Εδώ και πολύ καιρό κυκλοφορούν φήμες για νέα έκδοση του Nintendo Switch, ή για το “Nintendo Switch Pro”, όπως το αποκαλούν. Πρόσφατα βγήκαν στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες όμως που φαίνεται να επιβεβαιώνουν την ύπαρξή του.
 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του γνωστού χάκερ και dataminer, SciresM, η Nintendo σκοπεύει να κυκλοφορήσει μια επανέκδοση του Nintendo Switch, με την κωδική ονομασία “Aula”. Η νέα έκδοση θα χρησιμοποιεί ένα chipset, που ονομάζεται “Mariko”. Πρόκειται και πάλι για κωδική ονομασία ενός SoC που θα περιλαμβάνει chip της Realtek και σύμφωνα με τις περιγραφές αποτελεί ένα “SoC για 4Κ UHD multimedia”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια η κονσόλα φαίνεται ότι και πάλι θα είναι υβριδική, όπως το αρχικό Switch και όχι όπως το Switch lite, που είναι μόνο φορητό.

Οι πληροφορίες που έχουν αλιευθεί από τον κώδικα του λογισμικού που έπεσε στα χέρια του χάκερ αναφέρουν ότι θα έχουμε υποστήριξη 4K ανάλυσης, πιθανώς μέσω του dock και όχι σε φορητή μορφή. Η οθόνη που θα χρησιμοποιείται σε φορητή μορφή θα είναι OLED, κάτι στο οποίο συμφωνούν και άλλες πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συσκευή θα διαθέτει “σημαντικά” βελτιωμένες επιδόσεις χάρη σε αλλαγή γενιάς του chipset και σε υψηλότερους χρονισμούς του επεξεργαστή, με βελτιωμένο σύστημα ψύξης και διάρκεια ζωής μπαταρίας.

Η Nintendo φαίνεται να είναι κοντά στην αποκάλυψη της νέας συσκευής, με τις φήμες να πληθαίνουν. Σύμφωνα με αυτές, το νέο Switch θα είναι πλήρως συμβατό με το ήδη υπάρχον, όμως θα παίζει τα παιχνίδια με βελτιωμένες επιδόσεις, όπως έκανε για παράδειγμα το PlayStation 4 Pro. Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες και επίσημα νέα επί του θέματος.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης