Σημειωση: Η κονσόλα που φαίνεται στην κεντρική φωτογραφία αποτελεί concept από fans και δεν έχει καμία με το σύστημα νέας γενιάς της Sony και την εμφάνιση αυτού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Mark Cerny, ο “αρχιτέκτονας” του PlayStation 4, μίλησε ανοιχτά και έδωσε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για το PlayStation 5 στο περιοδικό Wired. Καταρχήν το PlayStation 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020 πιθανόν (σίγουρα όχι μέσα στο 2019) με δίσκο SSD και με δυνατότητα backwards compatibility αλλά θα δέχεται και physical media (δισκάκια).

Φυσικά το νέο PlayStation της Sony θα έρθει με τα εξαιρετικά δυνατά χαρακτηριστικά για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των παιχνιδιών νέας γενιάς με ανεπτυγμένα γραφικά και τις ανάγκες για μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο. H αλλαγή σε SSD σκληρό δίσκο θα βελτιώσει δραστικά τους χρόνους φόρτωσης. Το Wired αναφέρει ότι ένα loading που είδαν στο παιχνίδι Marvel’s Spider-Man και κράτησε 15 δευτερόλεπτα, ενώ στο devkit νέας γενιάς, το ίδιο loading κράτησε μόλις… 0,8 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γενιά PlayStation θα έρχεται με AMD chip. Η CPU θα είναι βασισμένη στην τρίτη γενιά επεξεργαστών της AMD, τους Ryzen με 8 πυρήνες των 7nm και Zen 2 μικροαρχιτεκτονική. Η κάρτα γραφικών είναι μια custom Radeon της οικογένειας Navi και θα υποστηρίζει ray tracing, μια πολύπλοκη τεχνική φωτισμού που μόλις πρόσφατα γνωρίσαμε και ανοίγει νέες προοπτικές στον τομέα των γραφικών. Το PlayStation 5 θα μπορεί να τρέξει παιχνίδια σε αναλύσεις 8K.

H Sony θα δώσει βάση και στον ήχο αφού το PlayStation 5 θα υποστηρίζει 3D audio τεχνολογία η οποία θα είναι ενσωματωμένη στο CPU του συστήματος. O Cerny μίλησε και για την υποστήριξη του PlayStation VR το οποίο είναι σημαντικό για την Sony, δεν αποκάλυψε πολλά, όμως η νέα κονσόλα της Sony θα υποστηρίζει το PlayStation VR που κυκλοφορεί τώρα, ενώ στο μέλλον θα δούμε και νέο μοντέλο PSVR.

Ο Mark Cerny, "αρχιτέκτονας" του PlayStation 4, έδωσε τις πρώτες πληροφορίες για το PS5.

Τέλος, όσο έχει να κάνει με τα παιχνίδια, τα PlayStation 4 και PlayStation 5 θα μοιράζονται μερικούς τίτλους με τον Cerny να μας κλείνει το μάτι για τα Death Stranding, The Last of Us Part 2 και Ghost of Ghost of Tsushima.

H νέα κονσόλα της Sony δεν ονομάζεται επισήμως PlayStation 5 ακόμη και οι υπεύθυνοι της εταιρειας την ονομάζουν προς το παρόν “σύστημα νέας γενιάς”, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουν το PS5.

Πηγή: VG24.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης