Η χθεσινή τραγωδία έπληξε την Γαλλία, αλλά και όλο τον κόσμο, αφού ο καθεδρικός ναός της Παναγιάς των Παρισίων ή αλλιώς Notre Dame, καταστράφηκε έπειτα από πυρκαγιά, εχθές το απόγευμα. Το κτίριο αποτελεί μεγαλειώδες μνημείο του Παρισιού εδώ και πάνω από 800 χρόνια, αλλά και μεγάλο μέρος της ιστορίας της Γαλλίας.

Σύμφωνα τον πρωθυπουργό της χώρας έχει ήδη προγραμματιστεί η αποκατάσταση του ναού και οι πρώτες δωρεές έχουν ήδη γίνει. Οι αρχιτέκτονες και οι ειδικοί θα μελετήσουν φωτογραφικό υλικό για να αναστηλωθεί η Notre Dame όσο πιο πιστά γίνεται στην αρχική της μορφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Παναγία των Παρισίων όπως απεικονίζεται στο Assassin's Creed Unity της Ubisoft

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αποκατάσταση θα βοηθήσει και το 3D mapping της Ubisoft που χρησιμοποιήθηκε για την αναπαράσταση του ναού στο video game Assassin’s Creed Unity του 2014. Η Notre Dame είναι το μεγαλύτερο κτήριο μέσα στο παιχνίδι. Η level artist, Caroline Miousse, πέρασε δυο χρόνια μελετώντας και την παραμικρή λεπτομέρεια της Notre Dame και ασχολήθηκε κατά 80% αποκλειστικά με το συγκεκριμένο κτίριο, ενώ οι texture artists αποτύπωσαν στο παιχνίδι κάθε τούβλο του κτηρίου μελετώντας τα υλικά σε κάθε μέρος και επιφάνεια του ναού για την πιστή αναπαράσταση εντός του AC Unity. Τα δεδομένα που έχουν κρατήσει θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση του ναού.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την απεικόνιση της Παναγίας των Παρισίων στο Assassin’s Creed Unity της Ubisoft:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: VG24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης