Πριν μερικές ημέρες κυκλοφόρησε από τη Ubisoft το πολυαναμενόμενο νέο μέλος της σειράς Far Cry, το Far Cry 6, το οποίο χαρίζει χαμόγελα στα πρόσωπα των fans, μέσω της αγαπημένης «συνταγής»: οπτική πρώτου προσώπου με συστήματα shooting, μοναδική ιστορία αυτήν τη φορά με τον αστέρα του Hollywood, Giancarlo Esposito, τεράστιος, πανέμορφος χάρτης, δεκάδες οχήματα για να περιηγηθείτε σε αυτόν και απίστευτες εκρήξεις!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Far Cry 6 κατάφερε να κερδίσει μια θέση στα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια της χρονιάς γιατί συνδυάζει την απόλυτη δράση με την ελευθερία του παίκτη και του δίνει τη δυνατότητα να απολαύσει την επική περιπέτεια που τον περιμένει, ακριβώς όπως θέλει ο ίδιος να τη χαρεί.

Τα όπλα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου σας, καθώς θα πρέπει να ελευθερώσετε τη Yara (τη φανταστική χώρα που θυμίζει κάτι από Κούβα) από τα δεσμά του δικτάτορα, Anton Castillo. Η ποικιλία του οπλοστασίου είναι τεράστια. Θα έχετε στη διάθεσή σας τα κλασικά πιστόλια, τουφέκια, καραμπίνες, κλπ., όμως όσο προχωράτε, θα ανακαλύπτετε ακόμη περισσότερα. Μία από τις καλύτερες προσθήκες είναι τα “Supremo”. Πρόκειται για όπλα τα οποία κουβαλά ο πρωταγωνιστής/πρωταγωνίστρια στην πλάτη και θα σας ξελασπώσουν από τις εξωφρενικές καταστάσεις στις οποίες θα βρεθείτε, αφού μιλάμε για εκτοξευτήρες ρουκετών, ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς και άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, έχετε τη δυνατότητα να συλλέγετε διάφορα υλικά που θα βρείτε διάσπαρτα στη Yara ή κυνηγώντας ζώα, τα οποία θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε επιπλέον εξοπλισμό, όπως mods διαφόρων ειδών για τα όπλα, σιγαστήρες, διαφορετικού τύπου σφαίρες, αλλά και να κάνετε customize στα οχήματά σας, δημιουργώντας εξαιρετικές πατέντες, όπως ένα όπλο που εκτοξεύει δισκάκια, καθώς παίζει… Macarena!
 

Η εξερεύνηση της Yara επίσης θα σας μαγνητίσει. Το παιχνίδι σας δίνει άπειρα μέσα για να το κάνετε όπως θέλετε: άλογα, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, τζετ σκι, όμως περπατώντας θα μπορέσετε να θαυμάσετε τον καταπληκτικό κόσμο που έχει φτιάξει η εταιρεία. Έχετε τη δυνατότητα να σκαρφαλώσετε σε πλαγιές με τον γάντζο σας, να πετάξετε με το wingsuit ή να πέσετε με το αλεξίπτωτο. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να φτάσετε σε μέρη με φυσική ομορφιά, όπως μας έχει συνηθίσει η σειρά.

Η ποικιλία στα περιβάλλοντα επίσης θα σας κάνει να νιώσετε σαν να είστε σε διακοπές, με τις σπηλιές, τα βραχώδη όρη, τις παραλίες με τους φοίνικες, που “φιλοξενούν” το καλύτερο ηλιοβασίλεμα, ακόμη και το αστικό μέρος της Yara.

Μαζί σας θα έχετε συντροφιά τα Amigos, τα αγαπημένα ζωάκια, που θα έρθουν να πολεμήσουν μαζί σας, καθώς μπορείτε να τους δίνετε εντολές. Ο τεράστιος φονικός κόκορας, Chicharron, ο κροκόδειλος, Guapo, και άλλα πολλά θα σας βοηθήσουν στις μάχες σας με τις ιδιαίτερες ικανότητές τους, είτε η προσέγγισή σας είναι stealth, είτε… χύμα.
 

Για όσους προτιμάτε το online multiplayer, το Far Cry 6 σάς δίνει τη δυνατότητα να παίξετε όλο το παιχνίδι συνεργατικά! Το παιχνίδι πραγματικά γίνεται απολαυστικό όταν παίζουν δύο παίκτες, καθώς μπορούν να δουλέψουν μαζί σε πολλαπλά σενάρια, όπως παράδειγμα να παρέχει κάλυψη ο ένας στον άλλον ή ο ένας να οδηγεί και ο άλλος να χειρίζεται τα όπλα.

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύονται από τα εξαιρετικά γραφικά του παιχνιδιού, κάτι το οποίο περιμέναμε από έναν τίτλο Far Cry φυσικά. Ο φωτισμός και οι εκρήξεις συντελούν στο αποτέλεσμα, όμως πρωταγωνιστής είναι τα πανέμορφα περιβάλλοντα με την πυκνή βλάστηση, που ζωντανεύουν κάθε στιγμή.
 

Το Far Cry 6 είναι διαθέσιμο από τη CD Media για PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης