Του Παύλου Κρούστη

To Tekken αποτελεί μία από τις μακροβιότερες πλέον σειρές fighting παιχνιδιών και μία από τις πιο αναγνωρίσιμες στην ιστορία του μέσου. Μία από τις αιτίες είναι φυσικά ότι τα πρώτα Tekken ταυτίστηκαν με την επανάσταση στο gaming, η οποία ήρθε με τα 3D γραφικά, ενώ ταυτόχρονα έκανε το όνομά της και η κονσόλα της Sony, PlayStation, στην οποία κυκλοφόρησαν αποκλειστικά τα πρώτα τρία Tekken.

Βρείτε το Tekken 7 ΕΔΩ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας άλλος λόγος προφανώς είναι ότι μιλάμε για μια σειρά με αναμφισβήτητα εξαιρετικού επιπέδου gameplay, το οποίο συνδυάζει βάθος για τους βετεράνους, αλλά και προσβασιμότητα για τους νεότερους.

Το φανατικό κοινό που έχει αποκτήσει το Tekken οφείλεται σε έναν άλλο βασικό παράγοντα, που είναι οι ίδιοι οι χαρακτήρες του παιχνιδιού. Από τον πρώτο τίτλο μέχρι και το έβδομο (της βασικής σειράς) που κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες, όλα τα μέλη της σειράς έχουν μοναδικά roster, που συμπεριλαμβάνουν τεράστια ποικιλία χαρακτήρων για όλα τα γούστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το site Ranker διατηρεί διάφορες λίστες, στις οποίες μπορούν να ψηφίσουν όλοι και έχει σχηματίσει μια κατάταξη με τους καλύτερους χαρακτήρες της σειράς. Από τους συνολικά πάνω από 50, παρακάτω θα παρουσιάσουμε τους δέκα καλύτερους μαζί με κάποιες ειδικές αναφορές που θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν.

Οι χαρακτήρες της σειράς Tekken

Οι χαρακτήρες του Tekken χωρίζονται σε ανθρώπινοι και μη, νίντζα, ρομπότ, ακόμα και αρκούδες και καγκουρό. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους δέκα καλύτερους Tekken χαρακτήρες:

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

– Heihachi Mishima

Ο Heihachi είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της σειράς, ο «κακός» των πρώτων Tekken και στην ουσία είναι ο διοργανωτής του τουρνουά «King of Iron Fist» (τουλάχιστον των πρώτων), για το οποίο μαζεύονται όλοι οι μαχητές μαζί. Έτσι, λοιπόν δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας, έστω ως ειδική αναφορά. Στην αρχή του Tekken 7 επιστρέφει για να πάρει πίσω την αυτοκρατορία του, τη Mishima Zaibatsu.

Ο Heihachi είναι (δώστε βάση) γιος του Jinpachi Mishima, σύζυγος της εκλιπούσας Kazumi Mishima, πατέρας του Kazuya Mishima και του Lars Alexandersson, θετός πατέρας του Lee Chaolan και παππούς του Jin Kazama. Τους περισσότερους από τους παραπάνω αν δεν τους έχει δολοφονήσει, έχει προσπαθήσει πολλάκις γι’ αυτό.

O χαρακτήρας είναι από τους πιο δημοφιλείς ανάμεσα στις επιλογές των παικτών. Επίσης είναι ο αγαπημένος χαρακτήρας του Katsuhiro Harada, παραγωγού της σειράς. To στυλ του βασίζεται στο Mishima-ryu karate, το οποίο με τη σειρά του βασίζεται στο Goju-ryu.

– Eddy Gordo

Όλοι τον θυμόμαστε από το Tekken 3. Ο λόγος; Αποτελεί έναν από τους πιο προσβάσιμους χαρακτήρες που έχουν δημιουργηθεί ποτέ σε fighting game και ο λόγος είναι τα εκπληκτικά combos που μπορούσε να επιτύχει ο παίκτης (όσο αρχάριος και να ήταν) πατώντας απλά τα κουμπιά με μανία. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής και γι’ αυτόν το λόγο δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας.

H ιστορία του Eddy βασίζεται στο ταξίδι της εκδίκησης για τη δολοφονία των γονιών του, η οποία ολοκληρώνεται με την ήττα του Kazuya στο Tekken 5. Έπειτα, η ιστορία του συνδέεται με της Christie Monteiro, καθώς προσπαθούν να βρουν μια θεραπεία για την ασθένεια του παππού της Christie και δασκάλου του Eddy.

Ο Eddy χρησιμοποιεί την πολεμική τέχνη capoeira και το στυλ του θεωρείται ιδιαίτερα απλό, όμως κατάφερε να κάνει πιο δημοφιλές τη βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη.

Ποιοι είναι λοιπόν οι δέκα καλύτεροι; Δείτε παρακάτω

#10 – Lili

Η Lili παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Tekken 5 και το πλήρες όνομά της είναι Emilie de Rochefort. Η καταγωγή της είναι από το Μονακό και είναι μοναχοπαίδι ενός μεγιστάνα. Όταν ήταν 12 ετών είχε πέσει θύμα απαγωγής, ενώ από τότε έμαθε πώς να υπερασπίζεται τον εαυτό της. Ο πατέρας της ήθελα να τη δει να μεγαλώνει με όλες τις ανέσεις, αλλά η ίδια έκλεβε το ιδιωτικό του τζετ για να πάει να παλέψει σε αγώνες.

Έπειτα από διαμάχες ανάμεσα στην Mishima Zaibatsu και την εταιρεία του πατέρα της, η Lili έλαβε μέρος στο τουρνουά για να ανακτήσει την περιουσία του και να αποδείξει τι αξίζουν.

Το στυλ της είναι μια μίξη ανόργανης γυμναστικής και πάλης του δρόμου, χρησιμοποιώντας διάφορες φιγούρες και ψηλές κλωτσιές.

#9 – Bryan Fury

Ο Bryan Fury παρουσιάστηκε στο Tekken 3 και έκτοτε είναι από τους σταθερούς χαρακτήρες στα rosters. Ο Bryan κάποτε ήταν στρατιώτης του αμερικανικού στρατού και αξιωματικός της Interpol, μέχρι που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών. Ένας τρελός επιστήμονας, ο Dr. Abel τον επανέφερε στη ζωή με τη βοήθεια των cybernetics.

Ο Bryan οδηγείται κυρίως από την οργή του, ενώ στα χέρια του Dr. Abel αναμένει να γίνει το υπέρτατο ον. Παρ’ όλα αυτά, ο ανταγωνιστής του δόκτoρα, ο Dr. Boskonovitch, αλλά και το ρομπότ-νίντζα, Yoshimitsu, θα μπουν εμπόδιο στον δρόμο του.

Το στυλ του Bryan είναι kickboxing και βασίζεται κατά πολύ στην ωμή δύναμη. Διαθέτει περιορισμένο αριθμό κινήσεων σε σχέση με άλλους χαρακτήρες, όμως είναι ιδιαίτερα αποδοτικός.

#8 – Paul Phoenix

Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες της σειράς, ο Paul Phoenix, με το υπερβολικό (από όλες τις απόψεις) μαλλί ήρθε στη σειρά από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, ενώ παραμένει σταθερά σε όλα τα rosters.

O Paul είναι ένας μαχητής με πολλά νεύρα, που θεωρεί τον εαυτό του τον καλύτερο παγκοσμίως. Έχει εκπαιδευτεί στο τζούντο, αλλά στην πορεία ανέπτυξε το δικό του στυλ.

Διατηρεί μια ιδιαίτερη και διαχρονική διαμάχη με το… κατοικίδιο του Heihachi, την αρκούδα Kuma, η οποία τον θεωρεί αντίπαλό της. Ο Paul προπονείται μαζί με τον φίλο του Marshall Law και τον γιο του Forest Law, ενώ έχει ανοίξει και δικό του dojo, όπου αναμένει μαχητές που είναι έτοιμοι να τον προκαλέσουν.

#7 – Nina Williams

Η Nina είναι ίσως η πιο δημοφιλής από τα κορίτσια της σειράς, ενώ τη γνωρίσαμε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι. Γεννημένη στην Ιρλανδία, σε μια οικογένεια δολοφόνων, η Nina προπονήθηκε και έμαθε να δολοφονεί από τον πατέρα της. Στο τέλος του Tekken 6 και στην αρχή του Tekken 7 δουλεύει για την Mishima Zaibatsu.

Αποτελεί μια ιδιαίτερα σέξι παρουσία με ιδιαίτερα προσόντα της, τα ξανθά μαλλιά και τα γαλανά μάτια, ενώ έρχεται σε αντίθεση εμφανισιακά με την αδερφή της την Anna, με την οποία έχουν μόνιμη κόντρα. Η Nina είχε αποκτήσει και το δικό της παιχνίδι από την Bandai Namco, το Death by Degrees. H Nina συνελήφθη (κατά τα γεγονότα του Tekken 2) από τον Kazuya και έλαβε μέρος παρά τη θέλησή της σε πειράματα κρυογεννετικής. Κατά την αφύπνισή της, υπέφερε από σχεδόν ολική αμνησία. Ο Steve Fox είναι ο γιος της, ο οποίος γεννήθηκε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, όσο η Nina βρισκόταν σε ύπνωση.

To στυλ της βασίζεται στο hapkido και το koppojutsu, ενώ διαθέτει τεράστιο αριθμό λαβών.

#6 – Yoshimitsu

Ακόμα ένας εξαιρετικά δημοφιλής χαρακτήρας της σειράς, ο Yoshimitsu είναι ο αρχηγός της Manji Clan. Η συμμορία κλεφτών θέλει να ρίξει τους δυνατούς και να προστατέψει του αδύναμους.

Το στυλ του είναι Manji-style Ninjutsu και Kenjutsu και είναι εξαιρετικά ικανός με το σπαθί του, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα ανορθόδοξες κινήσεις.

Ο ρομποτικός ninja σώθηκε από τα χέρια του Dr. Bosconovitch, ο οποίος του έδωσε ρομποτικό χέρι. Πλέον ο Yoshimitsu έχει υπό την προστασία του τον δόκτορα.

#5 – Marshall Law

Ο Marshall Law επίσης δεν χρειάζεται συστάσεις. O «Bruce Lee» του Tekken και master στις πολεμικές τέχνες, τον οποίο αποκαλούσαν κάποτε “Legendary Dragon” είναι πλέον πατέρας (του Forest Law) και πνιγμένος στα χρέη.

O Law παρουσιάστηκε στο πρώτο Tekken και το στυλ του είναι Jeet Kune Do. Είναι αμερικάνικης καταγωγής και πολύ καλός φίλος του Paul Phoenix.

Κατά καιρούς προσπαθεί να σώσει το εστιατόριό του από τα χρέη, ενώ πλέον ανήκει σε μια ομάδα μαζί με τον Paul και τον Steve και προσπαθούν να κερδίσουν το τουρνουά King of Iron Fist.

#4 – King

O παλαιστής από το Mexico με τη μάσκα της τίγρης είναι μαζί μας από το πρώτο Tekken. Για την ακρίβεια, έχουμε τον King I και τον King II. Ο πρώτος ήταν στα Tekken 1 και Tekken 2, όμως σκοτώθηκε από τον Ogre και τη θέση του στο Tekken 3 (και έπειτα) έλαβε ο King II.

Ο King I ήταν ένας μαχητής των δρόμων που έφτιαξε ορφανοτροφείο. Όταν ένα από τα παιδιά του ορφανοτροφείου πέθανε, ο King έγινε αλκοολικός, όμως σώθηκε από τον φίλο του, τον Armor King και κατάφερε να επανέλθει. Δυστυχώς όμως σκοτώθηκε στην πορεία.

Ένα από τα παιδιά του ορφανοτροφείου πήρε τη μάσκα και έγινε ο King II. Προσπαθώντας να σώσει το ορφανοτροφείο, ο King II άρχισε να παίρνει μέρος στα τουρνουά. Ο King II προπονήθηκε από τον Armor King, ο οποίος πέθανε από τον Marduk, έναν αθλητή, τον οποίο κυνήγησε για εκδίκηση ο King. Αφού τον νίκησε, του χάρισε τη ζωή και πλέον προσπαθεί μαζί με τον Marduk να μάθουν για την ταυτότητα του Armor King.

#3 – Kazuya Mishima

Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της σειράς, ο Kazuya είναι γιος του Heihachi και η εκδίκησή του είναι και η βασική ιστορία της σειράς, η οποία λήγει στο Tekken 7. Ο Heihachi πέταξε τον γιο του στον γκρεμό, όταν αυτός ήταν μικρός. O Kazuya επέστρεψε και ζητά αίμα.

Ο ίδιος όμως δεν διαφέρει και πολύ από τον πατέρα του. Απέκτησε έναν γιο με την Jun Kazama, τον Jin Kazama, ο οποίος έγινε στην πορεία ο βασικός πρωταγωνιστής και αντίπαλος του Kazuya.

O Kazuya κατέχει το Devil Gene (γονίδιο του Διαβόλου), το οποίο προκαλεί μια περίεργη μετάλλαξη, μεταμορφώνοντάς τον σε δαίμονα (Devil Kazuya).

Ο Kazuya χρησιμοποιεί Mishima-ryu Karate, το οποίο βασίζεται στο Shotokan karate.

#2 – Hwoarang

Ο Hwoarang ήρθε στη σειρά από το Tekken 3 και… έμεινε. Ένα κακομαθημένο αγόρι με περίεργο μαλλί και φετίχ για τις μηχανές, ο Hwoarang κέρδισε την αγάπη του κοινού με τα εκπληκτικά combos χάρη στις κλωτσιές του. Ένας χαρακτήρας, που μαζί με τον Eddy μπορούν εύκολα να χειριστούν οι αρχάριοι, ενώ διαθέτει τεράστιο βάθος για τους πιο έμπειρους.

Υπό την καθοδήγηση του Baek Doo San, διδάχθηκε taekwondo και είναι ανίκητος στις μάχες των δρόμων. Θεωρεί αντίπαλό του τον Jin και προσπαθεί συνεχώς να γίνει καλύτερος.

Ο Νοτιοκορεάτης χρησιμοποιεί γρήγορες μπουνιές και κλωτσιές μαζί με ποικιλία κινήσεων που έμαθε από τον Baek.

#1 – Jin Kazama

Ο Jin είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς από το Tekken 3 και έπειτα. Είναι γιος του Kazuya και της Jun, αλλά και εγγονός του Heihachi. Ο Jin στο τέλος του Tekken 6 ήταν ο αρχηγός της Mishima Zaibatsu και έχει και αυτός το Devil Gene, που κληρονόμησε από τον πατέρα του.

Δυστυχώς, όταν πήρε την εξουσία στα χέρια του κύρηξε πόλεμο σε όλη την ανθρωπότητα, ενώ στο τέλος του Tekken 6 τα έβαλε με τον Azazel, ώστε να σωθεί από το Devil Gene. Δυστυχώς το Devil Gene δεν εξαφανίστηκε και ενώ νίκησε τον Azazel, o ίδιος έπεσε σε κώμα και αγνοείται κάπου στην έρημο.

O Jin χρησιμοποιεί εξελιγμένο Mishima Karate, το οποίο βασίζεται στο Shito-ryu Karate σε συνδυασμό με το Kazama-style και παραδοσιακές πολεμικές τέχνες. Από το Tekken 4 και έπειτα χρησιμοποιεί και Kyokushin Karate.


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης