Το 21% του πληθυσμού της Κροατίας δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο, έναντι ποσοστού 11% στις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τον ευρωπαϊκό Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) για το 2019.

Ο DESI είναι ένας σύνθετος δείκτης, που συνοψίζει τους σχετικούς δείκτες για την ψηφιακή απόδοση της Ευρώπης και παρακολουθεί την εξέλιξη των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην ψηφιακή ανταγωνιστικότητα. Επίσης, στον δείκτη «αποτυπώνονται» οι ανισότητες μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στη χρήση των υπηρεσιών του διαδικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα έως 25 ετών στην Κροατία χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Η χρήση του είναι διαδεδομένη στους Κροάτες ηλικίας μεταξύ 25 και 34 ετών και μόνο το 1% των Κροατών σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το ίντερνετ. Ωστόσο, το 62% των Κροατών ηλικίας άνω των 65 ετών δεν έκανε ποτέ χρήση του διαδικτύου.

Η Φινλανδία, η Σουηδία, οι Κάτω Χώρες και η Δανία σημείωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στο DESI 2019 και είναι μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών στην ψηφιοποίηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης