Η καγκελάριος της Γερμανίας θα «ανοίξει» φέτος την GamesCom, τη μεγαλύτερη έκθεση βιντεοπαιχνιδιών, η οποία διεξάγεται στην Κολωνία κάθε χρόνο στα τέλη του καλοκαιριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί η E3 στο Los Angeles να τελείωσε μόλις, αλλά οι Ευρωπαίοι gamers αναμένουν την Gamescom 2017, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο. Για φέτος, στην έναρξη της έκθεσης θα παρευρεθεί η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της έκθεσης, που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Κολωνία από το 2009.

Η Gamescom είναι η δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση βιντεοπαιχνιδιών (όσον αφορά στην προσέλευση, αλλά και το χώρο), πίσω μόνο από το Asia Game Show, με 345.000 επισκέπτες, περισσότερους από 6.000 δημοσιογράφους και 700 εκθέτες από 88 χώρες. Συγκριτικά, η E3 φέτος είχε 68.000 επισκέπτες, κάτι που σημαίνει ότι η Gamescom είναι περίπου πέντε φορές μεγαλύτερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συμμετοχή της καγκελαρίου είναι ένα σημάδι μεγάλης εκτίμησης για εμάς», αναφέρει ο επικεφαλής της διοργάνωσης, Gerald Bose. «Με την επίσκεψή της τιμά την εξέλιξη της Gamescom σε ένα από τα πιο επιτυχημένα και μεγαλύτερη events σε ολόκληρο το εμπορικό σύστημα της Γερμανίας. Η Gamescom είναι το μεγαλύτερο event για βιντεοπαιχνίδια. Η παρουσία της καγκελαρίου δίνει έμφαση στη θέση του Koelnmesse ως ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα παγκοσμίως στα ψηφιακά μέσα και τον τομέα ψυχαγωγίας.»

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν είχε εκφράσει ποτέ κάποιο ενδιαφέρον για τα βιντεοπαιχνίδια ως τώρα.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης