Το PS4 αποδείχτηκε τεράστια επιτυχία για τη Sony, καθώς η εταιρεία κυκλοφόρησε εκατοντάδες τίτλους για την κονσόλα, αλλά και εξαιρετικά first-party παιχνίδια. Η πρωτιά του σε αυτήν τη γενιά ήταν δεδομένη σε σχέση με τον ανταγωνισμό του, αλλά δεν ξέραμε κατά πόσο. Σήμερα η εταιρεία δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα και δείχνουν ότι το PS4 είναι η 2η πιο επιτυχημένη οικιακή κονσόλα όλων των εποχών.

Περίπου 2,8 εκατ. PS4 πωλήθηκαν κατά το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ήδη γνωρίζαμε ότι η Sony είχε ξεπεράσει τα 100 εκατ. κομμάτια κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα νούμερα αυτά, πλασάρεται μόλις λίγο πιο ψηλά από το πρώτο PlayStation, αλλά και το Nintendo Wii. Η μόνη κονσόλα πλέον που βρίσκεται πιο πάνω είναι το PlayStation 2, που κυκλοφόρησε το 2000 και κατάφερε να ξεπεράσει τα 155 εκατ. κομμάτια.

Παρότι, πρόκειται για τη 2η πιο επιτυχημένη οικιακή κονσόλα, αν συμπεριλάβουμε και τις φορητές, τότε κατεβαίνει στην 4η θέση, αφού πιο πάνω βρίσκονται τόσο το Nintendo DS, όσο και το Game Boy Color.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης