Το ποδοσφαιρικό simulation της Konami κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη συμπεριλαμβάνοντας μόνο τις 4 μεγάλες ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος (Super League) και αφήνοντας… στον πάγο τα όνειρα της εγχώριας κοινότητας για licensed περιεχόμενο.

Όπως διαβάσατε στο Review μας για το παιχνίδι, ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα του Pro Evolution Soccer 2018 είναι η έλλειψη επίσημων αδειών για την χρήση εμφανίσεων και εμβλημάτων, ομάδων και διοργανώσεων. Είναι ένα πρόβλημα που ταλάνιζε το franchise ανέκαθεν και η λύση του δόθηκε από τους developers με την δυνατότητα εισαγωγής “option files”, αρχείων παραμετροποίησης δηλαδή, που σε συνδυασμό με τις απαραίτητες εικόνες, αντικαθιστούν το generic περιεχόμενο με custom.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραπάνω λειτουργία, ωστόσο, αφορά κυρίως του κατόχους PlayStation 4, αφού η Microsoft απαγορεύει την χρήση περιεχομένου από τρίτους και ως εκ τούτου οι παίκτες του Xbox δεν δύνανται να την εκμεταλλευτούν. Στο PC, από την άλλη, υπάρχει πληθώρα εργαλείων που επιτρέπουν το modding σε περισσότερα επίπεδα.

Όσοι αγαπούν το PES, φυσικά, έχουν πιθανώς ήδη ενημερωθεί για την ύπαρξη των παραπάνω Option Files από ξενόγλωσσες κοινότητες που εισήγαγαν τα μεγάλα πρωταθλήματα (Premier League, La Liga, Serie A κ.ο.κ) στο παιχνίδι. Κάποιοι ίσως γνωρίζουν, επίσης, πως έχουμε και εμείς μια τέτοια κοινότητα, που εδώ και χρόνια αναπτύσσει patches με Ελληνικό (και όχι μόνο) περιεχόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το wehellas.gr έχει αναλάβει και φέτος την δημιουργία ελληνικού Patch και η ανάπτυξή του βρίσκεται, σύμφωνα με δηλώσεις τους, σε πολύ καλό στάδιο. Ένα μέλος της κοινότητας, όμως, αποφάσισε να βγάλει ένα δικό του patch, επισπεύδοντας την διαδικασία και δίνοντας μας την δυνατότητα να ξεκινήσουμε το… ζέσταμα.

Το patch του Godnikius είναι διαθέσιμο για κατέβασμα ΔΩΡΕΑΝ μέσα από το site του wehellas.gr και συνοδεύεται από αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης. Αναλυτικά περιλαμβάνει:

  • Ανανεωμένα roster (συμπεριλαμβάνονται οι μεταγραφές Ιανουαρίου)
  • Ρεαλιστικές εμφανίσεις
  • Σήματα ομάδων
  • Ανανεωμένα formation
  • Προπονητές στις ομάδες

Πατήστε ΕΔΩ για να μεταβείτε στη σελίδα του patch.

Πηγή: VG24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης