Έχετε δει ξανά δρακόμπαλες; Έχετε ιδέα τι είναι και από πού έχουν προέλθει; Ένα εστιατόριο στην Ιαπωνία σερβίρει προς βρώση δρακόμπαλες στους πελάτες. Οι συγκεκριμένες δρακόμπαλες που σερβίρονται ως “nabe” στο εστιατόριο Danke Dinning στην Nagoya της Ιαπωνίας, έρχονται ως συνοδευτικό τόσο σε κρέας, όσο και σε λαχανικά. Οι δρακόμπαλες αυτές είναι φτιαγμένες από ζελέ κολλαγόνου, ενώ έχουν μικρά αστέρια από καρότο μέσα τους. Το πιάτο ονομάζεται “Dragon Ball Nabe”. Από πού προήλθε όμως η ιδέα για αυτό το πιάτο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δρακόμπαλες είναι επτά μαγικές σφαίρες περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις και η καθεμία περιλαμβάνει έναν αριθμό από μικρά αστέρια που λάμπουν στο εσωτερικό τους και αριθμούν από ένα έως επτά.

Ένας αρχαίος μύθος λέει ότι εάν μαζέψει κάποιος και τις επτά δρακόμπαλες και κάνει την κατάλληλη επίκληση, τότε θα εμφανιστεί ένα πανίσχυρος δράκος και θα εκπληρώσει μια ευχή σε όποιον είναι παρών. Έπειτα, ο δράκος εξαφανίζεται και οι επτά δρακόμπαλες σκορπίζουν σε όλο τον κόσμο, ενώ μετατρέπονται σε απλές πέτρες για διάστημα ενός έτους, μέχρι να επανακτήσουν τις δυνάμεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παραπάνω αποτελούν τον βασικό μύθο της σειράς Dragon Ball, ενός εκ των πιο γνωστών manga που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Η σειρά manga είναι γραμμένη και σχεδιασμένη από τον Άκιρα Τοριγιάμα. Αρχικά εκδόθηκε στο περιοδικό Weekly Shonen Jump από το 1984 έως το 1995, ενώ στην συνέχεια τα 519 κεφάλαιά του εκδόθηκαν σε 42 τόμους από την εταιρία Shueisha. Το Dragon Ball αρχικά εμπνεύστηκε από το κλασικό Κινεζικό μυθιστόρημα Ταξίδι στη Δύση.

Η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή, Γκόκου, από την παιδική του ηλικία έως την ενηλικίωσή του καθώς προπονείται στις πολεμικές τέχνες και εξερευνά τον κόσμο αναζητώντας τις επτά μπάλες που είναι γνωστές ως Dragon Balls (Μπάλες του Δράκου), οι οποίες όταν συγκεντρωθούν καλούν έναν δράκο που πραγματοποιεί ευχές. Στη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Γκόκου κάνει αρκετούς φίλους και πολεμά μια μεγάλη ποικιλία κακών, πολλοί από τους οποίους αναζητούν επίσης τις Dragon Balls.

Από την έκδοσή του, το Dragon Ball έχει γίνει μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές manga και anime όλων των εποχών. Οι 42 τόμοι του manga έχουν πουλήσει πάνω από 156 εκατομμύρια αντίτυπα στην Ιαπωνία και περισσότερα από 230 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, κάνοντάς το την δεύτερη σειρά manga με καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία. Θεωρείται ευρέως ως μία από τις σπουδαιότερες σειρές manga που δημιουργήθηκαν ποτέ, με πολλούς καλλιτέχνες manga όπως οι Eiichiro Oda (One Piece), Masashi Kishimoto (Naruto), Tite Kubo (Bleach), Hiro Mashima (Rave Master, Fairy Tail) και Kentaro Yabuki (Black Cat) να αναφέρουν το Dragon Ball σαν πηγή έμπνευσης για τα δικά τους δημοφιλή τώρα έργα.

Το anime, ειδικά το Dragon Ball Z, είναι επίσης πολύ δημοφιλές σε αρκετές χώρες και ήταν αναμφισβήτητα ένα από αυτά που επηρέασαν περισσότερο την δημοτικότητα των Ιαπωνικών κινουμένων σχεδίων στην Δυτική κουλτούρα.

Από την άλλη, τεράστια επιτυχία έχουν σημειώσει και τα video games που είναι βασισμένα στη σειρά. Τα Dragon Ball video games αποτελούν τη μεγαλύτερη και πιο δημοφιλή σειρά από τα παιχνίδια που βασίζονται σε anime, στα οποία ειδικεύεται η Bandai Namco. 

Πριν μερικές ημέρες κυκλοφόρησε για PlayStation 4, Xbox One και PC ένας από τους καλύτερους τίτλους Dragon Ball που έχουμε δει ποτέ. Το Dragon Ball FighterZ είναι ένας fighting τίτλος που έχει αναπτυχθεί από την Arc System Works. Ο τίτλος ξύλου διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που αγάπησαν οι fans της σειράς και πραγματικά καταφέρνει να μεταδώσει όχι μόνο την ατμόσφαιρα, αλλά είναι πιστό ακόμα και σε επίπεδο λεπτομέρειας.

Για να αποκτήσετε το Dragon Ball FighterZ, πατήστε εδώ.

Το Dragon Ball FighterZ είναι ένα παιχνίδι, με ταχύτατη δράση και πανέμορφα γραφικά, που θα σας κάνουν να νομίζετε ότι βλέπετε την τηλεοπτική σειρά. Παράλληλα είναι προσιτό ακόμα και για όσους δεν γνωρίζουν τη σειρά. Αν ενδιαφέρεστε, το Dragon Ball FighterZ αποτελεί μια εξαιρετική αφετηρία για το ταξίδι σας στον κόσμο του Γκόκου και της υπόλοιπης παρέας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης