O Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των PlayStation Worldwide Studios, Shawn Layden, αποχωρεί από την εταιρεία κοντά στο τέλος της παρούσας γενιάς κονσολών και λίγο πριν την έναρξη της νέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω του επίσημου λογαριασμού PlayStation στο Twitter έγινε η ανακοίνωση ότι ο Shawn Layden θα αποχωρήσει από την εταιρεία.

“Με μεγάλη συγκίνηση, ανακοινώνουμε ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Worldwide Studios, Shawn Layden, αποχωρεί από την Sony Interactive Entertainment. Θα μας λείψει το όραμα της ηγεσίας του. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές του προσπάθειες και τον ευχαριστούμε βαθιά για τα χρόνια της υπηρεσίας του. Ευχαριστούμε για όλα, Shawn!”

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τον λόγο της αποχώρησής του. Ο Layden ξεκίνησε την καριέρα του στη Sony το 1987 και πήρε τον ρόλο του Προέδρου του Δ.Σ. των PlayStation Worldwide Studios το 2014, όταν αποχώρησε ο Jack Tretton.
 

Η χρονική συγκυρία έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς το PlayStation διέπρεψε υπό την ηγεσία του Layden και ξεπέρασε τα 100 εκ. σε πωλήσεις μαζί με τίτλους των PlayStation studios, που έλαβαν διθυραμβικές κριτικές, όπως τα God of War, Marvel’s Spider-Man και Horizon Zero Dawn. Μάλιστα, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς σε έναν χρόνο περίπου αναμένεται να δούμε τη νέα κονσόλα PlayStation. Ενδεχομένως, ο Layden επέλεξε να αποχωρήσει τη στιγμή που βρισκόταν στην κορυφή, όπως έπραξε κι ακόμη μια ηγετική μορφή της βιομηχανίας, ο Reggie Fils-Aime της Nintendo πριν μερικούς μήνες.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης