Ένας έφηβος από το Λονγκ Άιλαντ επαγγέλεται αθλητής, αλλά όχι με την παραδοσιακή έννοια. Ο Griffin Spikoski, 14 ετών, παίζει Fortnite επαγγελματικά για την ομάδα Misfits Gaming και έχει βγάλει έως τώρα 200.000 δολάρια.

Ο Griffin, που διαδικτυακώς χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο “Sceptic”, παίζει το παιχνίδι περίπου 8 ώρες την ημέρα και περίπου 18 ώρες τα Σαββατοκύριακα. Όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν πιστεύει ότι χρειάζεται να μειώσει τις ώρες, ο ίδιος απάντησε ότι “είναι η δουλειά μου”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν πριν από 9 μήνες όταν ο Griffin ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube όπου είχε νικήσει έναν πολύ διάσημο παίκτη του Fortnite. To βίντεο έφτασε τα 7,5 εκατ. θεάσεις.

Έπειτα από αυτό ο Griffin άρχισε να έχει έσοδα από συνδρομητές και διαφημίσεις. Έχει περισσότερους από 1 εκατ. συνδρομητές στο YouTube και έχει κάνει εμφανίσεις για τις Samsung, PGA και Miami Heat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας του ανέφερε: “Προσπαθούμε να τον κρατάμε ταπεινό. Προσπαθούμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στις σχολικές εργασίες και τον ορισμό των σωστών προτεραιοτήτων”. Η οικογένεια δημιούργησε την εταιρεία Sceptic Gaming Inc. και έχει προσλάβει και λογιστή, αλλά και οικονομικό σύμβουλο.

Ο Griffin ανέφερε ότι θα κρατήσει τα 200.000 δολάρια και μελλοντικά έσοδα για την περίπτωση που δεν τα καταφέρει με την καριέρα του στο gaming. Ο ίδιος είπε ότι θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει για το κολέγιο ή για να αγοράσει σπίτι ή αυτοκίνητο.

“Θα ήθελα οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να απολαμβάνουν τα video games και είναι παθιασμένα με αυτά, να τα αντιμετωπίζουν όπως θα αντιμετώπιζαν οποιοδήποτε άλλο σπορ”, λέει ο Spikoski.

O Griffin θα ταξιδέψει με την οικογένειά του στο Βερολίνο τον επόμενο μήνα για ένα διεθνές onlive video gaming συνέδριο.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης