«Σύντομα θα έχουμε ένα πιο ελεύθερο iOS»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013, 04:23
«Σύντομα θα έχουμε ένα πιο ελεύθερο iOS»
Συνέντευξη παραχώρησε ο Tim Cook στα πλαίσια του συνεδρίου D11.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Tim Cook στα πλαίσια του συνεδρίου D11 στην California αναφέρθηκε και στην πιθανότητα να δούμε σύντομα την Apple να μας παρουσιάζει ένα πιο ανοιχτό iOS.

Συγκεκριμένα είπε πως σύντομα, στο εν λόγω, λογισμικό θα δοθεί μεγαλύτερη ελευθέρια στους χρήστες αλλά και στους Developers. Αν αναρωτιέστε πόση ελευθερία θα είναι αυτή ο Tim Cook τόνισε πως θα είναι τόση ώστε να μην αλλοιώνει την συνολική εμπειρία του χρήστη ή να δημιουργεί προβλήματα στην συσκευή.

«Θα δείτε στο μέλλον περισσότερα APIs από την Apple με γνώμονα πάντα να μην αλλοιωθεί η εμπειρία του χρήστη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Cook πως η Apple δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στο να μεταφέρει εφαρμογές της σε άλλες πλατφόρμες όπως το Android ή τα Windows αρκεί βέβαια η κίνηση αυτή να έχει κάποια ουσία και νόημα.

Εν συνεχεία ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να δούμε και τα γνωστά πλέον Chat Heads του Facebook ως μέρος του λειτουργικού της Apple.

Πάνω σε αυτό ήταν αρνητικός τονίζοντας πως ως τώρα όλοι φαίνονται να είναι ευχαριστημένοι με την ενσωμάτωση του Facebook στο iOS και έτσι δεν βλέπει τον λόγο για να γίνει κάτι σαν το παραπάνω.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013, 04:26