Οι επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν πλέον την ευκαιρία να εξερευνήσουν ακόμα περισσότερες δημιουργικές δυνατότητες με τους τέσσερις νέους full-frame E-mount φακούς, που προστέθηκαν στην περίφημη οικογένεια των φωτογραφικών μηχανών mirrorless της Sony.

Από δυναμικά πορτρέτα, δραματικά τοπία και εξαιρετικά μακρινά πλάνα, μέχρι καταιγιστική δράση, ταξίδια και καθημερινές σκηνές, η διευρυμένη σειρά φακών E-mount καλύπτει κάθε περίσταση. Η τετράδα των εξαιρετικών φακών συμπληρώνεται από τέσσερις μετατροπείς φακών – οι δυο από αυτούς είναι full frame – που βοηθάνε στην σύλληψη έντονων υπερ-ευρυγώνιων ή fisheye πλάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευρυγώνιος full-frame φακός Distagon T FE 35mm F1.4 ZA (SEL35F14Z)

Η μνημειώδης οπτική απόδοση της ZEISS είναι εμφανής σε αυτόν τον full-frame ευρυγώνιο prime φακό, που αποτελεί μια εξαίσια επιλογή για ασυμβίβαστους φωτογράφους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, που θέλουν να δημιουργήσουν πορτρέτα, καθημερινές λήψεις και νυχτερινές σκηνές.
Με ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 0,3 μέτρα, ο SEL35F14Z είναι επίσης, ο πρώτος E-mount φακός που παρέχει μεγάλη ταχύτητα διαφράγματος F1.4, κάτι που είναι ιδανικό για σούπερ ομαλό εφέ απο-εστίασης φόντου σε συνδυασμό με το κυκλικό διάφραγμα 9 λεπίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκπληκτική ευκρίνεια από άκρη σε άκρη, ακόμα και σε μέγιστο διάφραγμα, διασφαλίζεται χάρη σε έναν προηγμένο οπτικό σχεδιασμό, που διαθέτει ασφαιρικά στοιχεία και ένα Sony AA (προηγμένο ασφαιρικό) στοιχείο. Η απαράμιλλη οπτική απόδοση διασφαλίζεται, περαιτέρω, από την επικάλυψη ZEISS T, που περιορίζει το φαινόμενο αναλαμπών (flare) και ειδώλων (ghosting) για φυσικά χρώματα και εκπληκτική αντίθεση.

Είτε γυρίζετε ταινίες, είτε τραβάτε φωτογραφίες, το σύστημα Direct Drive SSM (DDSSM) προσφέρει τη δυνατότητα να έχετε αθόρυβη εστίαση με ακρίβεια, ακόμα και στο μικρότερο βάθος πεδίου. Με τον αποκλειστικό δακτύλιο διαφράγματος, μπορείτε να ορίζετε την ομαλή και συνεχή λειτουργία, ένα χαρακτηριστικό που είναι ιδανικό για τους κινηματογραφιστές, ή με τα click-stop να έχετε ενημέρωση όταν τραβάτε φωτογραφίες. Χάρη στην αντοχή στην σκόνη και την υγρασία, μπορείτε να είστε σίγουροι για την αξιόπιστη λειτουργία του στις εξωτερικές λήψεις.

Φακός macro FE 90mm F2.8 Macro G OSS (SEL90M28G)

Ειδικά κατασκευασμένος για έντονα κοντινά και πορτρέτα, ο φακός SEL90M28G αποδίδει ένα εντυπωσιακό μείγμα καθαρότητας και εξαιρετικά ομαλού εφέ απο-εστίασης φόντου, χάρη στον προσεκτικό έλεγχο της σφαιρικής απόκλισης, που είναι το χαρακτηριστικό των φακών G. Ο πρώτος μεσαίος τηλεφακός macro της σειράς E-mount διαθέτει επίσης, ενσωματωμένο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης Optical SteadyShot (OSS), που δίνει τη δυνατότητα να έχετε πεντακάθαρες εικόνες σε μεγέθυνση μέχρι 1:1, ακόμα και όταν κάνετε λήψεις με το χέρι.

Ο ομαλός, αθόρυβος μηχανισμός Direct Drive SSM (DDSSM) οδηγεί δυο μη σταθερές ομάδες εστίασης ανεξάρτητα, διασφαλίζοντας ακριβή εστίαση – κάτι που είναι απαραίτητο στη φωτογραφία macro.
Η εσωτερική εστίαση διατηρεί σταθερό το συνολικό μήκος φακού, ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, όταν βρίσκεστε σε απόσταση εκατοστών από το θέμα σας, σε λήψεις macro. Διαθέτει επίσης, το κουμπί διατήρησης της εστίασης και τον περιστρεφόμενο δακτύλιο εστίασης, με τον οποίο η λειτουργία αλλάζει από αυτόματη εστίαση σε χειροκίνητη. Χάρη στην ανθεκτικότητά του στη σκόνη και την υγρασία, μπορείτε να φωτογραφίζετε σκηνές άγριας φύσης ακόμα και υπό βροχή.

Φακός full-frame ζουμ FE 24-240mm F3.5-6.3 OSS (SEL24240)

Ένας φακός, απεριόριστες δυνατότητες. Ο SEL24240 μπορεί να φωτογραφίζει τα πάντα, από τοπία και καθημερινά πορτρέτα, μέχρι συναρπαστικά αθλήματα και σκηνές δράσης. Το πολύ μεγάλο εύρος του 24-240 χλστ. (ζουμ 10x) καθιστά αυτόν τον full-frame τηλεφακό ζουμ ιδανικό σύντροφο στα ταξίδια σας, αφού καλύπτει εστιακά μήκη από ευρυγώνιο μέχρι τηλεφακό, χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρετε κι άλλους φακούς.

Ο προηγμένος σχεδιασμός του περιλαμβάνει πέντε ασφαιρικά στοιχεία και ένα γυάλινο στοιχείο ED, που συμβάλουν στην εξαιρετική οπτική απόδοση μέσα από ένα μικρό και εύχρηστο σώμα. Οι ανάγκες των σοβαρών φωτογράφων ικανοποιούνται χάρη σε έναν προηγμένο μηχανισμό γραμμικής προσαρμογής, που οδηγεί το μηχανισμό της εστίασης για γρήγορη και ομαλή απόκριση σε όλο το ευρύ φάσμα του ζουμ.

Το ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot (OSS) είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη για τις λήψεις που γίνονται με τη μηχανή ανα χείρας και για τις σκηνές με χαμηλό φωτισμό, όπου υπάρχουν μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου. Όπως όλοι οι νέοι φακοί FE (full frame), ο SEL24240 έχει σχεδιαστεί για να αντέχει στη σκόνη και την υγρασία.

Ευρυγώνιος full-frame prime φακός FE 28mm F2 (SEL28F20)

Πρόκειται για έναν ιδανικό δεύτερο φακό που συμπληρώνει το βασικό κιτ φακών κάθε φωτογράφου. Αυτός ο full-frame ευρυγώνιος prime φακός 28mm διαθέτει ένα φωτεινό μέγιστο διάφραγμα F2.0, που είναι ιδανικό για λήψεις χαμηλού φωτισμού με τη φωτογραφική μηχανή κρατημένη στο χέρι.
Είναι ελαφρύς, μικρός και σχεδιάστηκε για να αντέχει στη σκόνη και την υγρασία. Αυτός ο φακός ταιριάζει πολύ όμορφα με την περίφημη σειρά full-frame φωτογραφικών μηχανών «α7» της Sony, με ένα υψηλής ποιότητας φινίρισμα αλουμινίου, που προσθέτει στην εμφάνισή του. Το κυκλικό διάφραγμα 9 λεπίδων, τα τρία ασφαιρικά στοιχεία φακών, μαζί με το ένα AA (προηγμένο ασφαιρικό) στοιχείο και τα δυο γυάλινα στοιχεία ED, διασφαλίζουν άριστη ευκρίνεια από άκρη σε άκρη αλλά και όμορφα ομαλές περιοχές απο-εστίασης. Όλη η επιφάνεια του φακού είναι επικαλυμμένη για να περιορίζονται τα φαινόμενα των αναλαμπών (flare) και των ειδώλων (ghosting) στις λήψεις με οπίσθιο φωτισμό.

Ο εσωτερικός μηχανισμός εστίασης οδηγείται από ένα προηγμένο γραμμικό ενεργοποιητή για πολύ αθόρυβη αυτόματη εστίαση, με το συνολικό μήκος του φακού να παραμένει σταθερό κατά την εστίαση.
Για να αποκτήσετε μια ακόμα ευρύτερη προοπτική, ο προαιρετικός υπερ-ευρυγώνιος μετατροπέας SEL075UWC και ο μετατροπέας Fisheye SEL057FEC, αντίστοιχα, αυξάνουν τη γωνία προβολής σε 21 χλστ. ή 16 χλστ. στο fisheye με πλήρη κάλυψη 180 μοιρών. Το μέγιστο διάφραγμα κάθε μετατροπέα, όταν τοποθετείται στον SEL28F20, είναι F2.8 και F3.5 αντίστοιχα. Για πρώτη φορά παράγονται αντίστοιχα δεδομένα EXIF με κάθε μετατροπέα που συνδέεται στο φακό.

Οι μετατροπείς SEL28F20, SEL075UWC και SEL057FEC διατίθενται ξεχωριστά. Επιπλέον, οι φωτογράφοι έχουν στη διάθεσή τους δυο πολύτιμα κιτ που περιλαμβάνουν τον SEL28F20 με τον SEL075UWC ή τον SEL057FEC, αντίστοιχα.

Υπερ-ευρυγώνιος μετατροπέας VCL-ECU2 και μετατροπέας Fisheye VCL-ECF2 (APS-C)

Ο προσαρμογέας VCL-ECU2 είναι συμβατός με τους ευρυγώνιους φακούς (APS-C) SEL16F28 16 χλστ. F2.8 και SEL20F28 20 χλστ. F2.8 και ανεβάζει την ευρυγώνια απόδοσή τους στα 12 χλστ. (με τον SEL16F28) ή τα 16 χλστ. (SEL20F28). Ο μετατροπέας Fisheye VCL-ECF2 δημιουργεί υπερβολικά εφέ προοπτικής, με 180 μοίρες πεδίο προβολής για τον SEL16F28 και 133 μοίρες για τον SEl20F28. Ο κάθε μετατροπέας διαθέτει ένα κομψό μαύρο φινίρισμα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά – Προδιαγραφές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης