάλλον ουσιαστικά που σας επιτρέπει κοινή χρήση αρχείων, αλλά και διαχείριση των συσκευών, αφού μπορείτε να εμφανίσετε την οθόνη του κινητού στην οθόνη του tablet ή του laptop. Παράλληλα, υποστηρίζεται η λειτουργία OneHop, που επιτρέπει μεταφορά αρχείων απλά με ένα άγγιγμα της μίας συσκευής στην άλλη και πολλές ακόμα χρήσιμες λύσεις.

Οι προπαραγγελίες για το nova 9 έχουν ήδη ανοίξει και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, που θα κυκλοφορήσει η συσκευή στην αγορά. Όσοι προπαραγγείλουν, θα λάβουν δώρο τα true wireless ακουστικά, HUAWEI FreeBuds 4, ενώ η τιμή της συσκευής στα ελληνικά καταστήματα είναι στα €549.
 

Το HUAWEI nova 9 έρχεται στην αγορά να προσφέρει πανέμορφο ultra-thin σχεδιασμό και εξαιρετικές φωτογραφικές δυνατότητες μέσω συστημάτων που βλέπαμε ως τώρα μόνο στα flagship μοντέλα, ενώ η εταιρεία έχει ενσωματώσει πολλαπλές λειτουργίες που βοηθούν σε χρήση για social media. Η εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση και η πανέμορφη οθόνη του είναι επίσης με προδιαγραφές υψηλότερης κατηγορίας και όλο το πακέτο συνιστά ένα εξαιρετικά premium προϊόν. Μπορεί η Huawei να ακολουθεί διαφορετικό δρόμο πλέον από την Google, αλλά κάπως έτσι αρχίζουν και φαίνονται πιο καθαρά οι καινοτομίες της εταιρείας σε χρηστικό επίπεδο.

Η συσκευή μάς παραχωρήθηκε για τις ανάγκες της παρουσίασης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης