Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε βρίσκονται ορισμένοι άνθρωποι με ενδιαφέρουσες ιδέες και μας κάνουν να γελάμε, να περνάμε καλά, ακόμα και να… μαθαίνουμε μαθηματικά.

Ένας από αυτούς, ο Charles Coomber, καθηγητής στο San Diego, βρήκε ένα ευφάνταστο τρόπο ώστε να διδάξει γεωμετρία στους μαθητές του. Πιο συγκεκριμένα επέλεξε το Half-Life: Alyx, τον νέο VR τίτλο της Valve, για να το κάνει. Στην αρχή του παιχνιδιού υπάρχει ένας πίνακας, μαρκαδόροι και ένα σφουγγάρι, με τα οποία μπορεί ο καθένας να γράψει ότι επιθυμεί. Με αυτό τον τρόπο, ο πολυμήχανος δάσκαλος κατάφερε να καθίσει τους μαθητές του για 17 λεπτά ώστε να παρακολουθήσουν το μάθημα. Μάλιστα, όσοι θα έμεναν μέχρι το τέλος θα τους έκανε ως «δωράκι» μια ξενάγηση στο δωμάτιο και στα σοκάκια της City 17, που είναι η πόλη στην οποία διαδραματίζεται το παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια το μάθημα του το εκτίμησαν πολλοί περισσότεροι από τους μαθητές του, καθώς μέχρι στιγμής το βίντεο, αριθμεί 491.000 προβολές, ενώ τα έχει αποσπάσει και εκατοντάδες θετικά σχόλια.
 

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή: VG24.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης