Λευτέρης Ξυκομηνός

Τους τελευταίους δύο μήνες περίπου, κυκλοφορεί μια φημολογία στο Διαδίκτυο, η οποία κάνει λόγο για μια νέα ταμπλέτα της Samsung με εξαιρετικά μεγάλη διάσταση οθόνης. Στις φήμες δόθηκε τέλος από την ίδια την Samsung, όταν πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε επίσημα την ταμπλέτα. Το όνομα αυτής «Samsung Galaxy View» και η διάσταση οθόνης…ασυνήθιστη για μια τέτοια συσκευή. Ή μήπως δεν έχουμε ξαναδεί ταμπλέτα με αυτή τη μεγαλοπρέπεια οθόνης, οπότε μιλάμε για την πρώτη συσκευή σε μια νέα κατηγορία, αν και εφόσον βέβαια καθιερωθεί ως κατηγορία; Η οθόνη του Galaxy View tablet είναι τεράστια: ολόκληρες 18.4 ίντσες σίγουρα ελκύουν το βλέμμα κάθε υποψήφιου αγοραστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταμπλέτα Samsung Galaxy View, οπωσδήποτε δεν προορίζεται για εργασία εν κινήσει. Πως άλλωστε θα προορίζονταν για τέτοιες συνθήκες εργασίας, αφού η οθόνη των 18.4 ιντσών και τα 2,65 κιλά που ζυγίζει, την καθιστούν ακατάλληλη; Αντιθέτως, η νέα και τεράστια ταμπλέτα απευθύνεται σε χρήστες εντός οικιακού χώρου, όπου η θέαση ταινιών, βίντεο και φωτογραφιών έχει τον μεγαλύτερο ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως, θα μπορούσε το Galaxy View να βρει την θέση του σε εργασιακό χώρο, για παράδειγμα προς σύνταξη κειμένων και φύλλων τύπου Excel, πάντα με τη συνοδεία ενός εξωτερικού πληκτρολογίου – έτσι, η ταμπλέτα μετατρέπεται σε φορητό υπολογιστή μεγάλης οθόνης. Η δε ανάλυση αυτής, είναι Full HD, δηλαδή 1920 x 1080 γραμμές. Ίσως κάποιοι να αναρωτηθούν γιατί η Samsung επέλεξε μια «χαμηλή» ανάλυση για μια τόσο μεγάλη οθόνη, αφής στιγμής ταμπλέτες με πολύ μικρότερες διαστάσεις (10 ιντσών) έχουν υψηλότερη ανάλυση και άρα προσφέρουν ποιοτικότερη απεικόνιση; Διότι το Galaxy View προορίζεται περισσότερο για προβολή ταινιών και βίντεο, παρά για την κλασική χρήση μιας ταμπλέτες, όπως η πλοήγηση Διαδικτύου, χρήση e-mail κλπ., καθώς το μέγεθος και το βάρος του δεν εξυπηρετούν για κάτι τέτοιο. Έχοντας λοιπόν, προσδιορίσει η Samsung τον τρόπο χρήσης για τον οποίο θα προτιμηθεί το Galaxy View από το κοινό, εξόπλισε το πίσω μέρος της συσκευής με μια κεκλιμένη «πλάτη», η οποία λειτουργεί στηρικτικά είτε σε όρθια θέση είτε σε ξαπλωμένη της ταμπλέτας, για ευκολότερη χρήση. Παράλληλα, η κεκλιμένη πλάτη φέρει ένα χερούλι, όπως μια τσάντα/βαλίτσα, για πιο άνετα μεταφορά, της ογκώδους συσκευής.

Να σημειώσουμε, ότι με την λέξη «μεταφορά», δεν το εννοούμε με την γνωστή έννοια μεταφοράς μια ταμπλέτας παντού και οπουδήποτε, αλλά για την μεταφορά από το ένα δωμάτιο του σπιτιού σε κάποιο άλλο – μην ξεχνάμε κιόλας ότι πρόκειται για συσκευή 2,65 κιλών! Συνοδευτικά της μεγάλης οθόνης επίσης, είναι δύο στερεοφωνικά ηχεία των 4 Watt.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, δεν έχουμε κάτι το οποίο θα προκαλέσει δέος, δεν είναι και το ζητούμενο δηλαδή για την χρήση που προορίζεται η ταμπλέτα των 18.4 ιντσών. Στο εσωτερικό συναντάμε το Exynos 7580, οκτώ πυρήνων και χρονισμού λειτουργίας 1.6GHz ως καρδιά του συστήματος, μαζί με 2GB RAM και 32GB ή 64GB αποθηκευτικού χώρου (ανάλογα το μοντέλο), τα οποία μπορούν να επεκταθούν μέσω microSD κάρτας μνήμης στα 128GB. Η συνδεσιμότητα της ταμπλέτας περιλαμβάνει Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μοντέλου με LTE διασύνδεση στα ασύρματα τηλεφωνικά δίκτυα (για τους θαρραλέους που θα αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν την ταμπλέτα σε εξωτερικό χώρο). Επίσης, προσφέρεται και μια εμπρόσθια κάμερα των 2.1 MegaPixel, για βιντεο-κλήσεις. Σε μια τέτοια συσκευή, με τεράστια οθόνη και μεγάλο βάρος, που στοχεύει κυρίως στην προβολή ταινιών-βίντεο, μεγάλο ρόλο έχει η μπαταρία, που τροφοδοτεί την οθόνη των 18.4 ιντσών. Αφού ο χρήστης κατά κόρον θα βλέπει ταινίες και βίντεο, λογικό είναι να του παρέχεται επαρκής διάρκεια μπαταρίας. Η Samsung διατείνεται ότι η ενσωματωμένη μπαταρία των 5,700 mAhr, θα προσφέρει 8 ώρες συνεχόμενης προβολής ταινιών/βίντεο. Τέλος, το Λειτουργικό Σύστημα που θα «φοράει» το Samsung Galaxy View, είναι το Android Lollipop (5.1), ενώ η τιμή για την αγορά των ΗΠΑ ορίζεται στα 599 δολάρια.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://global.samsungtomorrow.com/samsung-galaxy-view-offers-a-new-dimension-in-mobile-entertainment-experience/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης