H URBAN GAME PROJECT, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, έθεσε για πρώτη φορά σε κυκλοφορία το παιχνίδι «Η Δολοφονία του Χρύσιππου». Ένα διαδραστικό online PC game, που σε μεταφέρει στην Αρχαία Αθήνα τη 2η ημέρα του μηνός Ελαφηβολιώνος του έτους 344 π.Χ., με αποστολή σου να βοηθήσεις τον ερευνητή Τέρπανδρο να διαλευκάνει την υπόθεση δολοφονίας του Αθηναίου αριστοκράτη Χρύσιππου.
Το cinematic game trailer του παιχνιδιού είχε δημοσιευθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα και είχε δώσει μια πρώτη εικόνα για το setting του.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To gameplay συνδυάζει με πρωτότυπο και υβριδικό τρόπο χαρακτηριστικά, που δεν είναι σύνηθες να βρει κάποιος σε PC games. Συγκεκριμένα, ο παίκτης εισέρχεται στο διαδικτυακό τόπο www.urbangame1.com, και καλείται να ξεκλειδώσει σταδιακά την Ιστορία, που διαδραματίζεται, σαν να παρακολουθεί σε κομμάτια μία ταινία μυστηρίου με τις καταθέσεις των υπόπτων προσώπων και τις σκέψεις του ερευνητή, και να ακούει ένα Αudiobook με τις πληροφορίες καίριας σημασίας. Για να το επιτυγχάνει αυτό και να προχωράει στα επόμενα βήματα της έρευνάς του, θα πρέπει παράλληλα να επιλύει γρίφους, το περιεχόμενο και οι λύσεις των οποίων συνδέονται αναπόσπαστα με το ίδιο το σενάριο και δίνουν απαραίτητα στοιχεία για την επίλυση της υπόθεσης.

Το casting του παιχνιδιού έχει συμπεριλάβει 17 ανερχόμενους νέους ηθοποιούς, όπως το Γιώργο Ζυγούρη στο ρόλο και στο voice-over του ερευνητή Τέρπανδρου και την Αντριάνα Ανδρεόβιτς στο ρόλο της Υπέρειας – συζύγου του Χρύσιππου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα επιπρόσθετο ιδιάζον στοιχείο του παιχνιδιού είναι ότι ο χρόνος που έχει ο παίκτης στη διάθεσή του για να εξιχνιάσει την υπόθεση τρέχει συνεχόμενος, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα pause, και είναι ακριβώς 344 λεπτά.

To παιχνίδι μπορεί να το δοκιμάσει κάποιος δωρεάν στις αρχικές του σελίδες στο https://www.urbangame1.com/

 

Λίγα λόγια για το παιχνίδι
 

Μεταφερθείτε στην Αρχαία Ελλάδα το μήνα Ελαφηβολιών του έτους 344 π.Χ. και βοηθήστε τον τοπικό άρχοντα Τέρπανδρο να εξιχνιάσει τη δολοφονία του Αθηναίου αριστοκράτη Χρύσιππου.

15 ύποπτοι και σχεδόν όλοι φαίνεται να έχουν κάποιο κίνητρο. Συγκεντρώστε στοιχεία, πληροφορίες, χρήσιμα αντικείμενα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε τους γρίφους, για να προχωρήσετε και να καταφέρετε να ανακαλύψετε ποιός κρύβεται πίσω από τη δολοφονία.

Ξεκλειδώστε τα Βίντεο με τις καταθέσεις των υπόπτων, ακούστε προσεκτικά τα ηχητικά αρχεία, και διαβάστε εξονυχιστικά τα κείμενα στους πάπυρους. Παράλληλα ο ερευνητής Τέρπανδρος θα σας παραθέτει τις σκέψεις του και τους προβληματισμούς του, για όσα πρόσωπα έχει ανακρίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή και πώς μπορεί αυτά να συνδέονται με τη δολοφονία.

Για να επιλύσετε τους γρίφους δεν χρειάζονται ιστορικές ή άλλες ειδικές γνώσεις, αλλά παρατηρητικότητα, συνδυαστική σκέψη και απόλυτη συγκέντρωση. Σε κάποιους γρίφους για παράδειγμα θα χρειαστεί να μετακινήσετε αντικείμενα, σε άλλους να παρατηρήσετε προσεκτικά τα βίντεο, να αποκρυπτογραφήσετε σύμβολα, κείμενα κλπ. Η λύση μπορεί να προκύπτει και από 2 ή και 3 επιμέρους γρίφους συνδυαστικά. Ακόμα και αν έχετε ήδη λύσει κάποιο γρίφο είναι χρήσιμο να περιηγείστε στην κάθε σελίδα του παιχνιδιού γιατί μπορεί να υπάρχουν στοιχεία, που θα σας χρειαστούν για κάποιον επόμενο. Αν δυσκολεύεστε σε κάποιο σημείο, υπάρχει πάντα η δυνατότητα της βοήθειας. Μόνο που οι βοήθειες είναι μόλις 9 στο σύνολο. Σε κάθε Γρίφο μπορείτε να πάρετε μέχρι 3 βοήθειες από τις οποίες η τελευταία σας δίνει αυτούσια τη λύση για να προχωρήσετε.

Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μια νέα πρόκληση, καθώς ίσως να μην έχετε ξανασυναντήσει τη λογική επίλυσης αρκετών από τους γρίφους, που θα βρείτε στην πορεία της έρευνάς σας. Ειδική σημασία έχει επίσης, όχι μόνο να λύσετε τον κάθε αντίστοιχο γρίφο, αλλά και να καταλάβετε τί μπορεί να συνεπάγεται και να υπονοεί για την υπόθεση, που προσπαθείτε να διαλευκάνετε.

Και υπάρχει και κάτι ακόμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Ο χρόνος που έχετε για να ανακαλύψετε ποιός κρύβεται πίσω από τη δολοφονία είναι περιορισμένος και μόλις 344 λεπτά. Και θα έχετε ΜΟΝΟ μία ευκαιρία.

Θα τα καταφέρετε;

Χρήσιμα Link:

 

www.urbangame1.com
www.urbangameproject.com  
https://www.facebook.com/newurbangame/

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης