Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, διεξάγεται η 16η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO, στο Γκιούρ (Győr) της Ουγγαρίας. Συνολικά, 73 χώρες και 423 ομάδες συμμετέχουν στον διαγωνισμό, με την Ελλάδα για πρώτη φορά να συμμετέχει με ομάδες σε όλες τις κατηγορίες, προκειμένου να δώσουν τη «μάχη» για την παγκόσμια διάκριση.

 Στην 11η χρονιά συμμετοχής της στην Ολυμπιάδα, η Ελλάδα θέτει υψηλούς στόχους. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν εργαστεί επί 5 μήνες για να διεκδικήσουν μία θέση στον παγκόσμιο Τελικό και να συνεχίσουν την επιτυχημένη παράδοση της χώρας μας στην κορυφαία διοργάνωση για την εκπαίδευση και την επιστήμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φετινό θέμα της Ολυμπιάδας είναι οι Έξυπνες Πόλεις (Smart Cities) και για αυτό τον λόγο, οι προκλήσεις θα αφορούν νέες, καινοτόμες ιδέες που θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των πόλεων του μέλλοντος.

Έξυπνη πόλη θεωρείται εκείνη όπου οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ) χρησιμοποιούνται προς όφελος των κατοίκων, με σκοπό να λειτουργούν πιο αποδοτικά τα παραδοσιακά δίκτυα και οι υπηρεσίες και να μειώνονται οι ενεργειακές απώλειες.

Αναλόγως την κατηγορία στην οποία θα συμμετάσχουν, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να οικοδομήσουν ρομποτικές κατασκευές που συμβάλλουν στις παρακάτω διαστάσεις των Έξυπνων Πόλεων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Έξυπνες μεταφορές (Smart Passenger Transport)

   Έξυπνος φωτισμός (Smart Lighting)

   Έξυπνα Δίκτυα (Smart Network)

   Έξυπνη διακυβέρνηση (Smart Governance)

   Έξυπνη εκπαίδευση (Smart Education)

   Έξυπνοι χώροι εργασίας (Smart Workplaces)

   Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO διοργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Για το έτος 2019 ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης