Λ. Κρέτσος: «Η Πολιτεία επενδύει στην αγορά των video games»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017, 17:59
Λ. Κρέτσος: «Η Πολιτεία επενδύει στην αγορά των video games»
Στην Ελλάδα θα λάβει χώρα το πρώτο διεθνές φεστιβάλ για τα βιντεοπαιχνίδια και γενικότερα τον χώρο του animation, το Athens Games Festival ’17, στις 28 και 29 Οκτωβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo, στο Μαρούσι.

Το AGF ’17 διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε συνεργασία με το διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο White Nights Conference.Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος παρουσίασε σήμερα το φεστιβάλ, έκανε λόγο για μια παγκόσμια αγορά άνω των 100 δισ. η οποία συνεχώς αναπτύσσεται, στην οποία η Ελλάδα οφείλει να συμμετέχει, καθώς διαθέτει πολλές ομάδες νέων με ταλέντο και όραμα στον χώρο.

Η Πολιτεία επενδύει στην αγορά των video games, πρόσθεσε ο Λ. Κρέτσος, με όρους απασχόλησης και δημιουργίας. Ο γενικός γραμματέας χαρακτήρισε σημαντικό βήμα το νόμο για την οπτικοακουστική παραγωγή, για την ανάπτυξη ενός κλάδου που βάζει την τεχνολογία μπροστά και ανέφερε ότι έχει γίνει πρόταση στο υπουργείο Παιδείας για προγράμματα δια βίου μάθησης σε όλες τις Περιφέρειες, για τις ψηφιακές τεχνολογίες.


Σε αυτό το πλαίσιο, η επόμενη ΔΕΘ του 2018 θα είναι αφιερωμένη στην ψηφιακή τεχνολογία. Ο κ. Κρέτσος πρόσθεσε, ότι η εξωστρέφεια και οι συνέργειες με φορείς είναι σημαντικός παράγοντας για να στηριχθεί ο χώρος των τηλεπικοινωνιών, του animation και γενικότερα των δημιουργών, σημειώνοντας ότι η ΓΓΕΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΕΡΤ για την παραγωγή μιας εκπομπής αφιερωμένης αποκλειστικά στα video games.

Στόχος μας να μπει η Ελλάδα στη βιομηχανία του ψηφιακού παιχνιδιού, υπογράμμισε ο Λ. Κρέτσος, καθώς έτσι θα υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων και προβολή της Αθήνας ως κόμβου καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Η Ελίνα Ροϊνιώτη, υπεύθυνη διοργάνωσης του AGF' 17, ανέφερε ότι αντιλαμβανόμαστε το ψηφιακό παιχνίδι ως μέσο επικοινωνίας και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε το κοινό να προσέλθει στο φεστιβάλ, το οποίο θα περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017, 17:59