Η κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 έχει συζητηθεί όσο καμία άλλη. Δυστυχώς όμως έχει τραβήξει την προσοχή κυρίως για τους λάθους λόγους, αφού τα τεχνικά ελαττώματά του έχουν οδηγήσει σε μια γενική κατακραυγή. Μεταξύ άλλων, πολλοί παίκτες ζήτησαν να τους επιστραφούν τα λεφτά τους (κυρίως στις κονσόλες) και η Sony έφτασε στο σημείο να αποσύρει το παιχνίδι από το ψηφιακό κατάστημά της, το PlayStation Store.

Στους υπολογιστές, το ντεμπούτο του Cyberpunk 2077 είχε καλύτερη μοίρα, αφού τα προβλήματα δεν ήταν τόσα πολλά. Μάλιστα, σημείωσε ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του στο Steam.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το githyp, το παιχνίδι έχει χάσει το 79% των παικτών του στο Steam, καθώς πλέον μαζί του ασχολούνται 200.000 άτομα, αντί για το ένα εκατομμύριο που είχε καταμετρηθεί τον Δεκέμβριο. Συγκριτικά, το The Witcher 3: Wild Hunt έκανε τρεις μήνες για να σημειώσει την ίδια πτώση, όμως αξίζει να αναφέρουμε πως είχε ξεκινήσει με πολλοί λιγότερους παίκτες (92.000) οι οποίοι μετά αυξήθηκαν.

Όπως αναφέρει και το githyp, η μείωση του playerbase μετά από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας είναι συνηθισμένο φαινόμενο για τα single-player παιχνίδια, αν και οι open-world τίτλοι (όπως το Cyberpunk 2077) συνήθως δεν σημειώνουν τόσο μεγάλη πτώση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Cyberpunk 2077 κυκλοφορεί για PC, PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X/S και Google Stadia.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης