Παύλος Κρούστης

Ένα απ’ τα μεγαλύτερα gaming events, που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα έλαβε χώρα εχθές, Πέμπτη, 19 Μαΐου στο Κτίριο 56 του Πολιτιστικού Κέντρου «Ελληνικός Κόσμος». Το Xbox Arena Festival αποτέλεσε εγχείρημα της Microsoft και το μεγαλύτερο Xbox event στην Ελλάδα, όπως μας ενημέρωσαν. Συγκεκριμένα ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, Διευθυντής Consumer Group της Microsoft Ελλάς είχε αναφέρει το εξής: “θέλουμε να δείξουμε εμείς στις χώρες του εξωτερικού πώς γίνεται”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί το event να διοργανώθηκε καθημερινή και εν μέσω σχολικής εξεταστικής περιόδου, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον κόσμο να παρευρεθεί. Ήδη από τις 4 μ.μ., που ξεκινούσε το φεστιβάλ, ουρές βρίσκονταν έξω από τις πόρτες, περιμένοντας να εισέλθουν. Μπαίνοντας εντός του κτιρίου εκπλαγήκαμε από το φωτισμό, τις γιγαντο-οθόνες και τη δυνατή μουσική. Κονσόλες Xbox One με LG οθόνες κοσμούσαν την είσοδο με δεκάδες παιχνίδια, ενώ λίγο πιο μέσα μάς περίμενε το βασικό πλήθος, που είχε χωριστεί σε διάφορα stands.

Όμορφες παρουσίες, κονσόλες παντού, δωρεάν φαγητό και αναψυκτικά, παράλληλα με διάφορους διαγωνισμούς από τους χορηγούς του φεστιβάλ και side events γέμισαν το χώρο με ενέργεια. Ένα πολύ ταιριαστό DJ set από τους D3STAB1LIZED, μαζί με δωράκια, τα οποία μοιράζονταν σε κάθε γωνιά και εκπροσώπους από τα gaming media να κουβεντιάζουν με τον κόσμο, που ήρθε να γιορτάσει σε αυτό το πάρτι.

Το κεντρικό θέμα φυσικά ήταν τα τέσσερα τουρνουά που διοργανώθηκαν στα παιχνίδια FIFA 16, NBA 2K16, Halo 5: Guardians και το νέο DOOM. Τα τουρνουά χωρίστηκαν σε διάφορες φάσεις με εκατοντάδες συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν δηλώσει συμμετοχή στο xboxarena.gr. Τα δώρα, τα οποία μοιράστηκαν ήταν πολλές κονσόλες Xbox One σε συλλεκτικές, elite και απλές εκδόσεις, μαζί με πολλά παιχνίδια, αλλά και συνδρομές. Φυσικά δεν έλειψαν και τα αναμνηστικά δώρα, όπως αφίσες, κονκάρδες, λιθογραφίες και άλλα.

Πριν την τελική φάση των τουρνουά, ανέβηκαν επί σκηνής τα εκπρόσωποι των gaming media να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους με τον κόσμο, ενώ παράλληλα προβάλλονταν και trailers από νέα παιχνίδια. Στην πορεία τη σκυτάλη ανέλαβε ο Σάκης Τανιμανίδης του World Party, ως special guest, ο οποίος ανέβηκε επί σκηνής για να μοιράσει δώρα και να κρατήσει συντροφιά στον κόσμο.

To Xbox Arena Festival κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένο εγχείρημα. Το αποτέλεσμα δικαίωσε την Microsoft και το Xbox One, παρουσιάζοντας μια εικόνα, που δεν έχουμε συνηθίσει για τα εγχώρια δεδομένα και βλέπαμε ως τώρα μόνο από το εξωτερικό. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική κίνηση για την gaming βιομηχανία στην Ελλάδα, παρά το μικρότερο μέγεθος της αγοράς μας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, ενώ όπως μας ενημέρωσε στη συνέντευξή, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω ο κ. Μιχαλόπουλος, “Προφανώς θα έχουμε και συνέχεια και θα είναι ακόμα μεγαλύτερη”.

Δείτε το video της συνέντευξης του Θεοδόση Μιχαλόπουλου, Δ/ντη Consumer Group της Microsoft Ελλάς:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης