Η Nintendo ανακοίνωσε σήμερα επιτέλους το ανανεωμένο Nintendo Switch. Και παρότι υπήρχαν φήμες για πλήρη ανανέωση με τη μορφή ενός “Pro” μοντέλου, η κονσόλα παραμένει σε μεγάλο βαθμό όμοια με αυτήν που κυκλοφόρησε αρχικά το 2017, με κάποιες όμως σημαντικές αλλαγές.

Η κυριότερη είναι η αλλαγή οθόνης, καθώς η LCD των 6,2 ιντσών του αρχικού μοντέλου αντικαθίσταται με μια OLED των 7 ιντσών με μικρότερο πλαίσιο. Η OLED τεχνολογία φυσικά θα βελτιώσει την αντίθεση, αλλά και τις γωνίες θέασης. Δεν γνωρίζουμε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα ποια θα είναι η μέγιστη φωτεινότητα.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που βελτιώνεται είναι η ευχρηστία του stand, το οποίο πλέον θα είναι πιο μεγάλο και θα μπορείτε να ρυθμίσετε την κλίση του για να παίξετε σε tabletop mode.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις υπόλοιπες αλλαγές και προσθήκες έχουμε ένα χαρακτηριστικό που ζητούσαν πολλοί χρήστες και είναι η προσθήκη θύρας LAN για ενσύρματη σύνδεση στο δίκτυο και παράλληλα, για πρώτη φορά, θα έχουμε και εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, που θα είναι στα 64GB. Τέλος, η Nintendo υπόσχεται βελτιωμένο ήχο από τα ηχεία της κονσόλας.
 

Το Nintendo Switch OLED θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τον ίδιο τρόπο, όπως και το αρχικό μοντέλο, σε 3 διαφορετικά modes, αφού τα Joy-Cons θα είναι αποσπώμενα, εν αντιθέσει με το Nintendo Switch Lite.

To νέο Nintendo Switch OLED θα κυκλοφορήσει στις 8 Οκτωβρίου και η τιμή του για την αμερικανική αγορά είναι στα 349,99 δολάρια. Στην Ελλάδα αναμένεται ανάμεσα στα 380-400 ευρώ.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης