Ο Super Mario δεν ήταν πάντοτε αυτός που ξέρουμε. Ξεκίνησε χωρίς όνομα στην Ιαπωνία, με το όνομα Jumpman στο βιβλιαράκι με τις οδηγίες στα αγγλικά για το παιχνίδι όπου πρωτοεμφανίστηκε, το Donkey Kong. Το πρώτο όνομα που του δόθηκε από το δημιουργό του το Shigeru Miyamoto ήταν το ”Mr. Video”, όμως θεωρήθηκε πως δεν ήταν ένα όνομα που θα συνέβαλλε στην επιτυχία του ήρωα.

Το επάγγελμα του Super Mario επιλέχθηκε με βάση το σχεδιασμό του παιχνιδιού και, αφού αυτό λάμβανε χώρα σε εργοτάξιο, ο Mario έγινε ξυλουργός. Στην επόμενη εμφάνισή του στο Mario Bros., ο Mario έγινε υδραυλικός, εφόσον ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού λάμβανε χώρα σε υπόγειες τοποθεσίες και θεωρήθηκε πως η επιλογή αυτή θα ήταν η πιο ταιριαστή. Από τότε, ο Super Mario είναι πασίγνωστος ως ο υδραυλικός με το μουστάκι και το καπέλο που έχει πρωταγωνιστήσει σε πάρα πολλά παιχνίδια της Nintendo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λοιπόν, ήρθε η ώρα να αλλάξει καριέρα, αφού στην επίσημη σελίδα της Nintendo στα ιαπωνικά έχει αλλάξει η περιγραφή του ήρωα, ο οποίος ,σύμφωνα με αυτή, κάνει όλες τις cool δραστηριότητες, από baseball και tennis, μέχρι ποδόσφαιρο και αγώνες αυτοκινήτων. Επίσης, η περιγραφή λέει πως ο Mario είχε δουλέψει ως υδραυλικός πολύ καιρό πριν. Αυτό φαίνεται από τα παιχνίδια στα οποία πρωταγωνιστεί, όπου μπορούμε πραγματικά να τον δούμε να επιδίδεται σε κάθε λογής δραστηριότητα εκτός από κάποια σχετική με το επάγγελμα, όμως τώρα είναι και επίσημο.

Πηγή: VG24.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης