Περισσότεροι από 2,7 δισ. άνθρωποι παίζουν βιντεοπαιχνίδια

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 13:27
Περισσότεροι από 2,7 δισ. άνθρωποι παίζουν βιντεοπαιχνίδια

Περισσότεροι από 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο παίζουν βιντεοπαιχνίδια είτε σε περιστασιακή, είτε σε τακτική βάση, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της Γης (7,8 δισεκατομμύρια) είναι «gamers», σύμφωνα με στοιχεία από την πλατφόρμα διεθνών στατιστικών statista.com.

Όσον αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, η συγκεκριμένη αγορά αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και αυτό αποδεικνύεται και από τη μεγάλη συμμετοχή που έχουν οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στο gaming στη χώρα μας. Προ πανδημίας, περισσότερα από 25.000 άτομα μπορεί να βρίσκονταν στον ίδιο διαδικτυακό χώρο για να μοιραστούν το χόμπι τους και να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Όμως η πανδημία έπαιξε και αυτή καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη του gaming, καθώς το καθεστώς του lockdown οδήγησε ακόμα περισσότερους στον κόσμο των online παιχνιδιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με στοιχεία από τη διεθνή πλατφόρμα statista.com, οι φανατικοί χρήστες που ασχολούνται με τα online παιχνίδια κατά μέσο όρο καταναλώνουν περίπου 3,5 ώρες τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα μπορεί να υπερβούν και τις 6 ώρες, έχοντας δημιουργήσει μια τεράστια αγορά παγκοσμίως.

Ειδικά προϊόντα για «gamers» εμφανίστηκαν για πρώτη φορά με τη μορφή επιτραπέζιων υπολογιστών, laptops και περιφερειακών, ενώ στη συνέχεια ήρθαν και οι ειδικές καρέκλες, τα τραπέζια, τα γυαλιά και δεκάδες προϊόντα που κατασκευάζονται αποκλειστικά για gamers σε σχεδόν κάθε κατηγορία από πολλές γνωστές διεθνείς επωνυμίες. Μάλιστα σε μερικές χώρες εταιρείες εστίασης ετοιμάζουν ειδικά μενού για gamers.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 13:39