Του Παύλου Κρούστη

H HUAWEI παρουσιάζει τα FreeBuds Pro, την premium έκδοση της δικής της σειράς earbuds. Μοναδικές λειτουργίες ακύρωσης θορύβου που δεν έχουμε δει ξανά στην κατηγορία, απίθανος ήχος και πολλά ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε την παρουσίαση:
 

Φέτος είναι η χρονιά των true wireless Bluetooth ακουστικών. Όχι μόνο έχουμε δει πραγματική εξέλιξη με καλύτερες τεχνολογίες σε πιο προσιτές τιμές, αλλά έχουμε δει τις εταιρείες να βάζουν τα δυνατά τους με ποικιλία προϊόντων σε έναν τομέα που βρίσκεται σε άνθηση, αυτόν των wearables.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η Huawei φέτος έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα στον ήχο. Κι ενώ περιμένουμε τα Huawei FreeBuds Studio, τα over-ear ακουστικά που μόλις ανακοινώθηκαν, έχουμε στα χέρια μας τα πιο premium in-ear ακουστικά που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία ως τώρα, τα FreeBuds Pro. Πώς διαφοροποιούνται σε σχέση με τα FreeBuds 3 και τα FreeBuds 3i και τι κοινά έχουν με τα FreeBuds Studio; Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Για αρχή, όπως λέει και το όνομά τους, τα FreeBuds Pro είναι η βελτιωμένη έκδοση των ασύρματων ακουστικών της Huawei. Έχουμε βελτιωμένες επιδόσεις, αλλά και επιπλέον λειτουργίες σε σχέση ακόμα και με τα premium FreeBuds 3 και είναι εμφανώς στοχευμένα προς τους πιο απαιτητικούς χρήστες.

Για αρχή έχουμε διαφορετική εμφάνιση: από την στυλιζαρισμένη οβάλ θήκη μέχρι τα ίδια τα ακουστικά, όλα φαίνονται πιο… ισχυρά σε σχέση με τα υπόλοιπα ακουστικά της σειράς. Είναι πιο «ωμά» σε σχέση με τα κλασάτα FreeBuds 3 και είναι πιο ογκώδη σε σχέση με τα «αθλητικά» FreeBuds 3i. Τα ίδια τα ακουστικά πλέον έχουν τετραγωνισμένες άκρες, ξεφεύγοντας πλέον από τον σχεδιασμό της Apple και παράλληλα διατηρούν τις κεφαλές σιλικόνης που είδαμε στα Freebuds 3i. Είναι πιο κοντά και γενικά πιο μαζεμένα, παρά τον ελαφρώς πιο χοντρό όγκο τους. Ίσως χρειαστεί να συνηθίσετε λίγο τον τρόπο που μπαίνουν και βγαίνουν από τη θήκη, όμως μετά από μερικές χρήσεις, γίνεται πολύ εύκολο. Το χρώμα στο οποίο τα δοκιμάσαμε είναι το Silver Frost και προσδίδει ιδιαίτερη… κλάση, δημιουργώντας κάτι το οποίο είναι ταυτόχρονα στιλάτο και μοντέρνο.

Με τις κεφαλές σιλικόνης είναι πάρα πολύ άνετα στο αυτί, ενώ παραμένουν ελαφριά στα 6,1 γρ. για το κάθε ακουστικό. Υπάρχει μια πολύ πρακτική λειτουργία που χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του ακουστικού για να αντιληφθεί εάν είναι καλά στερεωμένα στα αυτιά σας ή χρειάζεται να αλλάξετε μέγεθος σιλικόνης με μια άλλη κεφαλή από τις 3 συνολικά διαθέσιμες που θα βρείτε στο πακέτο. Αυτή η έξυπνη ανίχνευση είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής AI Life. Αν έχετε Huawei ή Honor τηλέφωνο, η εφαρμογή είναι προεγκατεστημένη. Σε τηλέφωνο άλλου κατασκευαστή, θα πρέπει να κατεβάσετε στο App Gallery, το HMS Core και έπειτα το AI Life.

Μέσω του AI Life θα βρείτε κι άλλες λειτουργίες. Μία από τις πιο σημαντικές είναι ο έλεγχος της λειτουργίας Noise Cancelling. Εδώ έχουμε μεγάλη εξέλιξη, όχι μόνο σε σχέση με τα προηγούμενα FreeBuds, αλλά και σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ενώ απ’ ό,τι καταλάβαμε από την πρόσφατη παρουσίαση, ίδια χαρακτηριστικά θα έχουν και τα νέα earphones FreeBuds Studio, που ανήκουν σε εντελώς διαφορετική κατηγορία. Η ενεργή ακύρωση θορύβου στα FreeBuds Pro είναι η πιο έξυπνη και λειτουργική που έχουμε δει σε ακουστικά της κατηγορίας. Έχει διάφορα επίπεδα για να αποκόβει τους εξωτερικούς θορύβους, με την πιο «έξυπνη» λειτουργία να είναι αυτή της δυναμικής χρήσης. Αν το βάλετε στο χαμηλό, μπορεί να κόβει μόνο πολύ δυνατές εντάσεις, αν το βάλετε στο υψηλό, κόβει σχεδόν τα πάντα, ενώ αν το βάλετε στο δυναμικό, η ενεργή ακύρωση θορύβου επιλέγει μόνη της, ανάλογα με το περιβάλλον τι θα είναι χρήσιμο να ακούτε και τι όχι. Για παράδειγμα, αν περπατάτε στον δρόμο και χρειάζεται να έχετε επαφή με το περιβάλλον ή αν σας μιλά κάποιος κ.ο.κ. Πρόκειται για λειτουργίες που προχωρούν ένα βήμα παραπέρα την ενεργή ακύρωση θορύβου και δεν έχουμε δει άλλα ακουστικά της κατηγορίας να έχουν τέτοιες λειτουργίες.

Η εφαρμογή AI Life βοηθά περαιτέρω, δίνοντάς σας την επιλογή να δείτε και να αλλάξετε τις συντομεύσεις, αλλά και να μάθετε τις χειρονομίες για τον χειρισμό τους. Ομολογουμένως, χωρίς οδηγίες, τα βρήκαμε λίγο σκούρα, όμως μετά την εκμάθηση όλα ήταν πολύ βολικά. Ο έλεγχος των ακουστικών είναι μέσω touch επιφανειών στις εξωτερικές επίπεδες πλευρές των ακουστικών. Πιέζοντας μία φορά στο κέντρο τους έχετε παύση/αναπαραγωγή, ενώ με παρατεταμένο πάτημα και τριπλό, έχουμε εναλλαγή ακύρωσης θορύβου και επιλογή προηγούμενου τραγουδιού αντίστοιχα. Η αλλαγή έντασης είναι πιο… «εφετζίδικη», αφού απαιτεί το swipe προς τα επάνω ή προς τα κάτω.

Εκτός από τα παραπάνω, έχουμε περαιτέρω λειτουργίες, όπως το να μπορείτε να βγάλετε το ένα ακουστικό και να μιλήσετε στο μικρόφωνό του, ηχογραφώντας και ακούγοντας τον εαυτό σας από το άλλο. To κάθε ακουστικό έχει από ένα σύστημα 3 μικροφώνων. Τα Huawei FreeBuds Pro, όπως και οι προκάτοχοί του, είναι εξαιρετικά ειδικά για κλήσεις. Επιπλέον μπορούν να συνδεθούν σε έως και 2 συσκευές ταυτόχρονα, κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά.

Η ποιότητα του ήχου όμως επεκτείνεται και περαιτέρω. Τα FreeBuds Pro συνδέονται μέσω Bluetooth 5.2 στο κινητό σας με καθυστέρηση μόλις 180 ms και διαθέτουν διπλή κεραία  για 360 κάλυψη. Υποστηρίζεται κωδικοποίηση hi-res AAC και έχουμε σίγουρα τον καλύτερο ήχο της σειράς FreeBuds ως τώρα και πιθανώς έναν από τους καλύτερους σε ακουστικά της κατηγορίας. Τα μπάσα είναι ιδανικά για ακουστικά-«ψείρρες», με την παθητική ακύρωση που δημιουργούν οι σιλικόνες, να τα ενισχύουν. Παράλληλα έχουμε πολύ καλή λαμπρότητα με καθαρό ήχο σε μεσαίες και σε ψηλές συχνότητες. Με λίγα λόγια, είναι εξαιρετικά και για μουσική, αλλά και για gaming ή οτιδήποτε άλλο σε multimedia.

Στο κομμάτι της φόρτισης και της αυτονομίας έχουμε και πάλι εξαιρετικές επιδόσεις. Τα FreeBuds Pro μπορούν να φτάσουν τις 30 ώρες συνδυαστικά με τη χρήση της θήκης. Συγκεκριμένα μια φόρτιση των ακουστικών αρκεί για 4 ώρες gaming με ενεργοποιημένη την ακύρωση θορύβου ή 2,5 ώρες φωνητικών κλήσεων. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τα ακουστικά στη θήκη τους και μέσα σε 40 λεπτά, έχουν φορτίσει ξανά πλήρως. Η ίδια η θήκη φορτίζει πλήρως μέσα σε μία ώρα μέσω USB-C, ενώ ακόμη ένα premium χαρακτηριστικό είναι η ασύρματη φόρτιση. Αν το κινητό σας υποστηρίζει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, μπορείτε απλά να τοποθετήσετε τη θήκη στην πλάτη του smartphone για να τη φορτίσετε!

Τα FreeBuds Pro είναι, αν όχι τα καλύτερα, σίγουρα στις top θέσεις των earbuds. Είναι ιδανικά για φωνητικές κλήσεις και εξαιρετικά για μουσική, ταινίες και gaming. Έχουμε λειτουργίες τελευταίας τεχνολογίας και ποιοτικό ήχο σε τιμή ιδιαίτερα ανταγωνιστική για την κατηγορία, που συνδυαστικά δεν θα βρείτε σε κανένα άλλο προϊόν.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης