Περίπου 3 στους 4 gamers προτιμούν το μοντέλο πληρωμής μιας συνδρομητικής υπηρεσίας cloud gaming, ενώ μόλις το 20% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι προτιμά το πλάνο του Google Stadia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Broadband Genie σε συνεργασία με το Eurogamer διοργάνωσαν μια έρευνα ανάμεσα σε 3.000 gamers, οι οποίοι ερωτήθηκαν για τις streaming υπηρεσίες. Το 83% απάντησε ότι ενδιαφέρεται για αυτές.

Στα αποτελέσματα αυτής της έρευνας φάνηκε ότι το μοντέλο που προτείνει η Google δεν καλύπτει τις ανάγκες των 4 εκ των 5 ερωτηθέντων. Το 74% απάντησε ότι θα ενδιαφερόταν για ένα πλάνο, όπου θα είχε πρόσβαση σε μια πλήρη βιβλιοθήκη τίτλων πληρώνοντας μια συνδρομή, ενώ το 86% ανέφερε ότι περιμένει χαμηλότερες τιμές για τα παιχνίδια που θα αγοράζει για να παίζει μέσω cloud.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα για το Google Stadia, το 73% εξέφρασε ανησυχίες για τις επιδόσεις ή την οπτική ποιότητα, ενώ η προτίμηση απτών προϊόντων και όχι cloud υπηρεσίας ήταν ο δεύτερος σημαντικότερος λόγος για τις αμφιβολίες των χρηστών με ποσοστό 36%.

Φυσικά, τα παραπάνω αποτελέσματα δεν είναι αντιπροσωπευτικά και για την ελληνική αγορά, όπου αναμενόμενα θα περιμέναμε μια περισσότερο προσεκτική προσέγγιση στις νέες αυτές υπηρεσίες, με κύριο γνώμονα το τεχνολογικό υπόβαθρο που απαιτείται.

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης