Λευτέρης Ξυκομηνός

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Apple θα παραθέσει το ανοιξιάτικο event, παρουσιάζοντας νέες συσκευές. Φήμες επί φημών κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, σε μια προσπάθεια να προλογίσουν επιτυχώς, τι έχει η Apple υπόψη της να μας δείξει. Η ιστοσελίδα «BuzzFeed» αναφέρει ότι οι προσκλήσεις για το επικείμενο event, με την ονομασία «Let us loop you in», ήδη αποστέλλονται σε συγκεκριμένα άτομα. Το event θα λάβει χώρα στις 21 Μαρτίου. Οι συσκευές -πάντα βάσει φημών- που θα παρουσιαστούν είναι ένα μικρό σε μέγεθος iPhone και το νέο iPad, που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο εδώ και δύο χρόνια iPad Air 2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο iPhone, που η φημολογία το έχει βαπτίσει ως «iPhone SE», θα είναι 4 ιντσών, δηλαδή την διάσταση που είχαν τα παλαιότερα μοντέλα. Εμφανώς η Apple, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες του κοινού, θα προσφέρει το εν λόγω μοντέλο για τους καταναλωτές που δεν επιθυμούν μεγάλη οθόνη (για λόγους φορητότητας κυρίως), αλλά θέλουν να απολαμβάνουν το περιβάλλον χρήσης του iOS και φυσικά, την ποιότητα κατασκευής της Apple. Βέβαια, οι φήμες δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε έναν κοινό παρονομαστή όσο αφορά το design του νέου smartphone, καθώς μερικές αναφέρονται σε σχεδιασμό που φέρνει προς το iPhone 5S και άλλες στο iPhone 6. Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό, αποκλείεται να ισχύουν και οι δύο φήμες, καθώς το design μεταξύ των δύο προαναφερθέντων συσκευών είναι δομικά ξεχωριστό, άρα το νέο iPhone SE θα μοιάζει στη ένα ή στο άλλο smartphone, όχι όμως και στα δύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το νέο τηλέφωνο θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με αυτό του iPhone 5S (4 ίντσες οθόνη), θα φέρει ως κεντρικό εγκέφαλο το τσιπ «Α9» (το ίδιο με αυτό του iPhone 6S που θεωρείται από τα πιο δυνατά ανάμεσα σε όλα τα smartphone), τεχνολογία NFC, Touch ID (αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος), 12 MegaPixel οπίσθια κάμερα (63 MegaPixel πανοραμική φωτογραφία, 4Κ βίντεο στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο), λήψη και προβολή Live Photos (φωτογραφίες που έχουν «κίνηση» λίγων δευτερολέπτων), αλλά δεν θα έχει «Τρισδιάστατη Αφή» (3D Touch) όπως το iPhone 6S.

Επίσης, η μπαταρία θα είναι των 1.624 mAh, δηλαδή θα προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας σε σχέση με το iPhone 5S. Τέλος, η κατασκευή θα είναι από μέταλλο.
Περνώντας στον αντικαταστάτη του iPad Air 2, έχουμε μια σχετική αλλαγή ονομασίας: πάντα κατά τις φήμες, η Apple δεν θα το ονομάσει iPad Air 3, αλλά iPad Pro. Εμφανώς η Apple, θέλει να προσδώσει τον χαρακτηρισμό «Pro» στο νέο μοντέλο των 9.7 ιντσών, ωθώντας τους χρήστες να καταλάβουν ότι θα έχει κοινά χαρακτηριστικά και δυνατότητες με το μεγάλο μοντέλο iPad Pro των 12.9 ιντσών. Έτσι, το καινούριο 9.7 ιντσών iPad Pro θα έχει υποστήριξη του «ηλεκτρονικού μολυβιού» Apple Pencil, θα είναι εξοπλισμένο με 4 ηχεία, τον ίδιο επεξεργαστή Α9Χ του μεγάλου iPad Pro, ενώ θα έχει υποδοχή Smart Connector.

Επιπρόσθετα, οι φήμες κάνουν λόγο για βελτιωμένη οπίσθια κάμερα σε σχέση με αυτή του iPad Air 2. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι η κάμερα του τελευταίου, αποδίδει 8 MegaPixel (43 MP πανοραμική φωτογράφιση) και μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη σε σούπερ-αργή-κίνηση των 120 καρέ/δευτερόλεπτο σε ανάλυση 720p (σε μεγαλύτερη ανάλυση τα καρέ είναι 60). Αν λοιπόν αναλογιστούμε τα παραπάνω, συν την φημολογία περί καλύτερης κάμερας και μάλιστα με συνοδεία οπίσθιου LED Flash (που θα είναι το πρώτο iPad με Flash), τότε το νέο iPad Pro 9.7 ιντσών θα προσφέρει αξιοπρεπέστατες φωτογραφίες και βίντεο για τον μέσο χρήστη.
Είναι φανερό λοιπόν, ότι δεν θα δούμε iPhone 7 στο event της 21ης Μαρτίου, αλλά θα παρακολουθήσουμε την είσοδο της Apple σε μια προσιτή οικονομικώς κατηγορία με την έλευση του iPhone SE, το νέο iPad Pro 9.7 ιντσών και ίσως μερικές (ήπιες) τεχνικές βελτιώσεις σε μοντέλα Mac υπολογιστών. Δύσκολη η δουλειά για την περιρρέουσα φημολογία, καθώς η Apple ανέκαθεν ήταν «μάστορας» στην απόκρυψη των σχεδίων της, εντούτοις κάποιες είναι εύστοχες, ενώ άλλες καθόλου. Το μοναδικό σίγουρο είναι ότι στο Apple event θα τα μάθουμε όλα, τόσο εμείς οι καταναλωτές, όσο και οι αντίπαλες εταιρείες…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης