Πληροφορίες

Τίτλος: Crash Team Racing Nitro-Fueled
Διαθέσιμο σε: PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch
Δοκιμάστηκε σε: PlayStation 4
Εταιρεία Ανάπτυξης: Beenox
Εκδότρια Εταιρεία: Activision
Είδος: Kart Racing
Ηλικίες: 3+
Ημ/νία Κυκλοφορίας: 21 Ιουνίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορούμε να βρούμε πολλά αρνητικά να προσάψουμε στο κύμα από remakes και remasters που έχει σκάσει τα τελευταία χρόνια. Μπορούμε να αμφισβητήσουμε τις καλές προθέσεις των δημιουργών, να αναρωτηθούμε για την αναγκαιότητα του έργου τους, να μιλήσουμε για απροθυμία ανάληψης ρίσκων και έλλειψη ιδεών. Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε, αλλά, αντί να γκρινιάξουμε, θα προτιμήσουμε να βάλουμε άλλη μία πίστα, στο Crash Team Racing Nitro-Fueled. 

Πρόκειται για το remake του παλιού, κλασικού και πολυαγαπημένου kart racing παιχνιδιού, Crash Team Racing. Ξέρετε πολύ καλά τι εννοούμε όταν λέμε: «άλλη μία πίστα, κι ας είναι ήδη 5 η ώρα τα ξημερώματα». Ίσχυε τότε, με τον original τίτλο, ισχύει και σήμερα με το Nitro-Fueled. 

Δεν είναι πως άλλαξαν πολλά -απόδειξη της τεράστιας ποιότητας και αξίας του παλιού Crash Team Racing- καθώς η νέα εκδοχή είναι απόλυτα γνώριμη και οικεία σε όσους έρχονται νοσταλγώντας. Ο τομέας που πραγματικά ανανεώθηκε, όπως είναι φυσικό, και φαίνεται αμέσως, είναι ο οπτικός. Οι κλασικές, αγαπημένες πίστες δείχνουν πιο όμορφες και λεπτομερείς από ποτέ, διατηρώντας όμως το ύφος τους πάντα. Το ίδιο ισχύει και για τα μοντέλα των χαρακτήρων, που είναι καλοσχεδιασμένα και όμορφα αποτυπωμένα. 

Προσπερνώντας το οπτικό κομμάτι, που θα φέρει σίγουρα πολλά χαμόγελα στους παίκτες, μπαίνουμε στο ζουμί. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε, όμως, αν το ζουμί είναι το single-player Adventure mode, ή τα πολλά άλλα modes που παίζουν με 1-4 παίκτες. 

Το Adventure πλαισιώνει τους αγώνες με ένα υποτυπώδες σενάριο που, αν και αδιάφορο, φανερώνει προσεκτικά στημένη δομή. Εκτός από το σενάριο, τις πίστες συνδέει και ένας εξωτερικός κόσμος, με πόρτες που ανοίγουν όταν συλλέξουμε τρόπαια ή όταν κερδίσουμε bosses. Ο σχεδιασμός του συνδετικού χώρου είναι πολύ απλός• αποτελείται κυρίως από διαδρόμους, που οδηγούν στις διάφορες πίστες. Θα μπορούσε να πει κανείς πως δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, και θα ήταν το ίδιο αν ξεκινούσαμε απλώς τους αγώνες, όμως η δομή του Adventure mode καταφέρνει να δώσει στόχο και σκοπό στον παίκτη, έστω και πλασματικά. Μας κάνει να νιώθουμε πως παίζουμε μια συνεχόμενη περιπέτεια, σε στιλ platform, και η ροή πλήττεται μόνο από τα μεγάλα loading times. 

Ο σχεδιασμός των πιστών είναι εκπληκτικός. Δεν υπάρχει ούτε μία που δεν θα μάθετε απ’ έξω μετά από μερικές επαναλήψεις, ενώ τα μυστικά, οι εναλλακτικές διαδρομές, οι παγίδες και τα ξεχωριστά, χαρακτηριστικά στοιχεία είναι πάντοτε εξαιρετικά στημένα. Σίγουρα θα χρειαστεί να εξοικειωθείτε με κάθε πίστα, καθώς το Adventure mode είναι πολύ απαιτητικό, τουλάχιστον στη μεσαία δυσκολία. Δεν εκλαμβάνουμε την αυξημένη δυσκολία ως αρνητικό στοιχείο, όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Με τον τρόπο που έχουν σχεδιαστεί οι βαθμίδες δυσκολίας, το Crash Team Racing Nitro-Fueled καταφέρνει να γίνει απρόσιτο σε διάφορες μερίδες παικτών. Η κατώτερη βαθμίδα είναι πολύ εύκολη, ενώ η αμέσως μετά είναι αρκετά δύσκολη και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για λάθη. Απολαύσαμε χωρίς αμφιβολία τον μόχθο που χρειάστηκε για να κατακτήσουμε τα συστήματα και τις πίστες του παιχνιδιού, όμως θεωρούμε πως όφειλε να συμπεριλάβει περισσότερους τύπους παίκτη, εισάγοντας ενδιάμεσους βαθμούς δυσκολίας. Με λίγα λόγια, δεν πιστεύουμε πως υπάρχει πρόβλημα στο στήσιμο των τριών υπαρχόντων modes δυσκολίας, αλλά απουσία μερικών ακόμα. 

Όπως και να ‘χει, αν ασχοληθείτε αρκετά, θα εξοικειωθείτε και θα ανταμειφθείτε. Ο χειρισμός του νέου Crash Team Racing είναι πραγματικά άψογος. Άψογα είναι και τα διάφορα mechanics, όπως τα κλασικά όπλα που συναντάμε σε παιχνίδια του είδους, και το πιο βασικό: τα drifts. Εκτελώντας τα drifts με συγκεκριμένο τρόπο, δίνουμε στο όχημά μας προσωρινή ώθηση, που είναι καίριας σημασίας. Σε αυξημένες δυσκολίες, πρέπει να τελειοποιήσουμε τη λειτουργία αυτή. Αρχικά, φαίνεται πολύ δύσκολο, ειδικά αν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε με διαφορετικό τρόπο, σε άλλα παιχνίδια kart. Φυσικά, με λίγη τριβή αρχίζουμε να τα καταφέρνουμε και τότε οι αγώνες γίνονται ακόμα πιο διασκεδαστικοί. 

Η μεγαλύτερη διαφορά που βρίσκεται στο Adventure mode, είναι η εισαγωγή μιας νέας προσέγγισης. Αυτήν τη φορά, μπορούμε να παίξουμε όπως και τότε, στο πρωτότυπο, με έναν χαρακτήρα από την αρχή μέχρι το τέλος, και κλιμακωτή δυσκολία, ή να διαλέξουμε (μία φορά, στην αρχή) τη δυσκολία που επιθυμούμε και να αλλάζουμε χαρακτήρα κατά βούληση, οποιαδήποτε στιγμή εκτός αγώνων. Οι διάφοροι χαρακτήρες, τα οχήματα και τα κοσμητικά αντικείμενα, ξεκλειδώνονται παίζοντας, χωρίς πραγματικά χρήματα και δίνουν μια επιπλέον ευχάριστη νότα. 

Τελειώνοντας με το Adventure mode, πάμε σε local και online αγώνες. Τα modes είναι πολλά, ξεχωριστά και άκρως διασκεδαστικά. Σε online, δεν συναντήσαμε προβλήματα στη σύνδεση, ούτε μεγάλους χρόνους αναμονής. Επίσης, οι επιδόσεις του Crash Team Racing Nitro-Fueled είναι πάντοτε ικανοποιητικές, είτε παίζουμε μόνοι είτε όχι.

Τα modes με τα οποία μπορούμε να ασχοληθούμε περιλαμβάνουν απλούς, ή σε σειρά αγώνες, μονομαχίες με όπλα, capture the flag και άλλα, πάντοτε διασκεδαστικά και με καταιγιστικούς ρυθμούς. Το online κομμάτι είναι, σαφώς, ένα selling point, όμως μια βραδιά με φίλους και τετραπλό split screen χαμό στις πίστες του Crash Team Racing, σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη (και θα την επαναλάβετε). Το περιεχόμενο είναι αρκετό για να σας κρατήσει για καιρό, καθώς υπάρχει μεγάλο replayability στο single-player, πολλά modes για multi, και πίστες από όλα τα kart παιχνίδια του franchise. 

Η ανανέωση του ήχου, μοιάζει με εκείνη του οπτικού τομέα, καθώς ακούμε γνώριμες μελωδίες, με πανομοιότυπο ύφος, αλλά διαφορετική, βελτιωμένη εκτέλεση. Ο αισθητικός σχεδιασμός, η μουσική, τα ηχητικά εφέ και οι φωνές των χαρακτήρων είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν το Crash Team Racing Nitro-Fueled εξαιρετικά ελκυστικό. 

Συμπέρασμα

Η νέα ανανέωση του Crash Bandicoot θριαμβεύει, όπως και οι προηγούμενες. Η καινούρια εκδοχή του Crash Team Racing θα ικανοποιήσει τους πάντες: fans του είδους και της σειράς, αλλά και νεοφερμένους -και στα δύο. Το gameplay δεν φέρνει καινοτομίες ή κάτι παρόμοιο, όμως κάθε πτυχή του Nitro-Fueled είναι τόσο καλοσχεδιασμένη, που, τελικά, δεν χρειάζεται. Η ασταμάτητη διασκέδαση που προσφέρει δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και τα συστήματά του έχουν βάθος. Το περιεχόμενο θα σας κρατήσει για πολύ καιρό, και δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο παιχνίδι ως καλοκαιρινή πρόταση. 

Βαθμολογία:  8/10
 

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την IGE S.A. για τις ανάγκες του review.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης