Του Παύλου Κρούστη

Ένας από τους μεγαλύτερους τίτλους της χρονιάς ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις 7 Μαΐου σε PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One και PC. Το Resident Evil, η θρυλική σειρά τρόμου της Capcom, επιστρέφει με το Village, τη νέα βασική προσθήκη, που συνεχίζει την ιστορία του Ethan, τον οποίο γνωρίσαμε στο Resident Evil 7 biohazard, και κρύβει στον τίτλο του το “VIII”, δηλαδή το λατινικό “8”.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Resident Evil Village σάς βάζει και πάλι στον ρόλο του Ethan Winters, που γνωρίσαμε το 2017. Ο Ethan τότε προσπαθούσε να σώσει τη γυναίκα του, την Mia, από την εφιαλτική οικογένεια των Bakers. Το παιχνίδι απέσπασε δεκάδες βραβεία και αγαπήθηκε ιδιαίτερα, παρά τις σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια της σειράς, κυριότερη των οποίων είναι φυσικά η προοπτική πρώτου προσώπου. Το παιχνίδι έχει πουλήσει έως τώρα περίπου 9 εκατ. αντίτυπα και θεωρείται ο δεύτερος επιτυχημένος επαναπροσδιορισμός της σειράς, μετά το Resident Evil 4.
 

Η Capcom βρήκε έμπνευση μέσω του RE7, στο οποίο είδαμε για πρώτη φορά και την RE Engine, μία από τις καλύτερες και πιο σύγχρονες μηχανές γραφικών της βιομηχανίας, και παρουσίασε ενδιάμεσα από τα RE 7 και 8, τα remakes των Resi 2 και 3. Αναμέναμε με αγωνία λοιπόν να δούμε τη συνέχεια της σειράς.

Από το πρώτο κιόλας trailer είχε φανεί ότι το RE Village πάει να κάνει κάτι λίγο διαφορετικό. Διατήρησε την προοπτική πρώτου προσώπου, αλλά και τον ίδιο πρωταγωνιστή, αλλάζοντας όμως δραματικά το setting, αφού πλέον δεν είμαστε στην καυτή Λουϊζιάνα των ΗΠΑ, αλλά σε ένα χιονισμένο χωριό στην Ανατ. Ευρώπη. Τι δουλειά έχει ο Ethan εκεί και τι έγινε με τον Chris Redfield μετά το τέλος του Resident Evil 7; Θα πρέπει να παίξετε το Village για να μάθετε.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το embargo των reviews για το παιχνίδι έληξε σήμερα, 5 Μαΐου. Στο Metacritic, η έκδοση PS5, που φαίνεται να είναι η επικρατέστερη πλατφόρμα για τα reviews, έχει αυτήν τη στιγμή score [84] με 67 κριτικές. Στα PC έχει [85] με 12 κριτικές, [84] στο Xbox Series X με 6 κριτικές και 3 κριτικές στο PS4 τού έχουν χαρίσει 100, 90 και 70 ως score, καθώς δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη το metascore γι’ αυτήν την έκδοση. Αντίστοιχα, στο OpenCritic έχει score [86] με 63 κριτικές, ενώ το 90% των Μέσων προτείνουν το παιχνίδι.
 

 

Game Informer – 93/100

“Το Village “τα δίνει όλα” στον τρόμο, ενώ η συνεχής διάθεση νέων όπλων και εργαλείων βοηθά στο να σε κρατήσει.”
 

Hobby Consolas – 93/100

“To Village βελτιώνει σχεδόν κάθε τομέα που απολαύσαμε στο RE 7 Biohazard. Είναι μια καταπληκτική ιστορία τρόμου στην Ανατολική Ευρώπη, που διατηρεί τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε μάχη, παζλ και εξερεύνηση. Όμως το “περισσότερο” δεν σημαίνει απαραίτητα και “καλύτερο” κι έτσι κάποιες φορές χάνει τον στόχο του που είναι τα survival horror στοιχεία.”
 

Easy Allies – 90/100

“Στο PlayStation 5, το Village έχει εξαιρετική εικόνα και ήχο. Η παράνοια παραμονεύει, καθώς θα ακούτε εχθρούς να πλησιάζουν μέσα από τις φυλλωσιές και τα διπλανά δωμάτια. Οι επιβλητικές του τοποθεσίες χτίζουν τη βάση για συναρπαστικές μάχες και αργόσυρτο τρόμο. Η εξερεύνηση και η διαχείριση πόρων είναι ανάμεσα στα καλύτερα της σειράς.”
 

Gamespot – 90/100

“To RE7 ήταν μια εξαιρετική επιστροφή στις ρίζες της σειράς, που είναι ο τρόμος, με έξυπνα παραλλαγμένες ιδέες και νέα προοπτική. Αντίστοιχα, το Village είναι μια εκ νέου έξυπνη παρουσίαση των καλύτερων στοιχείων δράσης της σειράς. Το Village ξεχωρίζει από το 7 και σε κάνει να αναρωτιέσαι σε τι μπορεί να μεταλλαχθεί η σειρά στο μέλλον.”
 

Screen Rant – 90/100

“Μια πανέμορφη καινοτομία που διατηρεί την καρδιά του αγαπημένου franchise και συνεχίζει τη σειρά των εξαιρετικών βασικών τίτλων. Θα σαγηνεύσει βετεράνους, αλλά και νέους παίκτες για τη σειρά.”
 

Wccftech – 90/100

“Δεν είναι όλοι οι τομείς του παιχνιδιού τέλειοι, αλλά τα ποιοτικά στοιχεία είναι πολύ ποιοτικά, ενώ οι ατόφιοι βασικοί μηχανισμοί και η εξαιρετική παρουσίαση το κρατούν ενωμένο.”
 

Everyeye.it – 85/100

“Εξαιρετικός τρόπος για να κλείσει ένας κύκλος και να ξεκινήσει μια νέα φάση, με την ελπίδα ότι θα βρούμε λιγότερη μάχη και περισσότερη ένταση στο μέλλον.”
 

VG247 – 80/100

“Αν πάρουμε μια “φέτα” από το παιχνίδι, τότε έχει τα προβλήματά του. Όμως όταν συνδυάζονται όλα τα στοιχεία του γίνεται κάτι ιδιαίτερο, ακόμη κι αν δεν φτάνει το Resident Evil 7 ή το remake του 2.”
 

GamesRadar+ – 70/100

“Η ισχυρή έναρξη και ο απλά ικανοποιητικός τερματισμός κάνουν το παιχνίδι τίμιο, αλλά όχι εκπληκτικό.”

Digital Trends – 60/100

To Village αναμιγνύει τα καλύτερα και τα χειρότερα στοιχεία της σειράς με το αποτέλεσμα να είναι μια εκλεκτή, αλλά άνιση εμπειρία.”

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης